Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja maja

Kto ma/miał problemy ze snem niemowlaka?? Masakra! :((

Polecane posty

Gość 123456rr
moja córka jak skończyła 3 m to budzi się do tej pory a ma rok i 4m. był czas że budziła się co chwilę i wogóle nie chciała spać w nocy byłam wykończona i nerwowa. tera budzi się tylko do cherbaty musisz to przeczekać.

Mój synek skończył 3 miesiące. Na początku budził się często, ale od około miesiąca przesypia w nocy nawet 6 - 7 godzin bez budzenia (od ok. 21 do ok. 4). Od urodzenia kładłam go spać w jego łóżeczku. Tylko nad ranem gdy sie juz przebudzi, a zależy mi żeby jeszcze ciut pospał, to biorę go do swojego łóżka, karmię i zasypia ze mną jeszcze na ok. godzinkę. Na ogół nie mam problemów z usypianiem go - po prostu zasypia mi na ramieniu gdy go biorę do odbicia po wieczornym karmieniu - i wtedy przekladam go do łóżeczka. Ale gdy czasami się zdarza jakiś problem ze spaniem (aczkolwiek rzadko), to noszę go na ramieniu mocno przytulonego, chodzę tak z nim i śpiewam mu cokolwiek (nawet niekoniecznie kolysanki, mogą być jakieś głupoty wymyślone na poczekaniu typu "Bartuś nie chce jeszcze spac, a oczka mu się kleją, la la la la " itp.) Albo gdy marudzi (ale nie ryczy), to kładę go do łóżeczka, głaszczę po głowie i śpiewam - po kilku minutach zamyka oczka i śpi. W ogóle zauważyłam, ze śpiewanie bardzo dobrze działa na mojego synka :-)

Gość mama30----------------
dopóki karmisz piersią w nocy będziesz miała problem budzenia. I dopóki będziesz przychodzić na każdy płacz. Okrutna prawda - jak dziecko nauczy sie samo uspokajać, bo i ono będzie lepiej sypiać i mama :)

Gość akjhgf
Jestem dietetykiem i uwazam ze zle robisz dajac dziecku owoce na podwieczorek. Owoce powinno sie jesc do poludnia vo pomimo ze sa to witaminy sa to tez duze ilosci cukrow a dodatkowo maja wlasciwosci oprozniajace. Mo twoja corka ma rewolucje w brzuszku i js to budzi. Rob jej kisiel lub budyn moze bedzie lepiej. I wprowadz rutyne. To wg mnie

Gość maja maja
akjhgf - budyń i kisiel 8 miesięcznemu dziecku? To już może? Budń chyba nie na mleku krowim ???

JA probowalam wszystkich metod i do 14 miesiaca bylo przekinchane ,a szczegolnie jak mala zabkowala :/ Moze Twoja tez zle przechodzi zabki..No niestety trzeba niektore rzeczy przecierpiec i przeczekac..

maja maja możesz z robić na modyfikowanym, przepisy są w necie Co do T. Hogg i uśnij wreszcie to owszem czytałam, ale nie zastosowałam, nie mogła bym stać bezczynnie jak mały by płakał, dopuścić żeby dziecko rozżalone usypiało ze zmęczenia, co ono musi myśleć że matka nie przychodzi do niego a jemu jest źle? Przy kolejnym choć miała bym się męczyć kolejne 2 lata to tęż nie będę zostawiać żeby się wypłakało i zasnęło, wolę ja się pomęczyć niż bogu ducha winny niemowlak. Dorosły człowiek przebudza się ok 6 razy w nocy, sprawdza gdzie jest i zasypia nie pamiętając pobudek. Dziecko nie umie zasnąć z powrotem. U nas dużo pomogła pozytywka. Jak młody nie cierpiał z powodu ząbków to jak się przebudził wystarczyło włączyć pozytywkę i sam się kładzie, obraca na drugi bok i zasypia. Może spróbujcie z jedną melodyjką konsekwentnie włączać jak się budzi i usypiać za każdym razem przy tej samej melodyjce/kołysance na cd ? Będzie wiedziało że jest pora spania, jest bezpieczne . Musicie to jakoś przetrwać choć łatwo nie jest.