Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym myslicie...

Alergia - odczulanie. Warto?

Polecane posty

Gość co o tym myslicie...

proces trwa trzy lata, szczepionki co dwa tygodnie i nie ma gwarancji że alergia przejdzie. warto?

Gość fdgftyhtu
Szczepionki są co miesiąc, od 3 do 5 lat. Tylko na początku są co tydzień i co dwa tygodnie. Ja mimo że odczulam się 4 rok nadam mam alergię ( choć mam też alergię na inne rośliny niż tylko na te na które się odczulam więc trudno mi określić czy odczulanie pomaga czy nie ). Moja koleżanka odczulała się 5 lat i też nadal choruje. Ale być może jesteśmy wyjątkami.

Gość drgtryuyi
Szczepionka podtrzymujaca ( efekty odczulania ) kosztuje mnie 111 złotych, podstawowa jest chyba droższa ale już nie pamiętam bo to było dawno temu ;]

Gość monadona
Myślę, ze warto spróbować, bo jednak rokowania do pozbycia się okropnej alergii są spore. Zresztą lepiej podjąć takie ryzyko, niż sobie pluć w brodę, ze niczego się nie spróbowało. Dla zainteresowanych - tutaj można poczytać o odczulaniu właśnie http://vimed.pl/alergia/odczulanie/

Moja koleżanka miała bardzo ciężki przypadek astmy. Naprawdę ciężki. Jej rodzice wszystko co mieli dawali na jej odczulanie. I widać było że pomogło. Ataki się skończyły. Teraz mówiła (po 10 latach) że znowu coś się tam odzywa ale nie tak jak kiedyś. To był NAPRAWDĘ ciężki przypadek astmy.

Córkę odczulam drugi rok,miała ciężką astmę(uczulona na kurz),co chwila szpital,ataki duszności.Teraz córka już mogła odstawić leki na astmę bo jest o niebo lepiej.