Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZmartwionaMama64743485

Co robić? Jestem bezsilna. Kult chudości wśród modelek!

Polecane posty

Gość ZmartwionaMama64743485

Mam 18 letnią córkę. Niestety mam z nią poważne problemy. Bez przerwy wzrok wlepiony w modelki noszące rozmiar XS. Jest bardzo szczupła, a mimo to ubzdurała sobie, że jest spaślakiem. Przy wzroście 172 cm waży zaledwie 50 kg! Nie chce jeść chleba, całkowicie odstawiła pieczywo, produkty zbożowe typu ryż, kasza itp. produkty mleczne. Żywi się jedynie owocami, owocami suszonymi, warzywami, waflami ryżowymi, chudym mięsem i rybami. Na śniadanie je 2 jajka na twardo, do szkoły bierze jedynie 2 wafle ryżowe, jabłko i garść migałów, a na długiej przerwie przychodzi do domu zjeść marchewkę! Obiad jej składa się jedynie z mięsa i porcji jakiegoś ugtowanego warzywa typu szpinak, brokuły, fasola itp, a od godziny 15 je już jedynie warzywa, jak papryka, rzodkiewki, ogórki itp! Jej menu jest tak przewidywalne, że aż trach! Boję się o jej zdrowie! Ona wciąż się rozwija, nie potrafię jej przemówić do rozsądku! Ona ma naturalnie szybki metabolizm, nigdy nie była gruba, ludzie mówili wręcz, że jest za chuda, ale ona nie da sobie nic powiedzieć! Co chwilę widzę ją w lustrze jak stoi profilem, pije litry czerwonej herbaty znanej ze swych właściwości odchudzających i przez to nie śpi po nocach, bo ma to bardzo dużo teiny i jest pobudzona. Wczoraj przyszła po wfie i zasłabła, poszła spać i chyba z 4 godziny chrapała. Jak wstała, to powiedziała, że po prostu zapomniała po wfie zjeść jakieś węglowodany i cukier jej spadł przez to to omdlenie! I zjadła 1 jabłko! Błagam, co robić, gdyby miała 15 lat, to bym jej przyłożyła w dupę, a tak jestem całkowicie bezradna...

Gość zrób jej badania krwi i moczu
takie podstawowe jeśli nie ma odchyleń od normy, to daj jej spokój. gdyby się głodziła albo miała kompulsy , gdyby jej zachowanie było niepokojące, miała kłopoty w szkole, z rówieśnikami i tp - wtedy się martw też mam córkę, troszkę młodszą, i zawsze najważniejsza jest rozmowa i kontakt między Wami. Jeśli nie dzieje się nic złego - zaufaj córce, jeśli bardzo się niepokoisz, pogadaj z nią o tym, może dojdziecie do czegoś wspólnie

Gość zrób jej badania krwi i moczu
ps. jak bylam nastolatką mdlałam bardzo często, byłam chuda i spadał mi cukier

Gość popierdolonamarzycielka
dobre rzeczy je Twoja córka, gdyby jadła jedną tabliczkę czekolady dziennie i piła colę light to byłby problem;)