Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadinka/

Co myslicie o imieniu Nadia?

Polecane posty

Gość Nadinka/

Tylko nie piszcie ze jest bardzo popularne, ze co 2 dziewczynka nosi to imie bo u mnie w okolicy nie znam nikogo o tym imieniu:)

Gość kaszalotka:)
american pie4 a reszte se sama dopowiedz

Gość Nadzieja jak Nadzieja
;)

Gość fajne imie
:)

Gość marjonerja
baaardzo ładne, ale znam dwie nadie w moim wieku - rocznik 83 i obie to wredne babska :(

Gość Nadinka/
nie rozumiem tekstow typu imie jak dla dziwki :/

mi się podoba, ale zaraz pewnie będą pisać, że to okropne ruskie i mię...

Gość oj nowa tu musisz być
;) jeśli ktoś coś pisze pod nickiem offerma to nie należy w ogóle brać pod uwagę;)

ja znam jedną Nadię i powiedzieć mogę, że jest mądrą dziewczyną, bardzo sympatyczną i powodzenie u chłopaków też ma, ale na pewno nie jest dz.....

Gość Nadinka/
dzieki za odpowiedzi:)i prosze o wiecej

Gość Martishaaaaa....
Imię ładne :) No ale w mojej okolicy jest jednak oklepane :) Moje 3 koleżanki mają córki o imieniu Nadia :)

Gość Nadinka/
tak jak wspominalam ja nie znam nikogo o tym imieniu:)

kiedyś mi się podobało, teraz już mniej ale ogólnie nie jest złe

Gość mi kojarzy sie z krowaaa
:o

Gość gość
Mi się osobiście nie podoba jakieś takie dość twarde :)

Gość laurka7812
Nadia to naprawdę fajne imię i tak właśnie dałam córci. Powiem szczerze, że po prostu spodobało mi się kiedy wertowałam wykaz imion dla dziewczynek i tak mi utkwiło w głowie, że juz później żadne inne mi się nie podobało. Nawet nie miałam pojęcia, że robi się coraz bardziej popularne. Gadanie, że ruskie itp. i co z tego, to skrót od rosyjskiego Nadieżda, ale funkcjonujący samodzielnie na świecie już wiele lat, tylko Polacy mają jakieś dziwnie zakorzeniony stereotyp, że "ruskie" jest gorsze, gdyby imię było niemieckie, to pewnie nie byłoby problemu, bo to przecież zachód, a nie "gorszy" wschód, (jak my swoją drogą, czyżby kompleksy?? no nie wazne), a inne imiona typu Lena, Borys, Igor, Natasza, Nina funkcjonują zarówno w Rosji, w Polsce, jak i na świecie, poza tym przecież w Rosji są imiona jak u nas Zofia, Anna, Natalia, Ada, Alina, Alicja, Helena, Weronika itd. oczywiście brzmiące inaczej, ale to wciąż te same imiona, jak Nadia czyli polska Nadzieja. Ktoś napisze, że juz oklepane, z pewnością Julka, Oliwka, Natalka, Amelia, Zuzia, Maja, Jaś, Franek są super oryginalne;-) lepiej dac dziewczynce Nadia niż kolejna Julka, bo i tak będzie dużo rzadziej spotykane, a przez to, że coraz częściej nadawane, na pewno nie będzie dziwne. Nie mam nic do tradycyjnych imion, ale np. Staś zawsze będzie mi się kojarzył ze starym facetem Staszkiem, albo Zosia to ładne imię ale już Zofia brzmi jakoś tak staro. Ok, nikogo nie namawiam po prostu myślę, że fajnie mieć imię, nad którym ktoś się chwilę zastanowi, a nie kolejna Ania, Kasia, Madzia ( jak było w moim roczniku) Wiele osób pisze, że jest tyle pięknych polskich imion, to dlaczego w kółko słychać te same, czemu nikt nie daje np. Ignacja, Bądzisław, Pankracy, no bo pewnie też powiedzą, że jakieś takie dziwne, a przeciez tradycyjne. Pozdrawiam i nie dajcie sobie wmawiac głupot.

Gość trelakkkk
tak ma na imie corka pani dr w moim przedszkolu-ksieżniczka jakich malo,nikt jej nie lubi,nikt sie nie chce z nia bawic w iecznie ma kaprysy i wiecznie beczy

Gość dadadadaad21
Ale to chyba nie kwestia imienia, tylko osobowości lub wychowania. Nadia to piękne imię, ja osobiście wolę takie krótkie i bez tysiąca zdrobnień, bo po co dawać na imię np. Aleksandra skoro i tak całe życie wszyscy będą wolać Ola (pomijając jakieś oficjalne sytuacje) Nadia to śliczne imię, ciekawe, oryginalne i kojarzące się z piękną kobietą, dla mnie brzmi dziewczęco, słodko, a zarazemi dostojnie w każdym wieku. Zresztą imię jak imię, naprawdę nie ma się co roztrząsać, pewnie dlatego tyle gadania bo jest dość mało znane jeszcze, ale to się zmieni, za niedługo to będzie imię jak każde inne. Mnie osobiście nie za bardzo podobają się imiona tradycyjne, te staroświeckie oraz takie typowo niesłowiańskie Amanda, Nikola, Sandra ale każdy ma swój gust i tyle, dlatego najlepiej nie siedziec na forach i nie czytać opinii nie wiadomo czyich. Decydujcie sami.