Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pedorita

Polacy zacznijcie się uśmiechać!!!

Polecane posty

Gość 8888888888888888888888888888
Polacy ambitni i chcacy byc nezaleznym buahhaaaaaaaaaa hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D i dlatego laski w wieku 20 lat wychodza za maz i bachory rodza oraz wszyscy kredyty biora by byc niezaleznym na nastepne 30 lat :D i zadawalaja sie po studiach zyciem z 1000 zl. wielka mi ambicja i niezaleznosc :D zal wam tylko doopy sciska i tyle :D

Gość anjja to jaaa
bardzo dobrze wiem o czym piszesz, choć na codzień mieszkam w PL, zwiedziłam kilka państw, przykład idziesz do sklepu w usa od progu Cie w witają, czesc jak sie masz, czyw szystko ok, kazdy uśmiechnięty jakis taki wyluzowany, a w Polsce tylko patrza krzywo, idąc po ulicy przy której mieszkała moja siostra, kazdy sie usmiecha, wita choć nie zna , w Polsce jakbym tak odezwała sie na ulicy i uśmiechneła do jakiejs nieznajomej osoby to by myśleli ze psychiczna, to samo we Włoszech

bez przesady, polska młodzież jest wykształcona, na pewno bardziej niż na zachodzie, chyba nigdy nie byliście w innych krajach, poziom edukacji też jest u nas wysoki, a blachary wszędzie można znależć, wystarczy spojrzeć jaki syf MTV puszcza

Gość rada dla autorki
Kup słownik ortograficzny i jak narzeczony będzie się z niego uczył to Ty też zerkaj, na pewno to Ci się przyda.

jhuihiu a co ci to przeszkadza ze w wieku 30 lat mieszkaja z rodzicami?? rodzice tego chcą, moj facet mieszkal wlasnie do 30 roku zycia z rodzicami, mieli wielka chate i maja 3 domki letnie wiec nie sadze ze w samochodzie sie zabawial haha tak mama mu gotowala, a sprzataczka prała i sprzatała. moj facet wyrusł na wiecznie uśiechnietego meszczyzne, odpowiedzialnego i cudownego partnera. pracowitego i zdolnego. a najwazniejsze jest to ze uprzejmosc do ludzi i kultura to jego drugie imie... jakby w polsce ludzi bylo na to stac to tez by mieszkali przy mamie do jak najpozniej. tylko ze w pl jest tak ze jak najszybciej corke wygonic zeby wyszla za maz a syna do pracy bo kasy na zycie nie ma. oni sa wyluzowani bo godnie zyją. opisalam przyklad mojego partnera, ale takich to tu wszystkich prawie widze.

belle de jour 1982 - wiem że o tym temat nie jest, pisałam do 88888888888888 a że pracy nie ma, niestety, to też ich zapewne frustruje

Gość mama cudownej dwojeczki
Calkowicie zgadzam sie z autorka co do usmiechania, a natomiast do mieszkania z rodzicami do 30 roku zycia niekoniecznie. Mieszkam w kraju, w ktorym jest wrecz przeciwny trend: po skonczeniu szkoly sredniej czyli w wieku 17-18 wyjezdza sie na studia do innego miasta lub wyprowadza sie z domu i zamieszkuje z kolezanka/ami z roku, studiow czy przyjaciolmi (oczywiscie w duzym uogolnieniu, bo wiadomo,ze jest roznie, ale do 30stki nikt z rodzicami naprawde nie mieszka :D ).

Ariane o czym do mnie piszesz? ja o "niby niezaleznosci i ambicji" ubzdruranej a ty mi o wyksztalceniu mlodziezy :-O ja napisalam tu do kogos kto pisal ze Polacy ambitni itp..pytam sie gdzie???? hajtaja i dzieci robia sie w wieku 20 lat, zadluzaja sie na kredytach na 30 lat i tylko jecza jecza jecza bo za 100 zl pracowac musza? gdzie ambicja? gdzie niezaleznosc? dla mnie to inaczej wyglada.

Ale zarzut mieszkania z rodzicami do 30 jest absurdalny. Ilu Polakow mieszka z rodzicami do usranej smierci?? Ile mlodych malzenstw, czesto z dziecmi, mieszka z rodzicami?? Ok, nie stac ich na wlasne mieszkania to musza mieszkac. Ale wyskakiwanie z zarzutem, ze Hiszpanie to pasozyci bo mieszkaja z rodzicami, jest smieszne bo Polacy robia dokladnie to samo.

