Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosząca o pomoc dziewczyna...

Aborcja w czwartym miesiącu? Co ja mam zrobić

Polecane posty

Gość olivia dunham
i pewnie prowo. Autorka sie zmyla:o

Gość Dobre zapytanie
aborcje w uk mozna dokonac do 24 tygodnia. Niewiem czy pracujesz legalnie, masz NIN? Jesli nie to masz pozamiatane, bo prywatnie kosztuje to okolo 500 funtow. Ale i tak uwazam, ze to prowo. Oszukalas pracodawce? Napewno Nin- u nie ma . 4miesiąc ciąża - za szybko na wszystko, zanim się dowiedziała ze jest w ciąży zanim uciekła do uk już ma prace i nin? Taaaaaaaaaa

Gość popopopop
ja bym usunęła to dziecko będzie Ci całe życie przypominać o tym skurwielu

Gość olivia dunham
no tez wlasnie dlatego zapytalam. Ona pewnie nawet nie wie co to jest NIN. Jest w 4 miesiacu ciazy, w ciagu tych 4 miesiecy niby uciekla do UK, kuzynka znalazla jej zajebista prace, w ktorej chcialaby zostac bo jest "rozwijajaca", i za chwile ma sie zdecydowac na aborcje. Uciekla bo rodzina jej trula dupe, kiedy uciekla? Bo przeciez od razu po domniemanym gwalcie nie wiedziala, ze jest w ciazy. Miesiac, dwa po gwalcie? I juz sie ustawila w UK. Oczekiwanie na spotkanie w sprawie NINu w Uk to jakies 2 tygodnie, rejestracja u lekarza kolejne 2 (NHS ma czas na rejestracje nowych pacjentow, nie spieszy im sie). I to wszystko w 4 miesiace. Aha:o

Gość ryzykować siebie
w czwartym miesiącu ciąży już nie robi się skrobanki, na to jest za późno, tylko wymusza się przedwczesny poród obarczony ryzykiem bardzo wysokim, bo kobieta może stracić życie albo może zostać bezpłodna..i co wtedy? A zresztą to już jest dziecko i w połowie jest tobą z twoich genów, może być bardzo do ciebie podobne i bardziej twoje niż myślisz.Chcesz nienawidzieć siebie w połowie? Rodzić i tak musisz, poród taki wymuszony bywa jeszcze bardziej ciężki niż normalnie i po zatruciu dziecka sama możesz stracić życie. lepiej nie ryzykować...spokojnie odczekać i oddać do adopcji , nawet patrzeć się nie musi....a teraz warto poszukać rodziców adopcyjnych którym oddasz dziecko, taka adopcja ze wskazaniem, a przyszli rodzice adopcyjni mogą się tobą teraz zaopiekować. Zresztą podobno bywa że wyrządzone zło wraca, chcesz mieć w życiu pecha ? W tym co dla ciebie będzie najważniejsze?

Gość Zesz kurrrrva mac
Gołym okiem widać ze bredzi. .. Gimnazjum ma już wakacje czy jak?

Gość Najlepsze to jest ze
Rzekomego gwalciciela nie ukarała :) a dziecko chce ukarać pozbawić życia ... Za co?

Gość czytajac was wszystkich
no i gdzie jest biedna pokrzywdzona autorka????? co?????? mysle ze Noxelia zalozyla na pomaranczowo zalozyla temat aby byc w centrum uwagi :-O

Gość nie przewidzisz niczego
Urodź to dziecko i oddaj na wychowanie. Teraz już za późno. Niech to życie trwa nie zabijaj go. To dziecko nie wzięło się od tak z przypadku. Czemu nie chcesz urodzić go ? To już niczego nie zmieni. Nie zabijaj go i daj mu szanse na życie. Jeśli go oddasz to będziesz mogła ułożyć sobie życie i nie będziesz morderczynią.

Gość Dobraradaaaa
Ja Ci powiem kochana z ręką na sercu- usunęłabym! i to od razu nie słuchałabym gadania rodziny o jakimś cudzie dziecka! To Twoje życie i Twój brzuch i przede wszystkim Twój ból! to Ty cierpisz nie oni. Dokonaj tej aborcji, bo inaczej po porodzie może być z Tobą źle... mówię Ci szczerze... A i nie słuchaj też tych prymitywów co gadają że możesz od tego umrzeć! przecież to żałosne, jakby było takie ryzyko to lekarze by nie dokonywali aborcji w 4 miesiącu.

Gość Victoria30
Dziewczyny sama jestem w ciąży w 6tyg, postanowiłam usunąć z ciężkim sercem,ale to tylko dlatego ze nie jestem w stanie sobie poradzić sama z dwójka dziećmi.. 5mies to już całe dziecko, nie pozbawiając go życia,oddaj komuś bo kiedyś sumienie cię zabije, bo to jest morderstwo własnego dziecka..

Gość dffd
za ponzo, kutwo trz abylo spieprzac wczensiej i robic skrobanke. teraz urodz dziecko i oddaj do adopcji, dziecko niczemu nie winne i ejst czescia ciebie!!! jak mozesz byc taka szmata bez uczuc daj temu dziecku szanse

Gość Astoria1985r
Proszę Cię, nie usuwaj tego maluszka. Ja rozumiem Twój ból, Twoją niechęć do tego dziecka, ale jest tyle rodzin na świecie, które przygarną go do siebie i będą dziękować Bogu za ten dar. Nie myśl egoistycznie, wiem że zostałaś bardzo skrzywdzona,ale poświęć się jeszcze te 4-5 miesięcy i więcej o tym dziecku nie usłyszysz.

