Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozaikkkaaa

Czy w te gorąca zakladacie swoim maluchom skarpetki na spacer??

Polecane posty

Gość mozaikkkaaa

mam na mysli takie 3-4 miesieczne....

Gość mozaikkkaaa
ja zakladam bo ona ma wiecznie lodowate stopki

Gość ubhkjmk;,mnbvdn
takiemu maluszkowi zakładałam bo jeszcze miał zimne rączki i nóżki..

Gość mozaikkkaaa
Jest całkowicie zdrowa

Gość bzdoora
To znowu ja, obserwator matek kretynek. Przedwczoraj- 30 C w cieniu, ani jednej chmury, żar lejący się z nieba. Idzie matka z wózkiem, obok starsze dziecko. Maluch w wózku w długich spodniach, skarpetach, bluzce z długim rękawem, na głowie czapka z nausznikami. Ryczy na całą dzielnicę. A mamunia do starszego dziecka- coś mu się musiało przyśnić.

gdy bylam w szpitalu lezala kolo mnie matka z dzieckiem ktory mial caly czas zimne raczki nozki a powinien juz utrzymywac temperature gdy jest cieplo wokół , robili mi szereg badan podejrzewali u niego jakas chorobe

Gość dzieckodzieckofff
Też mam przez całe życie zimne dłonie i stopy. Badania były robione od najmłodszych lat, podejrzewali problemy z tarczycą, krążeniem. Wszystko w porządku i w normie. Jestem zdrowa. Ale może zbadaj ją na tarczyce.

Mój bobas (3 mies.) też ma na ogół zimne stópki, ale jak trzymałam go w skarpetkach w upał, to po ściągnięciu okazało sie, że ma spocone stopy. Przestałam więc mu zakładać skarpety i teraz sobie fajnie macha nóżkami na spacerze i jest bardzo zadowolony. Myślę, ze gdyby mu było zimno, to by płakał :-) A więc mój maluch na spacerze w upał ubrany jest tak: body z krótkim rękawem i cieniutka bawełniana czapeczka z daszkiem (ale i to czasem ściagam, bo mu na oczy spada i nic nie widzi) - ale oczywiście cały czas leży w wózeczku osłonięty przed słońcem. W pogotowiu mam pieluchę tetrową gdyby zawiało, aby przykryć nóżki.

Gość gryczka
To zależy. Często jak siedzimy w cieniu to zakładam małemu, a jak chodzimy po słońcu, to zdejmuję. Ma pół roku. Ja mam bardzo często zimne dłonie i stopy, nawet w upały. Tarczyca i inne podstawowe badania w porządku, taka uroda widocznie :-) Ale ubieranie dziecka w upały w długie spodnie to już przesada :-p

Gość do gryczka
taaa,juz widze jak robilas te badania tarczycy...jasneee:O

Mój ma 3 m-ce i nawet w domu jest bez skarpetek, co dopiero na spacerze- w gondoli jest duszno i ciepło. Czapeczkę tylko do chusty- jako ochronę przed słońcem, cieniutką , białą i możliwie luźną. W domu jak dugo fika to ma chłodne stopy, ale skarpetek nie chce i jak mu założę to jest zgrzany, więc odpuściłam. W ogóle przestałam przy nim stosować zasadę "jedna warstwa więcej niż u siebie" mo młody zdecydowanie zimnolubny.

Gość ja tez mam wiecznie
zimne nogi i rece a wszystkie badania mam ok - w kierunku tarczycy tez mialam zrobione byly ok taka moja uroda - zimne nogi i rece zwykle wynikaja ze slabego krazenie krwi a to zwylke idzie w parze z niskim cisnieniem krwi ( a ja mam niskie cisnienie krwi ) male dzieci czesto maja zimne rece i nogi - ale to nie to jest najwazniejsze - najwazniejszy jest kark Jesli kark jest cieply ( nie goracy spocony i nie lodowaty ) to znaczy ze ddziecku jest ok nawet jesli rece i nogi ma zimne

Gość mamaaaa
moj ma 9 miesiecy i te skarpet nie zakladam, dzis byl w body na krotki rekaw, krotkich spodenkach i bez czapki. Bedac na spacerze minelam mamusie z dziewczynka ok 2 lat ubrana w bluzke na dlugi rekaw, welniany sweter z malymi dziurkami i grube spodnie.....zal mi takich dzieci.

Gość gryczka
Nie wiem co w tym dziwnego. Robiłam poziomy TSH, ft3 i ft4. Jako nastolatka leczyłam się na nadczynność i 2 miesiące temu postanowiłam sprawdzić, czy po porodzie nie posypały mi się znowu hormony. Wszystkie trzy wyszły w normie :-)

Gość ewcia krewcia
Ja w bardzo ciepłe dni nie zakładam małej skarpetek bo jestem zdania że nie ma jak powiew wiaterku między paluszkami i lepsze krążenie stópek niepościskanych skarpetami:D. Ogólnie zakładam jak wychodzimy troszkę póxniej z mężem i jest już deczko chłodniej a tak to nie ma sensu parzyć dzieciaka (moja córa ma 3,5 miesiąca)