1000 zl.* ambitny i niezalezny czlowiek nie hajta sie w tak mlodym wieku i bachorow nie produkuje oraz nie jeczy do upadlego jak mu zle. tylko stawia sie sam na nogi .

to nie jest reguła z tym mieszkaniem z rodzicami.. opisuje zane mi przypadki, ale to wcale zle nie znaczy o ludziach. a podczas ostatniego pobytu to w 90% miejscach tak zostalismy potraktowani... wiec chyba cos w tym jest. moj facet nie mogl tego zrozumiec... a mi bylo az wstyd

88888888 - a ja tak z innej beczki. Co widzisz zlego w kredycie na 30 lat? To JEST wlasnie oznaka odpowiedzialnosci, ambicji i niezaleznosci, bo jak mlody czlowiek niby inaczej ma sobie kupic mieszkanie, co? Nie kazdy ma tyle szczescia, aby dostac je od mamusi czy od babci w spadku, nie kazdy chce ladowac kabze najemcy i ciulac lata pieniadze, zeby po 40 latach praca lub tuz przed emerytura moc kupic mieszkanie, wiec nie rozumiem twojego toku rozumowania. Mozesz wytlumaczyc?

Gość barrakuda..
Pedorita mam podobne odczucia, sporo Polakow majacych okazje zaznac zycia w zachodnioeuropejskiej kulturze jest porazonych poziomem malkotenctwa i chamstwa w Polsce opisywalam juz kilka sytuacji, mozw przekleje pozniej z innego topiku

roznica jest taka ze jak w Hiszpani mieszka z rodzicami do 30 to bo chce bo tak wygodnie rodzinie, bo chca byc razem itd.. a wcale nie znaczy ze nie sa w stanie sie usamodzielnic.a w pl to jest wlasnie spowodowane nieudacznictwem... zreszta niechcem wrzucac ludzi do jednego worka. temat nie jest o mieszkaniu z rodzicami do 30 czy o studiach , tylko o usmiechaniu sie!!

nie no, to że ktoś z rodzicami mieszka nie zawsze wiąże się z nieudacznictwem, mieszkania są drogie, wynajem też a pensje cienkie

Gość jhuihiu
pedorita zamilknij juz, bo nie potrafisz napisac jednego zdania bez bledu ortograficznego, nie wstyd ci? Znajac zycie nie, bo takie panienki jak ty rowniez nie znaja slowa samokrytycyzm. Nie oceniaj wszystkich Polakow po patologicznym srodowisku, w ktorym sie wychowalas. I przestan pieprzyc jak to hiszpanie pozwalaja sobie podcierac tylek mamusi do 30stki, a nawert 40stki, bo sa z nia zzyci. Sama Hiszpania pisze o problemie niesamodzielnych mlodych ludzi, ale nie oczekuje, ze o tym wiesz, bo pewnie czytasz jedynie gazety pokroju cosmogowna.

nic zlego w tym nie jest brania kredytu na 30 lat, tyle ze to nie jest oznakiem niezaleznosci, odpowiedzialnosci oraz ambicji :D nie rozsmieszaj mnie !!! ambicja, niezaleznosc oraz odpowiedzailnosc to jest nastawienie duchowe i sie takim rodzi albo i nie ! W mlodym wieku przywiazac sobie kule do nogi i placic 30 lat ???? lub wychodzic za maz i nie wiedzeic jak zwiazac koniec z koncem by dzieci wyzywic?????? chyba zartujesz! ludzie o wymienioych cechach najpierw do czegos w zyciu dochodza i zyja niezaleznosc i realizuja swoje ambicje---tak jest na zachodzie! jesli w wieku 20 lat nie wychodzisz za maz to chyba 1 wynajety pokoik dla 1 osoby wystarczy czy nie? to tylko w pl kobiety tak szybko za maz wychodza i zgrywaja niezalezne bo bez faceta by miesiaca przezyc nie mogly. temat rzeka.

8888 ale jestes smieszna i po sposobie pisania (i wyslawiania - zbyt duzo emocjo i wykrzyknikow) bardzo, bardzo mloda :) Nie pisze to nic na temat dzieci w mlodym wieku itd. wiec wyluzuj, a jesli reszty nie rozumiesz to najpierw dorosnij i rozpocznij dorosle zycie, a pozniej bedziemy poruszac tak powazne (za powazne w tej chwili dla ciebie) tematy.

