Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emulinek

Lekarz? Powinnam pójśc z małym?

Polecane posty

Witam. Prosze o radę jak w temacie. Syn ma 3 miesiące i od dwóch dni katarek, który przypomina kurze białko. Aplikuje mu wodę morską i odciągam aspiratorem. Temp w mierzona w tyłku 37,3. Je często, czasami pokasłuje. Bawi się i uśmiecha do mnie. Nie chce wyjść na panikującą idiotkę w przychodni. Pomóżcie.

Gość Suwaczek błyskawiczny
to może być od ulewania, ale ja bym poszła i sprawdziła, chociaz z dziećmi tak jest, ze jednego dnia dr osłucha i wszystko OK, a następnego już mega infekcja.

Gość to jest malutkie dziecko
i z małej infekcji może zrobić się coś bardzo groźnego w BŁYSKAWICZNYM tempie lepiej dmuchać na zimne i "wyjść na panikującą idiotkę" niż coś zaniedbać

Gość smerfetkaaaaaaaa
mój miał katar przez miesiąc psikałam , odciągałam, pod noskiem mazałam maścią majerankową i wszystko było ok. teraz pylą trawy może przez to ? albo ząbki idą ? spytaj w aptece bo jest jeszcze jakiś sprej do takich małych dzieci ale zapomniałam nazwę na e chyba cos

Bez konsultacji nic mu nie podam, ale dzięki. A ta temp prawidłowa jest? Mama go widziała i twierdzi, że nic mu nie jest, a ja już sama nie wiem co robić. Czy ciągnąć między dzieci chore do przychodni jest sens eh. Fakt - mały ulewa i na potęgę wpycha ręce do buzi.

Gość smerfetkaaaaaaaa
gdzie temperatura mierzona ? jeśli w pupie to odjąć 5 stopni co do konsultacji to podejrzewam, że lekarz niczego innego nie doradzi

Gość Suwaczek błyskawiczny
ale osłucha

Gość smerfetkaaaaaaaa
a maścią majerankowa jak posmarujesz pod noskiem to nic się nie stanie , a dzidzi lepiej się będzie oddychac

Gość smerfetkaaaaaaaa
no jak tam uważacie jak tylko katarek i nic nie jest żeby gnać do lekarza ? tam to dopiero bakterii i wirusów można złapać...

Oj, nie przesadzajcie znow, wodnisty, bialy katar to nie jest wystarczajacy powod do wizyty u lekarza :O.... co on moze powiedziec? Zeby mu nosek regularnie czyscic i tyle ;)....a jak sie trafi na nadgorliwego lekarza to tylko niepotrzebne lekarstwa przepisze... A co do temperatury to ta od tej mierzonej w pupie trzeba odjac 0.5 stopnia.... wiec do 37.5 nie ma zadnych powodow do niepokoju :)

Też tak uważam. Odciagaj regularnie z noska. A temperatura jak najbardziej prawidłowa. Niemowlęta mają zawsze "podwyższoną" temperaturę. I też czytałam, że katarek może być oznaką ząbkowania.

Gość xxxxxxyyy
Ja bym na razie sie wstrzymala z lekarzem, jesli maly jest zadowolony i wyglada zdrowo to taki wodnisty katarek nie jest powodem do wizyty u lekarza - jak trafisz na nadgorliwego to niepotrzebnie go nafaszeruje lekarstwami. jesli zas mialoby sie rozwinac cos powazniejszego to bez obaw - zauwazysz i wtedy do lekarza - bo teraz to i tak ci nic lekarz nie doradzi.

Dzięki. Będę małego obserwowała i dbała o nosek, a jak coś to pognam do lekarza. Ta maść majerankowa ułatwi mu oddychanie? Taki maluch może? Nie zaszkodzi?

Dzięki. Będę małego obserwowała i dbała o nosek, a jak coś to pognam do lekarza. Ta maść majerankowa ułatwi mu oddychanie? Taki maluch może? Nie zaszkodzi?

Gość TakaSobieMama
Mozesz :) .... tylko, bron Boze, nie ubieraj go cieplej niz normalnie bys go ubrala, z racji tego ze na katar :)

Gość ja ci COS POWIEM
moja coreczka jak miala 3 miesiace dostala kataru i poszlam na drugi dzien do lekarza chociaz nie pokaslywala i nie miala temp i normalnie jadla, przepisal cos tam ale nie pomogflo to za pare dni dalej pojechalam bo zaczela kaszlec troszke i sie okazalo ze ma zapalenie pluc i zapalenie oskrzeli! ze zwyklego kataru ktory miala pare dni az tak sie pochorowala! a tez odciagalam i smarowalam mascia majerankowa! Bylam z nia 2 tyg w szpitalu i naprawde nie zycze ci tego bo mala bardzo cierpiala nie mogla jesc bo dostala takiego kaszlu ze jak zakaszlala to wszystko wymiotowala i lezala caly czas pod kroplowka i dostawala 10 zastrzykow dziennie :(