Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dosia25

ile musze przepracować aby iść na chorobowe

Polecane posty

jestem w 3 tyg ciąży i jestem na bezrobociu, mam możliwość zatrudnić sie teraz u cioci w sklepie ile musze przepracować aby iść na chorobowe i czy pożniej przysługuje mi płatny macierzyński i urop wychowawczy

Gość horoskop chce
prowo

musisz mieć przepracowany miesiąc, zeby cotka zapłaciła za ciebie składki, i mozesz isc na zwolnienie, ale proponuje popracować dłuzej, bo jak od razu pójdziesz na zwolnienie to zus moze się przypierniczyć i będą cię sprawdzac:o

tzn. że jesli zatrudnie sie teraz popracuje np. z miesiąc 30 dni i mogę iść na zwolnienie chorobowe płatne i potem dostane macieżyński i wychowawczy????????????????????????????????????????

dziękuje za odpowiedź wiem że ZUS może sprawdzać ale nie chce ąby ciocia długo za mnie płaciła składki i tak idzie mi na rekę.

Gość dgfsdfsdfs
W przypadku, kiedy zaszłabyś w ciążę już pracując, to do końca ciąży (nawet jak skończy Ci się umowa w międzyczasie) dostajesz wynagrodzenie, bo kobiety w ciąży zwolnić nie można. Do tego macierzyński płatny przez ZUS. A wychowawczy jest przecież bezpłatny. Jak to jest, gdy zatrudniasz się w ciąży to nie wiem.

Gość gość
witam jestem w 3 miesiacu ciazy podejmujac prace ale nie wiem czy moge juz isc na chorobowe i ile muszxe miec przepracowne