Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molik książkowy

o książkach

Polecane posty

Gość do zobaczenia nigdy
myśle, że nie wznawiają wydania i dlatego... tak samo poluje na Nie jestem już waszą córką, ale jak pojawia się na allegro to jest na licytacje i cena końcowa to około 50 lub 60 zł

Napiszcie o książkach które pamiętacie z dzieciństwa. Ja pamietam " Karolcia " wydawała mi sie taaaaaaka gruba :)

Gość molik książkowy
o nie pomyślałam mało wydań to i szleją z cenami eh .. a czytałaś Czasami wołam w niebo ??

Gość do zobaczenia nigdy
Czasem wołam o niebo - jeszcze nie przeczytane, a książki z dzieciństwa Dzieci z Bulerbyn - przeczytana kilka razy, Bułeczka, Ucho od śledzia, Chłopak na opak

Gość molik książkowy
o tak dzieci z burelbyn ja to teraz tak zaczełam czytać z wiekiem z dzieciństwa nie pamiętam za wiele ..

Gość molik książkowy
mmm to nakazuję przeczytać ja wczoraj przeczytałam bardzo fajna ;-) a na koniec płakałam no cóż nie zawsze życie obchodzi się z ludzmi dobrze

Gość do zobaczenia nigdy
a jest u Was księgarnia Matras? jeśli tak to polecam tam się przejść, mają tam fajne promocje - fajne książki za 5 lub 10 zł sporo tam kupuje

Gość molik książkowy
niestety u mnie nie ma mieszkam w dość mały miasteczku ale muszę się wybrać do księgarni i poszukać i pooglądać jakie mają ceny i asortyment

Gość do zobaczenia nigdy
to sobie wejdź na strone matrasa tam też są ceny 5, 10 zł

Gość molik książkowy
rzeczywiście dzięki za stronkę warto przejrzeć

Ja sporo czytam a to co czytam zależy od nastroju albo sytuacji w jakiej jestem, tak na prawdę przekrój mam dość szeroki. Ostatnimi czasy czytam książki głównie podróżnicze, albo związane z sytuacjami typowo zyciowymi (np. z wydawnictwa Ale Historie - to tak na deszczowy weekend :)); ale oprócz tego też ambitniejsza literatura, wszystko zależy od chwili, od tego co mam ochote poczytac albo czego sie dowiedziec. Lubie też reportaże z czasów IIWŚ.

Gość relaks
Też dużo czytam , uwielbiam siedzieć z książką ! Ostatnia książka, która mnie wciągnęła : ''Linia życia'' J. Picoult i ''Jeden dzień'' D. Nicholls - w sam raz na wakacyjną porą. Osobiście z książek Picoult zachwyciła mnie ,,bez mojej zgody''. Rozczarowała mnie książka Ziny Rohan - Córka oficera ;-) po tylu pochlebnych recenzjach spodziewałam się czegoś lepszego, cały czas w trakcie lektury miałam wrażenie że napisała ją dopiero wprawiająca się w pisanie nastolatka. Fabuła sama w sobie inetersująca, ciekawa. Książka miała potencjał na wyciskacza łez, skłonić do przemyśleń .. al gdzie taam ;-) odłożyłam i zapomniałam. Teraz wciągnęłam się w ''Projekt Szczęście'' .

Ale fajnie, że nowy topik o ksiązkach powstał:). Kilka dni temu próbowałam się doprosić o tytuły ksiażek, które utkwiły ludziom w pamięci. I temat umarł:(. Czekajcie, zaraz zapodam Wam moja listę ksiażek, które warto przeczytać.

Gość tralalalalallalala
widzialam pierwsza strone o coelho, a nie macie wrazenia ze on robi tak jakby z igly widly? probuje jakims pierdolom nadac metafizycznej mocy i znaczenie, on udaje ze pisze o rzeczach madrych, a w rzeczywistosci sa to brednie? przeczytalam kilka jego ksiazek i wlasnie takie mam odczucia.... ja najbardziej lubie ksiazki z podtekstem politycznym, opisujace sytuacje w jakims czasie w jakims kraju do moich ulubionych naleza Rok 1984, Nowy wspanialy swiat, za fantastyka specjalnie nie przpadam za romansami tym bardziej, ostatnio przeczytalam callisto, a takze ksiazke wojciecha manna rockmann czyli jak ie zostalem saksofonista, bardzo przyjemnie czytalo mi sie Moja IVRP walesy czy lolite nabokova... moj gust jest troche skopany, wiem;O

'Pani Bovary', 'Czerwone i czarne', 'Sto lat samotności', 'Anna Karenina', 'Nieznośna lekkość bytu', 'Pestka', 'Woja i pokój', 'Jane Eyre', 'Idiota' i cała masa innych, które warto przeczytać, w tym 'Przypadkowy człowiek' i 'Morze, morze' - Iris Murdoch, mojej ulubionej autorki:).

