Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Love

wczoraj pytalam o biszkopt dzis pochwale sie moim wypiekiem :D

Polecane posty

Gość IMO13829
Portugalka - omlet z polewą z kisielu (bądź coś mlecznego), dla smaku okraszony wisienką na szczycie. Dwie sztuki wystarczą (wielkość placków zależna od kucharki). Z góry dziękuje. :classic_cool:

Gość IMO13829
jem kupe

Gość lonesa
Lady Love masz na mysli że sama wymyśliłaś to ciasto?

Gość IMO13829
"jem kupe" Cześć Faith. :D Dyrka - a nie bankructwem? :P

biszkopt: 4 jaja pol szklanki cukru pol szklanki maki zwyklej pol szklanki maki ziemniaczanej 1-2 lyzeczki proszku do pieczenia esencje waniliowa 2 lyzki wody gazowanej Muss 3 jaja 1 szklanka smietanki kremowki pol szklanki cukru esencja waniliowa 2 duze garscie truskawek zelatyna nie wiem czy podawac przepis na biszkopt, a co tam :) przygotuj sobie 2 miski do miski wrzuc oddzielone zolta, wsyp cukier i esencje waniliowa, zmiksuj az powstanie gladka masa w drugiej misce zostaw bialka ktore pozniej ubijesz dodaj do masy jajecznej wode gazowana, wsypuj powoli mieszajac mikserem make ziemniaczana i make zwykla zmieszana z proszkiem do pieczenia ubij piane z bialek i doaj do reszty masy delikatnie mieszajac, wyloz do tortownicy posmarowana maslem i maka ( mialam akurat srednice 23 cm ) i do pieca rozgrzanego do 170 stopni na ok 25-30 minut muss: przygotuj sobie 2 miseczki i jeden maly garnek oddziel zoltka od bialek do zoltek wsyp cukier i esencje waniliowa, zmiksuj postaw garnek na gazie, wlej szklanke smietany zagotuj-wystudz, wlej do masy jajecznej i ubijaj az masa bedzie bardziej gesta zmiksuj truskawki ( dokladnie ) wloz zmiksowane truskawki do tej masy dalej ubijajac zelatyne rozpusc w goracej wodzie dodaj do masy i ubijaj ubij teraz bialka i dodaj delikatnie to mussu, wloz mus do lodowki na ok 2 godziny az stezeje ( mozesz dac do zamrazalki- bedzie szybciej :P ) jak zrobi sie biszkopt, wystudz go, wydraz dno biszkoptu ( reszte ciasta daj na talez, przyda sie) na dno poukladaj truskawki i wyloz mussem, pozniej pokrusz reszta ciasta, udekoruj i koniec :D

Gość IMO13829
Dyrcia - lubisz włochy? Cholera, a myślałem, że jesteś zwolenniczką depilacji. :classic_cool:

Gość IMO13829
I jest moja ulubiona młoda matka! :classic_cool:

Gość IMO13829
aż sie zesrałem w majtki z wrażenia

buu :( i kto mnie teraz bedzie chwalil za wypieki jak nikt zdjecia nie zobaczy :(:(:(

Wrzuć na coś innego :) Kultura Zielone oczy, troszkę piegów ale nie zawsze tylko tak sobie czasem wyłażą ;) A z natury 'mysia' tylko nie chciałam otoczenia oszukiwać ;) 🖐️

na fotosiku juz nie mam miejsca na zdjecia :D a tamto drugie to chyba z zaba wychodzi nie?

Gość IMO13829
Dyrka - to nie od drogich butów, ale od bielizny można przez Ciebie splajtować. Ciągle nowe gatki, aby pomieścić narastający, cip...cieplny busz. A potem depilacja i od nowa. Nawet nie chcę myśleć, co by było jak zaczniesz hodować włosy na klacie... :classic_cool:

dobra imo to kiedy chcesz tego omleta? :D dzisiaj juz nie dam rady, jaj brak :D trza kupic kurde

Gość IMO13829
Portugalka - widzisz? jakbyś wzięła sobie Polaka, to takich produktów by Ci nie zabrakło. :classic_cool:

Gość trushi
dziękuję Portugalka za przepis

hehehe :D jaja mam z farmy :P prosto od babci, tyle ze do sklepu mam blizej :D

Z przekroju pyszności... a to u góry to kruszonka tak? Nie przepadam ale i tak bym pewnie wszamała :D A na fotosiku to zawsze można tak na chwile bez logowania wrzucić, założyć drugie konto lub wykupić premium czy jak to tam się zwie... taniutko wychodzi a ładujesz wtedy ile zechcesz ;)

prosze bardzo mam nadzieje ze wyjdzie :) i bedzie rownie dobre jak moje :)