Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowanaona

ktory rower lepszy wedlug was????

Polecane posty

Gość niezdecydowanaona
mama 168cm wzrostu, uzywanego nie chce kupowac bo juz raz miałam i sie okazało niewypał - na poczatku było ok, a pozniej zaczał sie psuc. przerzutki nawaliły itp. teraz chce rower z max 3 biegami, moze tez byc 1. w stylu retro.

kross jest dobrą firmą poczytaj na necie. A może ty masz wstręt do polskich firm rowerowych?

Gość 23432423424
niewypał - na poczatku było ok, a pozniej zaczał sie psuc. przerzutki nawaliły itp a ty niesłyszałaś nigdy o konserwcji rowerów? Ja nie umiesz sama, to się go zanosi co jakiś czas do serwisu. Rower to pojazd, i wymaga pielęgnacji, smarowania, dokręcania śróbek, centrowania kół, itp. Jak kupisz tandetę z supermarketu w cenie 300-500 zł to niektórych serwisach nawet takich rowerow nie przyjmują. A w niemczech sprzedaż takich rowerów jest zakazana.

niezdecydowanaona bo trzeba co jakiś czas zrobić serwis roweru. Mowa tu o regulacji przerzutek,hamulców, oliwieniu łańcucha, wymianie smarów w łożyskach itp.

Gość 23432423424
jak kros jest dobrą firmą, to dlaczego robią badziewie ze stali? Treka czy gianta nie da się dostac takiego, chyba że używany.

same te czynności nie są trudne. Możesz też odstawić rower do sklepu tam mają serwis i Ci zrobią.

Gość komunia
mam rower numer 1 dalam za niego 400zl. jest swietny

dają ramy stalowe żeby rower był tańszy. Nie każdemu potrzebny rower z aluminiową ramą. Chociaż te stalowe ramy są wytrzymałe. Pomijam rowery z supermarketów bo tam ramy lubią pękać.

tylko co to za przerzutki SUNRACE? lepiej szukać czegoś na Shimano lub na Sram. Bardziej popularne.

Gość komunia
mam go rok ,dojezdzam nim codziennie do pracy 3 km.

Gość komunia
no wlasnie ja mam Shimano

komunia to malutko jeździsz... a po drugie kwestia szczęścia, wagi i użytkowania roweru. A coś przy nim robiłaś?

23432423424 ten rower z linku to rower dla bardzo wysokiej osoby z min 190cm

23432423424 ta merida nie ma hamulców tarczowych ma hydrauliczne v-brake. Lepsze są zwykłe klasyczne v-brake.

Gość komunia
jestem zadowolona , nic przy nim jeszcze nie robilam

po roku wypadałoby zdemontować łańcuch wymoczyć w benzynie ekstrakcyjnej i nasmarować. Do tego wymienić smar w łożyskach.

Gość 23432423424
z tymi hamulacmi to racja, myślałam że to tarczowe hydrauliczne, ale same te hamulce to i tak koszt nowych- 400 zł. TYle właśnie kosztuje dobry sprzęt.

Brzydzia30 w pomaranczy a dokładnie czemu polecasz? podaj zalety?

23432423424 w rowerze miejskim zazwyczaj nie montują hamulców tarczowych bez sensu. Tarczowe mają sens gdy ktoś jeździ w terenie. Do tego trzeba wymieniać płyn i odpowietrzać

Gość 23432423424
author to dobra firma, najlepiej kupowac dobre firmy które nie robią w ogóle badziewia, wtedy nawet jak ktoś się nie zna- nie czeka go odpadnięcie pedałów na drugiej jezdzie jak to się stało mojemu koledze z rowerem z supermarketu...

23432423424 400zł to za komplet na jedno koło. Razem 800zł za przód i tył. I tak to bez rewelacji.

Gość Brzydzia30 w pomaranczy
rower crosowy rama aluminiowa ciezki nie jest prosty w obsludze;) siodelko żelowe:D osprzet chyba tez dosc dobry dla mnie rewelacja

23432423424 to Cię zaskoczę Giant kupiony w kwietniu po paru km korba dziwnie biła na boki. Wyglądało że w badziewnej stali robiona.

druga rzecz która była koszmarna to siodełko bardzo nie wygodne. Parę km i człowiek miał problem chodzić.

Gość 23432423424
dla każdej osoby każde siodełko jest inne. Kwestia przyzwyczajenia tyłka, Jedni wolą miekkie żelowe, inni twarde i wąskie...

Gość niezdecydowanaona
ja nie znam sie na osprzecie w rowerze. od dziecka miałam jakies z przezutkami, rowery turystyczne dla mnie zbyt ciezkie i niewygodne. doradzic mi nie ma kto, a w sklepie to sprzedawca kazdy jeden model zachwalał, jak byłam, a juz najbardziej te drozsze:o