Gość pomysl....
nie zabijaj tego czlowieka!!! tak to jest juz czlowiek, w 4 miesiacu cialko jest juz uksztaltowane. oddaj to dziecko jakiejs bezplodnej parze

Gość Dmdwtjap
Nie słuchaj tych kretynek popierdolonych tylko usuwaj! Idiotki są za legalizacją aborcji, ale jak 4 miesiąc z gwałtu to już wielce niemoralne i okrutne haha tiaa straaaszna różnica między 3 a 4 miesiącem sama jestem przeciwko aborcji bez powodu, ale nie rozumiecie kretynki że autorka została ZGWAŁCONA? Zgwałcona kobieta nawet w 6 miesiącu powinna mieć prawo usunąć - tu liczy się ona i jej zdrowie psychicznie(a większość kobiet ma traume i niewyobraża sobie rodzić ani wychowywać dziecka gwałciciela) a nie to jak rozwinięte jest dziecko

Gość Dizz
Ja bym usunela, w zyciu nie chiala bym czegos co przpomnalo by mi o gwalcie. A wiem co to znaczy, usunela bym bez najmiejszych skropulow, nawet w 7 miesiacu ciazy. Moje zycie jest dla mnie jajwazniejsze, gwalt i tak pozostawia po sobie pietno z ktorym trzeba walczyc do konca zycia. Nie wyobrazam soebie wychowywac tekiego dziecka, dazyla bym je taka sama nienawiscia jak tego co mi to zrobil. Moze nawet wieksza.

Gość everlast 2268
ja to juz komuś oddaj idio*tko!!!!111 rozumiem ze gwałt i w ogole, samamorzesz to przechodizlam... ale gdybym wtedy wpadal to nie usunelabym. urodzila i oddała...... co ci szkodzi??// chcesz miec wyrzuty do konca zycia?

Gość everlast 2268
sama przez to przechodziłam. to juz jest prawie calkiem ukrztaltowany plod. maly czlowiek.

Gość wszyscy sa szczesliwi
gwałt czy wpadka to i tak za aborcje pujdziesz do piekła

Gość defjohefw
nie martw się dziewczyno, wszystko będzie dobrze. wszystko kiedyś mija. jesli to tak ma wyglądać jak opisują, ze wywołają poród i urodzisz martwe dziecko, to lepiej znajdź kogoś , kto je przygarnie. nie będziesz miała wyrzutów sumienia i nie będziesz miała problemów z dzieckiem, które kiedyś zapragniesz mieć. nie będzie to podła bestia, bo jeszcze nie zdązyła być podła, nikt jej nie ukształtował. po co masz przechodzić przez przyspieszony poród, narażać się na komplikacje jak tak samo zniknie ono z ciebie. będzie żyło gdzieś kochane, niepodobne do tego huja, bo nie można być drugim takim hujem. geny, to nie wszystko. poza tym będzie miało też twoje. wychowają je na dobrego człowieka, a o tym dawcy spermy nikt nawet nie pomyśli, bo o hujach nie warto myśleć.

Gość niewymagająca
Ja myślę że Ty przezosisz wine z gwałciciela na dziecko. Obwiniasz dziecko o to co ci się przydażyło i przez to nienawidzisz dziecka

Gość naiwni ludzie
tu gadaja, naprawdę. Że też nikt nie wyczuwa prowokacji i to szytej grubymi jak dratew nićmi, nie szkoda wam czasu na paplanine po próżnicy?

Gość olivia dunham
przeciez to prowokacja:o dziewcze ucielko po kilku moich pytaniach na temat jej pracy i legalnej mozliwosci usuniecia:o glupie cipsko

Gość niewymagająca
Mam pytania do zgwałconej dziewczyny: 1 W jakim kraju zostałaś zgwałcona? (Polsce, Anglii.....) 2 Załóżmy że zostałaś zgwałcona w Anglii, ale nie masz obywatelstwa angielskiego ani nie jesteś zameldowana na terenie Anglii .Ustalenie ojcostwa też nie jest łatwe bo nie znasz człowieka który Cię zgwałcił. Kto w takim przypadku płaci alimenty na twoje dziecko do momentu ukończenia przez nie nauki? Państwo angielskie czy polskie? Jeśli angielskie to ile pieniędzy przysługuje dziecku z funduszu alimentacyjnego?

kochana mieszkam w uk i pomagal;am mojej mamie w tym dwa razy niestety ze wzgeldu na ciezka operacje tu jest stronka skontaktuj sie z nimi moja mama wlasnie u nich to robila, musisz sie tu skontaktowac z GP(LEKARZ RODZINNY) i z ta stronka http://www.mariestopes.org.uk/ ps moja mama usuwala w 4 miesiacu takze sie pospiesz bo pozniej niebedzie odwrotu niepopieram aborcji ale to akurat rozumiem

Gość Filipinka z samolo
tu usunęła w piątym miejscu

Gość niewymagająca
Jeśli ktoś na tym forum zna odpowiedzi na moje pytanie nich mi jej udzieli (patrz wyżej)

Gość Victoria30
I co postanowilas? Podjelas już decyzje?