Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Love

wczoraj pytalam o biszkopt dzis pochwale sie moim wypiekiem :D

Polecane posty

Gość IMO13829
dyrektore "na klacie już tylko strzygę" Nie wiem czemu, ale przed oczami wyobraźni stanęły mi takie zębate nożyce do owiec. ;)

Aha nie czytałam całego przepisu tylko rzuciłam okiem na ostatnią linijkę po zobaczeniu zdjęcie i fragment "pokrusz reszta ciasta" mnie zmylił no ale fakt przecież ciasto to biszkopt w tym wypadku :D Sorki... no to tym bardziej bym wszamała, podwójną porcję ;) Idę po M&M's bo mnie naszło na słodkie ;)

Gość IMO13829
Dyrka - niedługo nawet faceta zastąpisz "mechanizacją". Nie wiem jak to zrobisz, ale...zaraz...nie ważne. :classic_cool:

Wow jak lepiłaś wszystkie ozdoby sama to jestem pod ogromnym wrażeniem! A 3 bita robi się tak: Ciasto najlepiej robić wieczorem. Na blachę wykładamy herbatniki. Puszkę z masą krówkową zanurzamy na parę minut w gorącej wodzie aby zrobiła się płynniejsza. Wykładamy masę na herbatniki. Układamy następną warstwę herbatników. Budyń śmietankowy gotujemy z mlekiem ale nie słodzimy. Po ostudzeniu miksujemy z kostką margaryny lub masła i wykładamy na herbatniki. Układamy następną warstwę herbatników. Bitą śmietanę ubijamy z mlekiem i wykładamy na herbatniki. Na górę kładziemy herbatniki w czekoladzie lub zwykłe herbatniki i polewamy polewą czekoladową i posypujemy tartą gorzką czekoladą lub wiórkami kokosowymi lub czym tam chcemy. Odstawiamy na noc do lodówki a następnego dnia zajadamy :) W moim pierwszym wykonaniu wyszło tak : http://i35.tinypic.com/2uqmbo8.jpg Osobiście taki kawałek mi na raz styka w porywach dwa ;) ale np mój tato zjadł 8 takich za jednym zamachem :D Cała duża blacha idzie w jeden dzień bo nie sposób nie skubnąć kawałka zaglądając do lodówki ;)

o no to rzeczywiscie latwe i smakowicie wyglada :D chyba sobie takie walne :D dzieki za przepis :)

Gość IMO13829
Dyrka - nie moja wina, że nie wiesz jak ustawić obiekty niemechaniczne, aby odpowiednio długo i wydajnie działały. ;)

tak :) szoda ze nie mam wiecej zdjec z masy.. ostatnio robilam ciasto noddy, dla 3latki na urodziny i tez wyszlo super ale jak jakies jeszcze bede miala okazje zrobic to walne foto i znowu bede sie chwalic :D

No ja już zaczęłam w sumie ze swoim ciastem robić (miodziakiem) bo te herbatniki to masakra ile ich idzie.. a jeszcze najgorzej jak się trafi chujowa paczka i są połamane.. kiedyś mi zabrakło 3! A w nocy robiłam i dupa :O rano dokańczałam ale irytacja lekka była... a miałam zakupione w w większej ilości ale co jak połowa połamana :O

Gość IMO13829
Jak stare kury domowe... :D

Rób rób, ja właśnie szukam inspiracji na tort dla 3latki akurat :) W zeszłym roku wyszła mi totalna porażka - wymyślałam sobie lukrową górę a nie sądziłam że to tak będzie lipnie zastygać i musiałam sztukować ozdobami :D A taką piękną wizję miałam ;)

HA :D narazie jestem prawie jak kura :D ale jutro ide pytac o prace :D w koncu! :D

Gość IMO13829
Portugalka - powodzenia, ja za tydzień...

Gość IMO13829
Blondi - chciałbym niesmiale zauważyć, że w między moimi nogami znajduje się co innego niż u Was, dlatego przyuczać się nie muszę. ;)

Imo Jeszcze nie porzuciłeś nadziei że jakaś Cię rozprawiczy i zostanie z Tobą mimo ... yyy mimo wszystko ? Ahhh no to ok rozumiem rozumiem

Lady No tak właśnie coś takiego planuje robić :) Koleżanka robiła swojej i muszę przepis wziąć :) W sumie to z marcepanu bym chciała najbardziej ale będę szukała jeszcze co jak zrobić dokładnie... ja pierdole nie no ale się napatrzyłam 😭

Gość IMO13829
Blondi - tylko nie tipsami po oczach! :P Ale na serio, to nie ma się co denerwować na odwieczne prawa rządzące płciami. Jak będziesz w wieku Żony, to zrozumiesz. ;)

Imo Pierw bym te tipsy musiała mieć :P Prawa prawami - znam takich typów co uważają że ich żonka to ma TYLKO leżeć i ładnie pachnieć, nawet kosztem tego że jak ich nie stać na pomoc lub gotowce to oni będą stać w kuchni 🖐️ Ja tam za kurę się nie mam, lubię pierdolnąć jakieś ciacho wieczorem tak samo jak mój facet lubi wyczarować dobry obiad :P :classic_cool: