Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcącazatrudnić

************czy to już poniżanie?*************

Polecane posty

Gość chcącazatrudnić

Chcę zatrudnić nianię legalnie, dać 1386 zł brutto za opiekę nad dzieckiem 9 miesięcznym 5 dni w tygodniu po 8 godzin, państwo opłaci zus a ja podatek dochodowy od tej pani. Dodatkowo poproszę o gotowanie obiadów. Czy to odpowiednie wynagrodzenie? czy już poniżanie?

Gość chcącazatrudnić
poradźcie mi, nie chcę się ośmieszyć proponując to komuś....

Gość wynagrodzenie ok
moim zdaniem do spore wynagrodzenie

Gość chcącazatrudnić
dzięki za odzew, może ktoś jeszcze poradzi...

Gość b xjsbcasj
Najlepiej będzie jak zapytasz się tej Pani jaka jest jej propozycja i wtedy ewentualnie możecie negocjować.

Gość b xjsbcasj
a z gotowaniem obiadów to już może być więcej

Gość chcącazatrudnić
no właśnie ta pani czeka na naszą propozycję i za nic w świecie nie chce romawiać o swoich oczekiwaniach , tak więc postanowiliśmy zaproponować jej warunki jw. i zastanawiam się czy będzie ok? Czy aby nie ośmieszę się proponując taką zapłatę. Nie znam się zupełnie na tych sprawach, wiem że ta pani nie ma doświadczenia w opiece na cudzymi dziećmi, ale jest miła i bezrobotna :)

Gość i przesrane moge miec
Na reke jej wyjdzie jakies 950 ... szalu nie ma ,ale tez nie ponizenie. U mnie wiem ze nianie pracuja za 500 na reke bez ubezpieczenia i zusu i sa szczesliwe. Taki region niestety . Kazdy grosz sie liczy.

Gość chcącazatrudnić
a co to za region?? mogę spytać??

Koleżanka zatrudnia nianię, płaci 500zł za 2 dzieci po 8 h.

Oczywiscie ze mozesz .. pogranicze marminsko maursiego z podlaskiem :)

Gość chcącazatrudnić
MBM-> o matko!!! przecież to też praca i to bardzo absorbująca a 500 zł to trochę mało i t za 2 dzieci?!

Przepraszam kot mi sie przespacerowal po po klawiaturze i palcach ,ale mniej wiecej wiadomo o co chodzi ;)

Gość chcącazatrudnić
ok :) rozumiem, dzięki za odp.

to zależy gdzie mieszkasz, bo u mnie np nianie dostają po 500-600zł na czarno, a w mieście oddalonym o 100km już 1200-1500zł

Gość chcącazatrudnić
mieszkam w Łodzi

Gość sipsi
zajmowaniem się obcym dzieckiem to harówa i wielka odpowiedzialność pewnie bedziesz chciała żeby niania chodziła na spacerki , czytała bajeczki , dobrze pilnowała dziecka ? to kiedy ona ma gotować ?

Gość chcącazatrudnić
sipsi-> no zapewne wtedy kiedy i ja to robię :) to da się pogodzić, ja jeszcze sprzątam, piorę, prasuję itp. i tego już nie wymagam... uwierz mi że pogodzić opiekę i tylko gotowanie to pikuś.

Wtedy kiedy dziecko samo sie bedzie bawilo ,lub spalo . Dziecko ma 9 miesiecy , nie przesadzaj naniu !!!! :O

Gość sipsi
ja to wiem że się da dla ciebie , ale co powiesz jak dziecko nabije sobie malutkiego guza ? czy bedziesz tolerancyjna wtedy ? czy nie zarzucisz opiekunce że chyba niedostatezcnie pilnowała twojego dziecka? pytam tak z ciekawości , pilnowałam dziecko sąsiadce , cały czas oczu z niego nie spuszczałam, na czas przygotowania posiłku przychodziła moja córka żeby dziecko nie było w pokoju samo wyobraz sobie że i tak nabiła sobie guza , a było to dziecko nadwyraz spokojne po prostu stukneła sie małym plastikowym stoliczkiem dla lalek którym się bawiła ja oczywiście strasznie się przejełam , matka dziecka jakby mi nie barzdo wierzyła , po tym zajsciu odechciało mi się pilnować cudzych dzieci