Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana85

On nie chce ślubi - dlaczego?

Polecane posty

Gość ale ty
mówi się : "ale ślubu jak nie było tak nie ma"

moim zdaniem też powinnaś korzystać z życia... ślub wiadomo każda prawie go chce ale nie zaślep się tym pragnieniem zbyt bardzo.... jeśli on nie chce ślubu bo tak jest dobrze to ntak zostaw bo moze sie tylko cos popsuć miedzy wami

Gość Samosiaa
komunikacja miedzy wami jest nienajlepsza, wnioskuje po tym jak wyslalas mu smsa z trescia czy wezmieie slub powinnas usiasc z nim i pogadac jak to mowia w cztery oczy, powiedziec o twoich uczuciach, bez zlosci, placzu, ot ze spokojem, i wysluchac rowniez jego, bo sadze ze on tez zapewne ma uczucia w tej kwestii, moze zupelnie inne anizeli ty ale pomimo tego powinnas sprobowac, nie szantazem, ze odejdziesz

Gość jakie to smutne, dałas
się w manewrować w coś, ba żyjesz w tym cyrku już kilka lat i nagle oczekujesz zmiany? Będzie ci cholernie trudno ugrać cokolwiek. Niestety takie rzeczy planuje się na początku, przed dzieckiem, przed zobowiązaniami, nie po. Przywykł do tego, co ma, nie sądzę by chciał to zmieniać. Domyślam się, że chciałaś dobrze, ale byłaś naiwna wierząc w jego wymówki, on to wie i ma nad Tobą przewagę, bo w końcu widziały gały co brały...

Gość nieźle się facet ustawił
Jeszcze coś napisze. Jak patrzy się z boku na takie związki, gdzie ileś lat ze sobą mieszkają, są zaręczeni, to wydają się być bardzo szczęśliwe. Rozmawiasz z jednym i z drugim i ładnie mówią o uczuciach, widać że sa dla siebie i że jest im dobrze. Czasem sobie myślę że "zbyt pięknie" to widać, a potem wychodzi szydło z worka. Z doświadczenia wiem że jak coś za dobrze wygląda to jest nie za dobrze.

zalamana85 Piszesz , ze tak bardzo zalezy Ci na ślubie i to kościelnym bo cywilny " do niczego nie jest Ci potrzebny " i ciągle podkreślasz fakt , ze zyjesz w grzechu. Ok. Rozumiem . Ale skoro jestes taka swietojebliwa i nakazy KK są dla Ciebie tak wazne, no to jakim cudem zaszłas w ciąze bez ślubu :D? Byzkanie z nie- mezem było ok( przez , jak sadze 3 lata ), ale juz fakt ze masz z nim dziecko wymusza ślub, bo to grzech :O? A dlaczego dziecko ma Twoje nazwisko ? Ojciec go nie uznał? Jakim sposobem czterolatka moze w ogole rozumiec czym jest ślub i jakie ma znaczenie ? Nie masz wstępu na imprezy zakładowe itd ? No to chyba przez 7 lat waszego zwiazku nikt nie wie o Twoim istnieniu:P

typowa polska mentalność, cały tydzień grzeszenia a w niedzielę jakby nigdy nic do kościółka a czy przed wejściem na firmową imprę sprawdzają akt małżeństwa?:)na wielu byłem i zawsze mogłem przyjść z kim chciałem i z tym nazwiskiem dziecka to faktycznie dziwna sprawa, no i wyspowiadać możesz się i w domu, bo spowiadasz się przed Bogiem i nie księdzem, on jest tylko pośrednikiem i to nie ksiądz będzie Cię rozgrzeszał na sądzie ostatecznym więc chyba bardziej w tej sytuacji powinnaś kierować się własnym sumieniem a nie nakazami

Gość a dlaczego ...
dalas sobie zrobic dzieciaka bez slubu ?/ teraz masz problem, a gosc ma cie w zasadzie w dupie i zaloze sie, ze po cichu mysli juz ze ma ciebie i dziecka dosc, woli spadochrony sory ale sama sobie to zgotowalas

Gość mama offermy
bo cie zdradza