Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOCIOKWIK

MOJE DZIECKO BUDZI SIE O 5 RANO!!! JAK TO ZMIENIĆ

Polecane posty

Gość KOCIOKWIK

Kochane Mamy...Jak nauczyć dziecko spać dłużej,bo już nie wyrabiam...Chodzi spać o 20 i wybudza sie koło 3-4 i już jest wyspane..ale biore je do nas do łóżka i jeszcze do 5 spi,ale też co chwile sie budzi...już nie wiem co mam robić,dodam że próbowałam kłaść go później ale to nic nie daje...Jak wstanie o 5 to już o 8 30 idzie spać znowu,spi ok.1,5 godz.później koło 13-14..idzie spać i tez spi 1,5 godziny często też mniej...Nie wiem jak to zmienić..Jak wy sobie z tym radzicie? Ja już chodze jak zombi...Dodam że dziecko ma 9 miesięcy..Prosze doradzcie...

Gość mama Dominiki
Twoje dziecko chodzi spać chociaż o 20 a moje 21.30-22.00 i budzi sie w nocy ok. 3 razy na cyca, wstaje ok. 6.00 rano więc też ledwo żyję. Pozasłaniałam nawet rolety w oknach żeby było ciemniej, ale dziecko ma swój biologiczny zegar i budzi sie zawsze tak samo. ma 8 miesiecy. Licze że to po prostu kiedys minie, bo już nieraz nie wyrabiam :-/

Gość oijlhjb
musisz mu przetrzymać sen po południu, maksymalnie jedna drzemka ok1-1,5 godziny np. po obiedzie. To nie sprawi, że będzie spał do 10.00 rano, ale napewno nie wstani o 5.

Gość KOCIOKWIK
Moje dziecko nie je już w nocy więc z tego powodu sie nie budzi..A co do jednej drzemki próbowałam...ale jest wtedy nie do zniesienia..jest okropny...:) Ale może spróbuje jeszcze raz go przetrzymać w dzien ...oczywiście jak dam rade...:(

jakbym czytala o swoim ma 8,5 mca i wstaje kolo 5 czasami 4,30 czasami o 6 :( idzie spac wczesnei ale to nie ma znaczenia probowalam go przetrzymac do 21 kiedys do 23 i to nic nie pomaga on dalej wstaje tak smao wyspany, tyle ze moj w nocy budzi sie na jedzenie min raz a w dzien niweiel spi ok 3 godzin na caly dzien :( mam serdecznie dosc wszyscy w domu chodzimy niewyspani, teraz przeszlam na sposob i rano wkladam go do chodzika i niech sobie lazi tylko ze bardzo wszystko niszczy sciaga itd ale wole potem sprzatac niz nie spac niemal cale noce, ostatnie kilka tygodni sypiam po 34 godziny i marzy mi sie sen osmiogodzinny

mój ma 5,5 miesiąca i tez wstaje o 4-5...przetrzymanie go nic nie daje :( a miałam nadzieje że to z wiekiem przejdzie....ale jak Was czytam to tracę nadzieję....

moja tez 5, 5 i wstaje 5 30 czasami 6, na nic przetrzymywanie, odbieranie drzemek w ciagu dnia, zagęszczanie mleka kleikiem..... budzi sie zawsze t5ak samo

Gość perlista....
Nic ci nie da jak będziesz kładła dziecko później spać albo jak będziesz go przytrzymywała, aby nie spał w dzień. Dziecko samo sobie ustala rytm spania i jakby wpaja to sobie. I wkońcu jest tak, że ma stałe pory spania. Nie można tego zmieniać na siłę:o Moja córka przez pewien czas chodziła spać bardzo późno i spała do 9:00 rano. Później jej się to zmieniło i do tej pory ma tak, że śpi mi raz dziennie, a na noc spać idzie około 20:00-21:00 i wstaje o 6:00-7:00 rano. I nic nie zmieniam na siłę. Pory spania zależą też od tego jaka pora roku jest. Przynajmniej moja córka tak ma. Każdy człowiek ma swój rytm, więc nie rozumiem po co to zmieniać na siłę tylko dla własnej wygody. Też nie miałam wesoło jak dziecko mi się nie dało wyspać. Ale przychodzi czas kiedy dzieci ustalają sobie taki rytm i zmieniać tego nie można.

Gość alaaa ma kotaaaaaa
Mój też się budzi o 5 i jest wyspany , kiedyś próbowałam go położyć póxniej niż o 20 ale i tak godzina 5.00 i wyspany ;) Ma 4,5 msc i już zdążyłam się przyzwyczaić...

