Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcestaduciec

jest może na forum jakiś prawnik lub osoba która zna się na umowach zlecenie?

Polecane posty

Gość chcestaduciec

:-P Witam. Dziś na e-maila dostałam umowę zlecenie, którą miałam odesłać podpisaną dziś do godziny 18.00. Niestety zauważyłam w pewnym punkcie że coś jest nie tak, może to być jakiś haczyk...: b). Płatność realizowana jest przelewem na podany w rachunku numer konta, w terminie ustalonym przez strony, nie dłuższym jednak niż 30 dni roboczych od dnia otrzymania przez Agencję w pełni wypełnionych oraz czytelnych dokumentów: Umowy zlecenia, Rachunku, Oświadczenia, Raportu oraz E-raportu z akcji. c). Płatność za zlecenie, bez skutecznego dostarczenia Agencji okumentów wymienionych w S7b) oraz w przypadku w którym zlecenie nie zostało zrealizowane zgodnie z postanowieniami niniejszej umowy, nie jest możliwa. Co do punktu B rozumiem żeby odesłać Umowę zlecenie, a po zakończonej akcji raporty oraz rachunek. Ale co do oświadczenia to w ogłoszeniu nie było wzmianki, że poszukują tylko osób uczących się. Także jest jasne że ja nie wyślę oświadczenia bo już się nie uczę. Napiszę jeszcze że przed tymi wszystkimi podpunktami dodatkowo jest napisane: Do obowiązków Hostessy po wykonaniu zlecenia należy: skuteczne dostarczenie drogą elektroniczną bądź tradycyjną, w terminie trzech dni roboczych liczonych od dnia zakończenia wykonywania zlecenia, uzupełnionego raportu, e-raportu z akcji oraz rachunku, których wzór Hostessa otrzyma od Agencji. Tu z kolei nie ma już wzmianki o oświadczeniu, dlatego pytam na forum jest coś z umową nie tak,czy wszystko w porządku?

Gość lady w grochy
ta umowa jest tak sprytna że lepiej dowiedz się co to za firma bo przepracujesz miesiac i powiedzą Ci ze nie dostarczyłaś czegoś tam i zgodnie z umową Ci nie zapłacą

Gość chcestaduciec
up

Gość chcestaduciec
no własnie chciałam sprawdzić w necie czy są jakieś opinie o tej firmie ale nikt nic nie pisze. darować sobie nie odsyłać tej umowy?

Gość lady w grochy
ja bym tego nie podpisała. widac że kręcą

Gość chcestaduciec
Też dzwoniłam dziś do takiego biura gdzie udzielają porad, pani powiedziała że prawem pracy się nie zajmują, ale poprosiła mnie o przeczytanie z czym mam problem. No i też stwierdziła że może to być jakiś haczyk i żebym udała się z tą umową do urzędu pracy, ale niestety urząd pracy już nieczynny.

Gość chcestaduciec
Ludzie wypowiadajcie się tutaj, potrzebuję Waszych rad, co zrobilibyście na moim miejscu? Poza Tobą jedyna kochana :-)

Gość chcestaduciec
up

Gość chcestaduciec
up

Gość Daryll
dokumenty które wymienili w pkt b wyślij niezwłocznie za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Nie będą mogli wykręcić się że na czas nie dostarczyłaś.

Gość chcestaduciec
ale nie rozumiesz, w punkcie B podali że trzeba wysłać w pełni wypełnione dokumenty takie jak: Umowę zlecenie którą wysłałabym jeszcze dzisiaj, rachunek, e-raport oraz raport ( to wszystko rozumiem). Ale dodatkowo mam wysłać tez oświadczenie (to dla osób które się uczą) ja się nie uczę wiec im tego nie odeśle wypełnionego, ale oni w punkcie B tego wymagają. Także jeśli im tego po akcji WSZYSTKIEGO W PEŁNI WYPEŁNIONEGO nie wyślę to być może nie dostanę wynagrodzenia. Rozumiesz? zależało mi bardzo na tej pracy, ale widać że kręcą. :-(

Gość Daryll
napisz w oświadczeniu, że się nie uczysz. Tu chodzi o składki na ubezpieczenie społeczne, uczący się nie muszą płacić.Wtedy te składki ci potrącą.

Gość chcestaduciec
przysłali mi tę ofertę pracy na maila, odesłałam im numer telefonu. Dziś zadzwonił facet a po rozmowie wysłał mi te dokumenty. Wiecie co też jest dziwne, że to ogłoszenie pojawiło się na pewnym portalu 25 maja i od 31 maja miało rozpocząć się zlecenie, ale to przesuneli na 6 czerwca jestem ciekawa dlaczego, może sporo osób jednak się rozmyśliło..

Gość chcestaduciec
Oświadczenie do umowy zlecenie : Ja (imię i nazwisko)................................................. zamieszkała w (dokładny adres zameldowania) .......................................................................................................................... oświadczam, jako Hostessa i tym samym Zleceniobiorca tej umowy, że jestem uczniem szkoły podstawowej lub studentem i nie ukończyłam 26 lat. Nie podlegam więc obowiązkowemu ubezpieczeniu emerytalnemu lub rentownemu. Z tego wynika chyba że to oświadczenie jest tylko dla osób UCZĄCYCH się. to nie jest jakiś formularz i nie ma pytań typu: uczę sie, lub nie uczę się. Wypełniają to tylko osoby uczące się.

A nie mozesz zadzwonic/ wyslac maila do tej firmy i zapytac o to u zrodel? Albo poprosic by wyslali Ci umowe bez tego konkternego punktu?

Gość chcestaduciec
zadzwonie do niego i powiem że wysle mu te dokumenty jutro bo mam problem ze sprzetem

Gość chcestaduciec
a jutro pojde na zwiady do urzedu pracy