Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nink.,.,.,.,

wysoki poziom białka całkowitego w ciąży

Polecane posty

Gość nink.,.,.,.,

czy któraś z Was miała? , co oznacza zbyt wysoki poziom? norma jest do 8,2 a ja mam 61,0 , jestem w 31 tygodniu ciąży , szukałam na google ale nic z tego nie wiem jestem zbyt zdenerwowana , mam dziś wizyte i boje się że lekarka mnie skieruje do szpitala

Gość a ciśnienie
jakie masz?

Gość nink.,.,.,.,
ciśnienie mam za wysikie i biore tabletki na obniżenie

Gość nink.,.,.,.,
czy to ma jakiś związek?

Gość tojaaa
powinnas zadzwonic do lekarza. Ja wyladowalam w szpitalu z jak mi wyszlo bialko podwyzszone, to niebezpieczne dla ciazy

Gość a ciśnienie
to wygląda na zatrucie ciążowe

Gość nink.,.,.,.,
dzisiaj ide do lekarza więc i tak się dowiem ale tak nie chciałabym iść do szpitala :(

Gość a ciśnienie
dokładnie, powinnaś jechać do lekarza nie czekaj

Gość a ciśnienie
jeśli to zatrucie ciążowe, a wiele na to wskazuje, to jednak przygotuj się na pobyt w szpitalu

Gość tojaaa
nie wiem, ale podejrzewam, ze skieruje Cie do szpitala. Ja mialam bialko w moczu, wysokie cisnienie i cala puchlam, czyli wszystkie objawy gestozy. Dlatego tez wywolywali mi porod przed terminem.

Gość nink.,.,.,.,
tylko że ja nie mam białka w moczu tylko we krwi , no i nie puchną mi nogi ani ręce a tą są własnie objawy zatrucia ciążowego ten wynik jest z biochemii czyli z krwi , natomiast mam też wyniki z moczu to białka nie ma

Gość a podaj jakie masz jednostki
tego białka bo normy masz 60-80 g/l (6,0-8,0 g/dl)

Gość tojaaa
aaa, wybacz, zle zrozumialam. W takim razie nie wiem, mi przez cala ciaze mowili o bialku w moczu, to jest objawem zatrucia, a we krwi to pojecia nie mam... Ale trzymam kciuki, zeby7s jednak nie musiala isc do szpitala :-)

Gość nink.,.,.,.,
tojaaa - dzięki :) a wygląda to tak : Biochemia Białko całkowite (TP) wynik : 61,0 normy : 6,3 - 8,2 g/l

coś tu w tej twojej normie nie tak bo moim zdaniem albo jest 63-82 g/l albo 6,3-8,2 g/dl Coś pokręcone. Jeśli ty dobrze spisałaś to proponuje tel. do laboratorium.

wg norm z netu (sprawdzałam kilka stron) masz wynik w normie

Gość nink.,.,.,.,
dobrze spisałam z kartki na pewno , a myślicie że jest możliwa pomyłka , co bym miała powiedzieć jak bym zadzwoniła do laboratorium?

no nic powiedz że masz taki a taki wynik przy normach podanych i zacytuj. Zapytaj czy jednostki nie powinny być g/dl zamiast g/l bo to wygląda jakby norma była złymi jednostkami opisana. Możesz powiedzieć też że patrzyłaś w necie i tam znalazłaś inne normy w których się mieścisz i dlatego chcesz się upewnić jak powinno być.

Gość nink.,.,.,.,
dziewczyny , faktycznie zadzwoniłam i chyba będzie to pomyłka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja normalnie tak się zmartwiłam , pani w laboratorium powiedziała że faktycznie będzie to pomyłka, ale jeszcze będe sprawdzać i mam zadzwonić za pół godziny

Gość nink.,.,.,.,
miało być będą sprawdzać

tak myślałam -pokręciło im się coś a tu nerwy niepotrzebne. wiem coś o tym bo przez pomyłki lab. wylądowałam w szpitalu -wyszły mi podwyższone wyniki glukozy -na czczo i po obciażeniu. W szpitalu okazało się ze krzywa cukrzycowa jest dobra a tamte wyniki to chyba (jak to lekarz określił) z badania cukru w kawie laborantek. :) Potem robiłam badania w lab. szpitalnym i były ok.

Gość nink.,.,.,.,
jak zadzwonie to dam jeszcze znać dzięki kochana że mi to zasugerowałaś bo sama bym nie wpadła żeby zadzwonić :):):):) tylko płacz na końcu nosa cały czas miałam , a jakaś nadzieja jest że to pomyłka :) no i duża szansa

nie ma sprawy, cieszę się że pomogłam. :) Czasem jak widać net się przydaje nie tylko do zdołowania się i wkręcania w choroby. ;) Pozdrawiam ciepło.

Gość nink.,.,.,.,
dzwoniłam i wynik jest dobry , nie wiedziałam że to jest możliwe ale panie w laboratorium się pomyliły !!!! huuuura , jeszcze raz dzięki !!!!!!!!!! :):):):)

no i widzisz -trzeba na spokojnie wszystko przeanalizować a nie stresować się i myśleć o najgorszym. :)