Gość jtzjtjtjf
moj ma 6 miesiecy chodzi spac 21.30 -22 wstaje o 8 jesli wczesniej pojdzie spac to o 7 wstanie potem idzie spac znow o 11-11 na poltorej godziny i o 15 na 2 godziny jak byl mniejszy budzil sie raz ok 4 na jedzienie tyle starsty synek tez dobrze spal malutki je. rano mleko 210ml ,mleko ,obiadek,mus owocowy z kaszka lub sama kaszka,mleko czasem tego ostatniego mleka wypije polowe czasem nie chce wcale a czasem cale . moze wasze dziecko sie przyzwyczailo do wstawania jesli nie jest glodne to proponuje dawac wode w nocy to przestanie wstawac z moim starszym sie udalo,albo zeby wychodza to sie wtedy budzi dziecko czesto

Gość jtzjtjtjf
jak starszy jak byl maly chodzil spac 20-20.30 wstawal o 6-7 i potem szedl 9-10 spac znow ja go o tej 6 nakarmilam i kladlam bo chustawki zapielam puscilam muzyczke i chustanie i poszlam spac dalej a on tak sie pobawil i zasypial zawsze

a macie ajkeis sposoby dla siebie jak przyzwyczaic sie wstawac o takiej porze jak 5 rano i spac po 4-5 godziny na dobe? ja sie czesto zataczam boje sie ze keidys zasne nad kierownica bow aucie najbardziej chce mis ie spac :( tyle mcy to juz trwa a ja nie potrafie tak malo spac pije mnostwo kawy i nic :(

Gość KOCIOKWIK
No tak...On nie je w nocy już od 3 m-cy,nawet próbowałam dawać mleczko jak sie obudzi ale to nic nie daje wypije i nadal spać nie chce...Myślałam że z wiekiem mu to przejdzie ale teraz jest jezcze gorzej...teraz np.śpi jak aniołek..Ale w nocy...koszmar...ale cóż czas sie przyzwyczaić :) Jak będzie miał 18 lat napewno sie wyśpie :)

Gość alallaaaasdd
Wspołczuje :) Wole jednak mojego śpiocha :) Ja znowu mam problem dobudzić go do przedszkola- wstaje z łaską o 10.00,a soboty i niedziele spi do 11.00 :) chodzi spac o 21.30 ,ma 4 lata-ale zawsze sobie lubiał pospać :) Moja córcia ma rok i też jest śpiochem-w koncu rodzice tez śpiochy,ale wstaje o 9 rano,a idzie spac o 21.00

Gość KOCIOKWIK
łoooo zazdroszcze...my też spiochami jesteśmy(byliśmy) a w kogo wdał sie syn....Hmmmmm...w listonosza chyba ;)

Gość alaaa ma kotaaaaaaa
myszsza ja chodze spać o 21/22 śmieszne ? może ale przynajmniej się wysypiam i mogę funkcjonować w dzień na pełnych obrotach innego wyjścia nie widzę...

Gość hff
uwierzcie, moze byc gorzej- mam dwulatka co od urodzenia budzi sie o 1-1,5h i czasem placze do 2h tak dla zasady-probowalam wszystkiego-kiedy juz nie mam sily wlaczam mu bajki w nocy to chociaz jest cicho

Gość nie reaguj na płacze
wez dziecko na przetrzymnie jak se poryczy to nic jej nie bedzie

tylko ze ja nie moge sobie pozwolic na pojscie spac o 21 bo wtedy to starszy jeszcze czesto nie spi poza tym pracuje do 23 czasami do polnocy :( no i w domu tez trzeba ogarnac kiedy dzieci spia a ja padam ze zmeczenia juz nie potrafie z dnia na dzien bardziej mi brakuje snu :(

Gość gość
Moj syn - 4 lata - ma to samo! Budzi caly dom, jego 1,5 siostre, ktora pozniej ledwo dotrzymuje poludnia! 4 letnie dziecko powinno moim zdaniem juz zrozumiec, ze jest jeszcze noc i za oknem ciemno! Probowalam juz wszystkiego. Klasc spac o 22, 1,5-2 godzinny spacer przed spaniem, mleko nad ranem, wysikiwanie o 2-3... NIC dalej to samo. Dzis znow. Szalu idzie dostac!!!

Gość gość
no coz tak jest z dziecmi, musisz przetrzymac.

Gość gość
u mnie 5 miesięczny syn wstaje od 2 tygodniu codziennie ok 5 już padam z nóg.proszę o rady.

Gość gość
mój ma 21 miesięcy i też tak wstaje, 4-5...a ja do pracy, super... ale co tam, przez 4 m-ce wstawał do niego co godzinę, to i teraz przeżyję... odeśpimy na emeryturze

haha a ja myślałam, że u mnie jest kicha bo mała wstaje czasem o 7 :D Często udaje mi się ją przeciągnąć nawet do 9:30 A zasypia zawsze po 19. Chyba zatem mam luksus :)

Gość gość
Przetrzymywanie nic nie da. Dzieci maja taki zegar wewnetrzy widocznie i rytm dnia. Moj np.czasami zasypial 21-22 a wstawal o 6 wyspany,a teraz znow przestawil sie na pozne wstawanie i spi od 18-19 do ok8. W dzien jedna mala drzemka.ma rok.

Gość Olciś2314
Córka przez pierwsze 6 miesięcy budziła mi się ok godziny 4;30-5;30.Teraz po 8 miesiącach śpi już do ok.godziny 7.Codziennie przed położeniem jej do łóżka nieźle ją wymęczam.Teraz jak jest do późna ciepło na dworku to gramy w piłkę ,biegamy.Także zmęczona córcia pośpi sobie do tej 7 :) Mówicie,że nie da się nic zrobić by dziecko spało do późniejszych godzin. Po prostu zmęcz dziecko przed snem to jest szansa ,że pośpi do później :)

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)