Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukurykuuuuuu

wesele albo studia uzupelniajace.... co wybrac..prosze o komentarz

Polecane posty

Gość kukurykuuuuuu

W sierpniu albo we wrzesniu, wprowadzam się do mojego faceta do jrgo mieszkania.. za 2 lata chcemy się pobrac i urządzic wesele... duzo nie zarabiamy, jednak ja chce isc bardzo na studia magisterskie. Dał mi ultimatum albo odkładamy na wesele albo ide na studia magisterskie do duzego miasta.... co tu robic??? :((( musze wybrać którąś z opcji... nie damy rady odłożyc na to i na to , stąd takie postawienie sprawy.. mam 25 lat , wiem ze teraz jest najlepszy czas na dokończenie studiów. doradzccie cos ;(

studia! a facet jak kocha to poczeka. jak nie chce czekac to niech spierdala ;)

Gość kukurykuuuuuu
ale mi tez zalezy na weselu , nie tylko jemu :(((

na wesele jeszcze bedzie czas. a studia?? chcesz studiowac jak juz bedziesz stara baba ? bo po slubie to znajac zycie bedziesz sie od razu w pieluchy bawic! nie zmarnuj szansy

Gość kukurykuuuuuu
a jak sie kasa nie znajdzie po studiach?? chcemy odkladac poki mamy prace stałaą.....z drugiej strony masz racje.. potem pieluchy itd...

ale co wam sie tak spieszy z tym weselem ?? rozumiem cie - tez mi sie marzy slub , biala sukienka itp... Ale po slubie bedzie ci bardzo icezko studia zrobic. a ty chcesz isc na zaoczne? a ile one kosztuja?? a jaką kwote chceszx przeznaczyc na wesele a ille zarabiacie??

Gość kukurykuuuuuu
zarabiamy po 1,5tys, a same studia miesiecznie wychodzą 800-900 zł ( z dojazdami ). taka kwote byśmy woleli odkładać na wesele...

a po co ci az takie wielkie wesela? slub bierzesz dla suiebie czy na pokaz?

Gość kukurykuuuuuu
nie kochana, bo mam w miare stabilna prace, kokosów nie ma ale jest stabilna..

no to skoro uwazasz ze masz stabilna prace to czego sie obawiasz ? idz na zaoczne a pozniej bedziesz miala jeszcze czas na pieluchy i ożenki

Gość nic nie musząca
kukurykuuuuuu, mówiac o studiach uzupełniajacych sugerujesz, że jakieś studia już skończyłaś. Wydajesz się być osobą dorosłą a zadajesz pytania jak bezrozumne dziecko. Reszta, czyli bezrozumny facet, jest w kontekście tego co powyżej czymś oczywistym. Jeżeli stać Cię na rozwój (czyt. studia) to nie zastanawiaj się. Wesele nie ma nic do tego. Na wszystkich weselach zawsze pojawiają się goście. Nie sądzę, że wesele dla którego zamierzasz poświęcić studia, będzie takim oryginalnym, bez gości. Każdy gość przychodzący na wesele "poczuwa się". W ogólnym bilansie nakłady poniesione na wesele zwracają się. I to natychmiast. Żeby urządzić wesele wystarczy wziąć "chwilówkę". Żeby zbudować sobie zawodową pozycję, potrzeba lat. Zacznij natychmiast. To powinien być Twój plan. Wesela nie planuj. Jeżeli oboje uznacie, że przyszedł na to czas, to będzie to tylko chwila. Chwila beznakładowa; bez problemu znajdziesz kredytodawcę. Jeżeli marzy Ci się ślub w jakimś szczególnym miejscu, to rezerwuj je natychmiast. Jeżeli nigdy to niego nie dojrzejesz to stracisz tylko zaliczkę.

Gość nic nie musząca
kukurykuuuuuu, mówiac o studiach uzupełniajacych sugerujesz, że jakieś studia już skończyłaś. Wydajesz się być osobą dorosłą a zadajesz pytania jak bezrozumne dziecko. Reszta, czyli bezrozumny facet, jest w kontekście tego co powyżej czymś oczywistym. Jeżeli stać Cię na rozwój (czyt. studia) to nie zastanawiaj się. Wesele nie ma nic do tego. Na wszystkich weselach zawsze pojawiają się goście. Nie sądzę, że wesele dla którego zamierzasz poświęcić studia, będzie takim oryginalnym, bez gości. Każdy gość przychodzący na wesele "poczuwa się". W ogólnym bilansie nakłady poniesione na wesele zwracają się. I to natychmiast. Żeby urządzić wesele wystarczy wziąć "chwilówkę". Żeby zbudować sobie zawodową pozycję, potrzeba lat. Zacznij natychmiast. To powinien być Twój plan. Wesela nie planuj. Jeżeli oboje uznacie, że przyszedł na to czas, to będzie to tylko chwila. Chwila beznakładowa; bez problemu znajdziesz kredytodawcę. Jeżeli marzy Ci się ślub w jakimś szczególnym miejscu, to rezerwuj je natychmiast. Jeżeli nigdy to niego nie dojrzejesz to stracisz tylko zaliczkę.