Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molik książkowy

o książkach

Polecane posty

🖐️ Ja się dołączę do osób polecających Kinga.. ulubione moje to (póki co bo jeszcze trochę K mi zostało do czytania) "cmętarz zwieżąt", "blaze", "dolores claiborne". Podobają mi się kryminały Asy Larsson, niestety dopiero dwa są u nas wydane "burza z krańców ziemi" i "krew którą nasiąkła" - polecam :) Yyy nie wiem co jeszcze... ulubiona książka z dzieciństwa "dzieci z bullerbyn" i "mały książę" :)

A moja ulubiona z dzieciństwa to 'Motyl' W. Chotomskiej. Podobno zawsze się wzruszałam przy tej książce:). Uwielbiałam także 'Czerwonego Kapturka' i baśnie Andersena. Z okresu podstawówki najmilej wspominam 'Karolcię', 'Dzieci z Bullerbyn', 'Ten obcy' i 'Czarne stopy'.

Jak lubicie się bać, to polecam 'Miasteczko Salem'. Jeeej, jak ja długo po tym ze strachem spoglądałam w okno:). Generalnie nie cierpię horrorów, bo wydają mi się banalne i śmieszne, ale ten jest naprawdę dobry:).

własnie skończyłam "Moją Afrykę" Kingi Choszcz polecam dla tych, którzy lubią ksiązkę podrózniczą a wcześniej Tadeusz Perkitny "Okrążmy świat raz jeszcze", też podróznicza, ale z lat międzywojennych, śmiałam się przy niej do łez :)

Gość jamamwszystko
okradłem coelha z pieniedzy i talentu pisarkiego

Gość jamamwszystko
ja pisze a nie czytam

Gość jamamwszystko
kinga zabiłem jego talent

Gość jamamwszystko
z chotomską mam dziecko i ono odebrało jej talemnt

Skoro piszesz, to zapodaj coś, chętnie się wypowiem po przeczytaniu. To, co mogę obiecać - to konstruktywna krytyka:). Nie mam przyjemności z obrażania kogokolwiek.

Gość jamamwszystko
Kingi Choszcz oblizałem po uchu i uciekł jej talrnt Tadeusz Perkitny zdobyłem jego nr komoki i wystraszyłem jego talent

Gość jamamwszystko
a kto czyta thrillery tylko małe starsze panie ktore już nie współzyja z mężczyznami

Gość jamamwszystko
king sam się okradł

Shantaram Cała seria Millenium Biegnąca z Wilkami Cząstki elementarne Sto lat samotności Miłość w czasach zarazy Rozmowy w Katedrze Nic nie dzieje sie przypadkiem Król,Cesarz,Car-może być inna kolejnosc dla miłośników hostorii Jedz,módl się i kochaj Muzyka Plaży Przygoda z owcą,Kronika Ptaka nakręcacza,Kafka nad morzem, Tańcz,tańcz,tańcz-MURAKAMI :)

Ogolnie to lubię literaturę popularno-naukową przewaznie albo jakieś dobre ksiązkowe thrillery zdecydowanie! A tak poza tym to czasem jakieś ksiązki dokumentalne bardziej lub mniej ambitne. Ostatnio dorwalam się do cyklu ksiazek z wydawnictwa Historie prawdziwe- jak sama nazwa wskazuje kazda ksiazka dotyczy innej tematyki i roznych historii z nich związanymi.

hej hej ja polecam sagę o wiedźminie Sapkowskiego, tego samego autora trylogię: narrenturm, boży wojownicy, lux perpetua oraz prawie wszystko henninga mankella, nicci french "złap mnie, zanim upadnę"mark haddon "dziwny przypadek psa nocną porą" oraz książki Kapuścińskiego (moja ulubiona: podróże z herodotem).... pozdrawiam czytających:)

Saga o wiedźminie gdzieś tak w okolicach końcówki Chrztu staję się nudna. :-O Trylogia jest niezła. W ogóle Polska Fantastyka jest na wysokim poziomie, a Piekarę zaczynam co raz bardziej lubić za jego poglądy szmuglowane do książek. :classic_cool:

To jeszcze ja polecę książki Elizabeth Kostova: Historyk, Łabędź i złodzieje. Nie jest to może jakaś wielka literatura, ale są dobre na koniec wakacji:)

nie tak dawno czytałam 'pokój' chyba jeszcze nie ma polskiego przekładu, bo dość świeża książka, ale polecam bardzo