Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anton123

Zasiłek po powrocie do Polski

Polecane posty

Gość Anton123

Witam. Mam parę pytań o zasiłek po powrocie do Polski z UK. Czy jeśli sam zwolnię się z pracy w Anglii, należy mi się zasiłek w Polsce po powrocie? I jeśli w czasie kilku lat w UK parę razy zmieniałem pracodawcę, muszę do WUP dostarczyć wszystkie P60 czy tylko za ostatni rok? Tak samo z P45, muszą być wszystkie czy tylko od ostatniego pracodawcy? I czy koniecznie muszę mieć payslipy? Tego po paru latach pracy w UK jest ponad 250 :) A zaginęły mi w trakcie różnych przeprowadzek...

Jeśli zwolnisz się sama, to po rejestracji w PUP/WUP dostaniesz zasiłek po 3 m-cach i tylko na 3 m-ce. Co do papierów, to musisz mieć formularz kurcze już teraz nie pamietam, chyba E303 czy coś takiego. Standardowo urząd sam o niego wystąpi, jak zarejestrujesz się w Polsce,ale ja np. sama złozyłam prośbę w Inland Revenue na kilka dni przed opuszczeniem UK. Do samego zasiłku się nie doczekałam, bo bardzo szybko znalazłam po powrocie pracę, ale myślę, że bym go dostała.

Gość asdfghjk123
a guzik prawda.Jesli sie sam zwolniłeś to chcac otrzymać zasiłek w Pl musisz sie zarejestrowac w jobcentre.Ja przez to nie dostalem zasilku.