Co do Coelho, mam dokładnie takie same odczucia jak Tralalalala. Alchemik mnie zaciekawił, było to cos zupełnie nowego, potem sięgnełam po inne i każda następna książka wydawała mi sie gorsza. Irytuje mnie to jego ględzenie:(.

Gość .....,,,,,,,
ja skończyłam czytać właśnie książkę pod tytułem dziwka martina cole szczerze polecam:)

Gość NiktNIEwiedział
Część kochani!Lol! do zobaczenia nigdy bój się Boga płakać należy...niee ,bo skonam -wylewając łzy nic nie zyskujesz lepiej się śmiać z byle czego.Przepraszam a autorka temat zarzuciła wow ja czytam teraz 'jak wychować zdolne dziecko i drugą książkę jeszcze podaje o tej tematyce 'rozwijamy mowę i myślenie w wieku przedszkolnym,ale przyznaje wolę takie lekkie lektury

Gość bla bla bla.....
ja zamierzam zacząć czytać całun z Oviedo słyszałam że fajna książka więc zobaczymy czy to prawda:)

Gość potega podswiadomosc
Modlitwa o powodzenie .wtedy poszczęści się twojej drodze i wtedy będzie ci się powodziło (Księga Jozuego, 1,8). „Wpajam w moją podświadomość wizje powodzenia i sukcesu. Łączę się z niewyczerpanym źródłem, z którego wypływa wszystko, czego potrzebuję. Słyszę w sobie głos Boga. Ten głos mnie prowadzi i kieruje wszystkimi moimi przedsięwzięciami. Czuję się zespolony z bogactwem i pełnią Boga. Wierzę i wiem, że istnieją nowe i lepsze możliwości kariery zawodowej. Bóg mi je wskaże. Rozwijam swoje możliwości duchowe i pracuję w porozumieniu z Bogiem, który kieruje wszystkimi moimi poczynaniami. Tkwiąca we mnie boska mądrość wskaże mi metody osiągnięcia sukcesu zawodowego. Słowa, które teraz wypowiadam z całym przekonaniem prowadzą mnie na wyżyny szczęścia i sukcesu. Krocze słuszną drogą, gdyż jestem dzieckiem boga

Gość oooola444444
czy ksiazka "rozmowy malzenskie"grocholi jest nudna...czy to poradnik czy fabula..... mam nadzieje ze tytul dobrze pamietam

Gość Catriona
Jeśli chodzi o P. Coelho, to myślę, że po prostu dojrzałyście ;) Przeczytałam kilka jego kasiążek, gdy byłam w okresie nastoletniego buntu i wydawały mi się takie uduchowione... Teraz omijam szerokim łukiem, bo mnie nudzą. Z ciekawych rzeczy polecam "Klarę i półmrok" Carlosa Somozy - według mnie coś bardzo nowatorskiego. Oprócz tego "Lolita", "Pestka", "Rio Anaconda", "Przegryżć dżdżownicę" (jedyna strawialna dla mnie książka Grocholi), "Zakonnica" D. Diderota, "Rok 1984", "Kompleks Portnoya", "Mistrz i Małgorzata", "Zbrodnia i kara"... Lista jest nieskończona. Fantastykę pomijam, bo nie wszyscy lubią. Z tematów wojenno-obozowych lubię "5 lat kacetu" Grzesiuka (polecam również jego "Na marginesie życia") i "Jeden dzień Iwana Denisowicza".

Gość Catriona
No to mnie zmobilizowałaś do zastanowienia się :) "Autopsja", "Zaułek łgarza", "Ulica marzycieli", wszystkie napisał Robert McLiam Wilson. "Małe zbrodnie małżeńskie". "Kraina Chichów" - jedyna książka J. Carolla, którą naprawdę lubię. "Milczenie owiec". "Szachownica flamandzka". "Sto lat samotności". "Malowany ptak". "Dręczyciele". "Na początku był wodór" - popularnonaukowa, o tym, jak powstał świat. "MIłość w czasach zarazy". "Metoda wodna", "Świat według Garpa" - J. Irving. Jak coś jeszcze mi przyjdzie do głowy, to napiszę.