Gość przeciez to prawda
co autorka napisala a prawda w oczy kole ,stad pewnie reakcja chamska ze strony jakiejs jhuihiu. a to pytanie durne dlaczego tu ktos na polskim forum siedzi to najlepszy dowod na to jakim narodkiem durnym jestesmy,a to stawianie piwa tez samo za siebie mowi

mama cudownej dwojeczki jesl twe IQ nie dorasta mnie to mi przykro :-)

Gość oj 888 mloda kozo
8888888888888888888888888888 nic zlego w tym nie jest brania kredytu na 30 lat, tyle ze to nie jest oznakiem niezaleznosci, odpowiedzialnosci oraz ambicji Taak? Ciekawe? To powiedz jak czlowiek nieodpowiedzialny i niezalezny moze dostac i splacac ten kredyt? Odpowiedz: NIE MOZE! Chyba z ksiezyca tej kasy nie wezmie. No i dalej, jak niby wedlug ciebie ma kupic sobie to mieszkanie, bo wedlug ciebie gniezdzenie sie w jednym pokoju to ambicja :D Oj faktycznie mloda koza z ciebie. NIc nie jarzysz :)

Widzisz i znow potwierdzilas moje przypuszczecnia :) I jak tu z toba rozmawiac? Nie da sie, bo na brak argumentow masz w zanadzu tylko takie przedszkolne zagrania. :)

Gość jhuihiu
pytanie jak najbardziej logiczne, tylko zakompleksione polaczki nie potrafia sie przyznac, ze siedza tutaj, bo na zagranicznych forach nikt nie chcialby gadac z polakiem, do tego trzeba znac swietnie jezyk, a z tym jest juz problem u wiekszosci twierdzacych jak to biegle znaja jakis jezyk:D Jesli nienawidze jakiegos kraju, nienawidze ludzi w nim mieszkajacym, to nie siedza na forum, gdzie ci ludzie stanowia 99.9% ogolu. To jasne i logiczne, ale sfrustrowane rozumki potrzebja polskiego forum, bo tylko tu moga sie dowartosciowac:D

Gość barrakuda..
Nie ma to jak sie dowartosciowac bledami ortograficznymi autorki. Zalosne. Bledy moga byc wynikiem dysortografii, ktora nie ma nic wspolnego z wyksztalceniem czy poziomem inteligencji, no ale na kogos trzeba swoja frustracje przelac, nie? O ironio, ten topik sam w sobie jest dowodem na to jak Polacy sa zawistni, sfrustrowani i chamscy. Jak czytam angielskie forum nadziwic sie nie moge jak kulturalnie ludzie tam potrafia dyskutowac i jak przyjemna zazwyczaj panuje atmosfera. Zreszta ktos kiedys tu cytowal badania, porownywano agresje panujaca w internecie i tadam! Polska rzadzi w tym wzgledzie

Kurcze, kafeteria to naprawde bardzo specyficzne forum. Nigdy na zadnym holenderskim forum nie widzialam tyle zawisci, zlosliwosci, frustracji i mieszania ludzi z blotem ile na polskim. Ludzie, czy wy naprawde az tak sfrustrowani jestescie, ze waszym hobby zrobilo sie anonimowo kopanie ludzi przez net? :o Rozumiem, ze zyjecie w kraju, w ktorym generalnie jest ciezko, ale co wam kurcze daje takie anonimowe dogryzanie? Polka/Polak pisze do innych "Polaczkow" sarkastycznie i pogardliwie...normalnie nie wierze wlasnym oczom co tu czytam :o Ludzie, co sie z wami dzieie?

Gość przeciez to prawda
jhuihiu,uspokoj sie w koncu,zdziklas totalnie czy co,po co ty tu jestes na tym forum? dziecko wyluzuj, to Ty tu plujesz nsjwiecej jadem a wszystko pod przykrywka rzekomego obycia ,znajomosci jezykow,wszechwiedzy ktora chcesz sie pochwalic??? a swoja droga skad wiesz ze polakow nie chca na innych forach,sprawdzalas pewnie cie nie chcieli

barrakuda.. - patrz, dokladnie o tym samym wlasnie napisalam. Normalnie nie miesci mi sie to w glowie :o

jhuihiu buhehehehehe jakze ograniczona jestes. Gdzie ktos tu napisal, ze nienawidzi Polski i Polakow?? Nigdzie. Jak nie masz argumentow to nie wkladaj niewypowiedzianych przez nikogo slow w usta bo sie kompromitujesz. Poza tym skoro jestem Polka to chyba moge sobie posiedziec na polskim forum? I znajomosc jezykow obcych nie ma tu nic do rzeczy.