Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adula ;))

Pomogę w dziedzinie kosmetyki i kosmetologii :):)

Polecane posty

Gość pytająca monika
Adula czy dwudziestosześciolatka też może stosować ten krem pod oczy la prairie?

Gość Adula ;))
Tak jest on przeznaczony dla osob po 25 r. zycia Pozdrawiam:)

Gość Adula ;))
Owszem zabiegi laserowe raz na zawsze zamykają pory,jeżeli chodzi Ci o kategorię laserów to polecam takie : Fraxel i Pixel , działa on z wielką precyzją Ze wzgledu na inwazyjnosc na jeden raz 'przetwarza' sie ok. 20-30% powierzchni skory (czyli np. jeden przez ok. 1-1.5 tygodnia. Z reguly 1-2 zabiegi na dane miejsce powinny wystarczyc (mowie o takim przypadki z mini-dziurkami na twarzy)

Gość pytanko:)
ja mam 2 pytania: jak usunąć kilkuletnią bliznę z łokcia? rozciągnięta, różowa o gładkiej powierzchni. i drugie pytanie: czy dla 22 letniej dziewczyny, są przeznaczone jakieś kremy przeciwzmarszczkowe? Oraz kiedy najwcześniej powinnam zacząć przeciwdziałać zmarszczkom? Jakim zabiegom profilaktycznie się poddawać?

Gość Adula ;))
Takich kosmetyków z ziaji jest na prawdę mnóstwo! zależy na jaki rodzaj cery..powiem ci co ja osobiście na własnej skórze przetestowałam.. no więc dla mnie rewelacyjny okazał się żel do higieny intymnej z kwasem mlekowym (brzoskwiniowy),przetestowałam również "kozie mleko" myślałam,że będzie działał bez zarzutów,ale niestety po czasie okropnie mnie uczulił,więc go nie polecam .. krem do rąk kokosowy jest kapitalny ;)) natłuszcza ręce i nie sprawia,że bród się do nich brzydko mówiąc "przykleja" , przez jakiś czas tonizowałam moją twarz tonikiem z ogórków,bardzo delikatny i generelanie bardzo go polecam :):) kremy na zmarszczki również mają niczego sobie ;) fajna firma ;)

Gość Adula :))
a ja mam syfy na dupci i jak to wyleczyc jak siadam to pekaja i mam cale spodnie w ropie

Gość i znowu te pory
Dziewczyno naucz sie wreszcie ze nie ma zadnych porów!!

Gość Adula ;))
Istnieje wiele sposobów usuwania blizn. Zazwyczaj nie jest ono w 100% skuteczne. Ażeby podnieść szansę poprawy ich wyglądu, często łączy się różne metody. Przez ostatnie 30 lat najpowszechniej stosowanym leczeniem były zastrzyki kortykosteroidu.Uważam,że 22 latka nie powinna używać jeszcze kremów przeciw zmarszczkowych jedynie jakaś akupresura pod oczy ;))

Gość Adula ;))
Istnieją pory,to ja skonczylam szkole kosmetyczna wiec nie zycze sobie zeby ktos mnie pouczal :)) a tym ktorzy piszą takie glupoty gratuluje wysokiego ilorazu inteligencji

Gość i znowu te pory
Ty sie nawet nie chwal ze skonczyłas szkole(bo zrobisz im antyreklame) i tego Cie tam nie nauczyli no zenada i Ty sie masz za jaks wszystko wiedzaco?? buhahahaahahahaha nawet kolezance po fachu podeslalam watek mamy obie niezły ubaw z Ciebie

Gość pytanko:)
dobra, nie słuchajcie się jej. laska kopiuje teksty z interentu. wkleiłam sobie jej odpowiedz w google i mi kilkanaście stron wyskoczyło.

Gość no dodkładnie
zabawe sobie znalazła hahaha

Gość taki z ciebie ekspert jak i ze
mnie;) skopiowałaś z wizazu o laserach:D

Gość ferggie
do i znowu te pory jestes pusta wszedzie w ksiązkach kosmetycznych używa sie okreslenia rozszerzone pory. Widze ze masz pory ale w mózgu. potrafisz sie tylko nasmiewac i szydzic i nic pomocnego nie wnoszac do watku A brawa dla autorki z wieloma kwestiami sie z nia zgadzam Mowi to kolezanka po fachu :)

gdyby nie istniało takie sformułowanie jak cyt.rozszerzone pory to nie było by kosmetyków specjalnych na tą dolegliwość a są w sklepach :maseczki na rozszerzone pory itp wiec osoba która wczesniej pisała widac że to prostaczka która na spodnie mówi PORY HAHA.Adula nie zwracaj uwagi na idiotki

Gość wpiszcie sobie w google
to co pisze ta pani po kosmetologii :D wszystko to zywcem skopiowane z artykułów pozamieszczanych w interncie. Nawet jednego słowa nie zmieni.

Gość lalalallala
Ado a moze posiadasz jakies materialy do pracy licencjackiej o temacie : Zabiegi kosmetyczne wykorzystywane w zmianach trądzikowych . Jakies ksiażki , pisma. Obrone mam we wrzesniu i szukam materiałów do pracy. Pozdrawiam

Gość gojaaa.a.a.a
Ok to teraz ja mam 30 lat pryszcze ropne, nie mogę się smarować żadnymi kremami bo po każdych mam wypryski, moja cera jest sucha jak wiór, ale w ciągu dnia pod podkładem świece się jak nie powiem co. Co ja mam zrobić ???

Gość ferggie
gojaaa.a.a.a Z opisu wnioskuje ze masz cere suchą pozornie tłustą. Polecam Ci lekarza endokrynologa i on juz zdecyduje czy stosowac u Ciebie kuracje hormonalna. bo w tym wieku to raczej kwestia hormonów.

Gość gojaaa.a.a.a
pryszcze mam od 16 roku zycia i w ogóle nie znikają, hormonów brac nie mogę bo mam na nie uczulenie. Cerę całe zycie miałam tłustą, ale od 25 roku życia zrobiła się sucha po kapieli czuję jakby mi się cała skóra na twarzy ściągnęła, kremu nie mogę użyc bo zaraz mam pryszcze:/ stosowałam już chyba setkę różnych. Ja już nie mogę z moją cerą:/

rzeczywiscie sa te teksty w necie no ale przynajmniej nie musicie szukać tylko macie wszystko na talerzu podane przez adule

Gość ferggie
gojaaa.a.a.a Uczulenie na hormony ale zalezy na jakie najczesciej sa uczulenia na estradiol. A badalas wogole poziom hormonow? Twoja cera z tlustej przeksztalca sie w sucha. Stosowalas moze kuracje izotekiem?

do gojaaa to jednak moze być coś nie tak z hormonami u ciebie a że masz uczulenie na hormony to chyba żartujesz ,pierwsze słysze by ktos miał uczulenie na hormony)-

Gość Ewkaa 32
Adula dziękuję za poradę 🌼 Znalazłam dwa kremy pod oczy La prairie 1.Cellular Eye radiance cream 2.Cellular Eye contour cream Czym one się różnią?

Gość do wicia
nie koniecznie na tacy, bo nie wszystko co ona skopiuje musi być prawdą. widać że kopiuje pytanie, wchodzi na pierwszą stronę, po czym kopiuje i wkleja tu pierwszą lepszą odpowiedz. Cholera wie czy mądrą

Gość gojaaa.a.a.a
ferggie nie stosowalam żadnej kuracji, jeśli chodzi o hormony to byłam kiedys u ginekologa po pigułki dopasowywała mi 5 roznych i po każdych wymiotowałam jak kto, stwierdział że mam uczulenie na hormony więc jak słyszę że musiałabym jakieś brac to wiem jak to sie skonczy

Gość gojaaa.a.a.a
myślałam o wizycie u endokrynologa bo to ten lekarz zajmuje się hormonami tak ?

Gość ferggie
gojaaa.a.a.a tak endokrynolog zajmuje sie hormonami i wypisze skierowanie na badania hormonow bo moze po prostu niektorych masz niedobor albo nadmiar i dlatego twoj organizm tak reagowal bo po prostu mialas zle dobrane. podejrzewam ze ginekolog nie zlecil badan hormonalnych przed wypisaniem tabsów i z tad takie skutki. malo ktory ginekolog chce wypisac skierowanie na badania hormonalne jak juz cos to prywatny ;/

Gość no dokkladnie
co juz nasza Adulka siedzi cicho? no nic dziwnego tylko wstyd