Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michałmichał

150zł na chrzciny jako chrzestny jest ok?

Polecane posty

Gość Michałmichał

Kuzyn poprosił mnie na chrzestnego, a mamy z narzeczoną teraz dużo wydatków bo czekamy na swoje dziecko. Wiadomo wyprawka, wózek. Myślicie, że jak damy 150zł to będzie ok?

Gość kika00
ja mam 17 lat i nie pracuje,a siostra wzieła mnie za chrzestna..nie jestem jakas bogata a dałam 500 zł.. natomiast chrzestny który pracuje ma zone i dzieci dał tylko złoty łancuszek który był wart ok 200 zł i jaka ksiazeczke która mogłaby ze 30 zł kosztowac..

Gość no a jak ty uwazasz?
dla ciebie i narzeczonej bedzie ok jak tyle wasze dziecko dostanie od swojego chrzestnego?

Gość kika00 ty dalas czy twoi
rodzice dla ciebie sie szarpneli? albo tez doopa zarobilas te 500zl zeby sie pokazac?

Gość hayahaya
150zł?? masakra osoba inna ok moze i dac to 150zł ale nie chrzestny !!!!!minimum 400zł

o tu już widzę, ze są jakieś cenniki poustalane "minimum 400zł":D:D:D Moim zdaniem 150zł w zupełności wystarczy, 400zł to się na wesele daje. A potem wielkie zdziwienie, że ktoś odmawia bycia chrzestnym:)

Gość Michałmichał
w takim razie będę musiał odmówic bo niestety więcej nie możemy dac, będziemy mieli swoje dziecko i musimy odkładac pieniadze

Gość hayahaya
no sorry ale jakies zobowiazania sa!! co to jest do cholery 150zł? nawet ladnego zlotego lancuszka nie kupi!!

zamknij morde ty u gory, widac nie rozumiesz nic. piekny macie wszyscy swiat wartosci n/c

zobowiązania są chyba takie, ze się pomaga w wychowywaniu dziecka w wierze katolickiej, a nie że się przynosi z każdej okazji 500zł w kopercie. Świat oszalał.

kilka dni temu był tu temat gdzie dziewczyna pisała, że jej narzeczonego poproszono na chrzestnego 2 miesiące przed ich slubem i mają dużo wydatkow. pisała ze zastanawiają się nad odmową od pół kafe ją zjechało, że dziecku się nie odmawia że przeciez może zostac chrzestnym bez prezentu. a dzisiaj już piszecie, że 150zł to mało i powinno byc minimum 400zł ale jestescie obłudni

Gość hayahaya
nie zamkne mordy bo niemam mordy !!!! a robta co chceta CHANBA

ta, juz to na poczatku mowilem, masz racje. Ale głupota jest powszechna, najlepsze w tym wszystkim to ze ludzie ci deklaruja sie wszyscy jako katolicy i pieprzą bzdury o wartosciach i rozwoju duchowym a w praktyce maja dylematy tego problemu ile wystarczy zeby nabic kapsę wystarczajaco. to wszystko jest jakas parodia tak samo religia i jej przedstawiciele w wiekszosci

to ze masz morde jest juz namacalne, chanba to imie jakiegos twojego ulubionego koreanskiego aktora?

Wojownik-hahaha, ale temu pustakowi pojechałeś :D możesz nic nie dawać, przecież rodzicom, którzy chrzczą dzieci zależy najbardziej na sakramencie, nie na pieniądzach ;)

Gość hayahaya
SPADOWA PUSTAKI MACIE GORA Z 20LAT IDIOCIIIIII

trafiles, mam 20 lat za to intelektem przewyzszam cie po stokroc

Gość redutaaaa
hayaha tobie chrzestny powienien słownik ortograficzny kupic a nie koperte dawac HAŃBA idioto