Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jutka_99

dlugi w uk

Polecane posty

witam. w uk jestem od 2 lat. rok temu wzielam 3 telefony na abonament w uk (nie zaplacilam ani jednego rachunku) przez co tez mam dlug w banku. wzielam te tefefony bo nie mialam z czego zyc i je poprostu sprzedalam. czysta glupota. na moj stary adres przychodzi pelno listow od wierzycieli. za miesiac lece z dzieckiem do polski. czy moga zatrzymac mnie na lotnisku w uk lub w polsce? bardzo sie boje bo lece sama z dzieckiem. chce to splacic ale narazie nie mam warunkow jak to zrobic. prosze o dopowiedz kogos kto wie cos na takie tematy lub przezyly to samo . z gory dziekuje

Gość jhbjhj
trzeba miec nasrane zeby tak narobic dlugow, dlugow ci nie daruja to pewne jakw banku

nie powinni cię zatrzymać,to mało prawdopodobne,a co do długu,zadzwoń i rozłóż na raty ,odsetki ci przestaną narastać i powolutku spłacisz

Gość noooooooooooooooooooooooo
na twoim mijescu bym sie nie bawila w kotka i myszke kobieto :-O zadzwon i rozloz na raty bo beda cie pozniej szukac. mysle ze planujesz zwiac z UK i nie splacic tego. to sie grubo mylisz. jesli nie ma na ciebie jeszcze rozkazu do aresztu za oszustwo to wyjedziesz z UK. ale pamietaj ze z PL juz sie nigdzie za granice nie ruszysz bo cie na kazdym lotnisku chwyca.

w tym momencie w ktorym nie okazujesz woli do splacenia dlugow i opuszczasz UK jest to zwyklym oszustwem i beda cie szukac oraz wysla list gonczy i internacjonalny rozkaz do aresztu.

Gość juzek kowalski
nie sluchaj baranow ktorzy nie maja pojecia o prawie

dobrze ze lepiej wiesz juzek. wlasciwie kazdy debil to wie. no ale niech se robi co chce. ona placic nie bedzie. chce uciec i tyle i ja predzej czy pozniej przydupcza

Gość diabolico pandemonium
A ile tego długu masz? Nie masz możliwości spłacić powolutku na raty?

oczywiscie ze chce placic. teraz bede dzwonila zeby rozlozyli mi to na raty. chce placic i splacic wszystko ale w jaknajmniejszych ratach. i nie uciekam z uk tylko jade na troche. po co straszysz tym ip? moze pisze z kafejki internetowej haha. wiem bylam glupia, za glupote sie placi i chce placic tylko chodzi o to czy zlapia mnie na tym glupim lotnisku czy nie?? nie potrzebuje kazan moralnych tylko podpowiedzi. juz dosc nocy mam nieprzespanych i nerwow przez to.

oczywiscie ze chce placic. teraz bede dzwonila zeby rozlozyli mi to na raty. chce placic i splacic wszystko ale w jaknajmniejszych ratach. i nie uciekam z uk tylko jade na troche. po co straszysz tym ip? moze pisze z kafejki internetowej haha. wiem bylam glupia, za glupote sie placi i chce placic tylko chodzi o to czy zlapia mnie na tym glupim lotnisku czy nie?? nie potrzebuje kazan moralnych tylko podpowiedzi. juz dosc nocy mam nieprzespanych i nerwow przez to.

Gość emi emi
musisz sie przypucowac do sieci ze chcesz splacic i cie puszcza :) nie boj nic to nie prowident zeby cie mocno orali :)

normalnie chce to splacac miesiecznie niewielka sume moge nwet kilka lat to splacac byleby sie tego pozbyc!! zostalam zmuszona do tego wiec no sory!! i nie bajeruje. boje sie bo mam naskrobane mocno. i nie zycze sobie wyzwisk bo bardzo duzo jest taich ludzi. a tu szukam konkretnych odpowiedzi a nie glupot typu wyzwiska itp.

przejela to juz firma windykacyjna. wiec do nich sie zglosze o rozlozenie na raty. i jezeli wplace chociaz troche na ich konto to myse ze nie powinnam miec problemow tak? bo juz cos wplacilam i chce dalej placic.

Prawo się zmieniło, teraz bardzo ścigają złodziei w rodzaju Twojego kolegi.

chyba najlepiej bedzie jesli zadzwonie do firmy ktora przejela to i ich zapytam jak to jest z wyjazdem NA CZAS OKRESLONY do polski

Gość jedna rada ..........
no jesli wykazesz wole i cos splacicsz to nie beda rozsylac zadnych listow gonczych a na lotnisku na pewn nikto cie nie bedzie drapal firmie windykacyjnej moze bardzo zalezec na prowizji, wiec zrobia wszystko zeby cie znalezc no a przyszlosc masz zjebana - nie dostaniesz nawet kontraktu na telefon za 10 funtow na m-c

Gość Przeloz spotkanko
Mam kogos kto moze Ci pomoc,juz korzystalam z jego pomocy ,trzeba zaplacic ale wszystko jest zrobione na moja korzysc http://dlugi.co.uk/ tam beda wszystkie informacje i kontakt kolesia ktory pomaga pozbyc sie dlugow :) Powodzenia !

Gość Przeloz spotkanko
A i nie dzwon i nie pytaj ,czy mozesz leciec ,bo to najwieksza glupota,mozesz leciec w 100 % do Pl i gdzie chcesz bez problemu...Wiem bo to przerabialam..Powodzonka...Aa i jest roznica w UK miedzy komornikiem a firmami windykacyjnymi ..ci drudzy gowno moga Tobie zrobic !

Gość Jasiu a jestes
Nie dostal ani jednego listu. Nikt go nie sciga. Jeszcze trzy i dług w UK straci waznosc jakie naiwniary. mnie znalezli po 5 latach. wspolczuje krininalsci :-O naiwni jestescie ze was nie namierza a ten twoj kolega to nie musi w ogole tu UK wjezdzac juz

Gość JEstes autorko
Powiem Ci kolezanko wyzej,ze jasne ze kiedys trafia,natomiast kazdy dlug idzie zamrozic i dostosowac do klienta :) Znajoma ma w banku kredyt 1000 a placi 10 funtow na miesiac i dlug jest zamrozony..Znam sie na tym ,siedze w tym...JEst tylko pare instytucji ktore maja moc odbierania sobie naleznosci w radykalny sposob...

Gość Przeloz spotkanko
Nie ma problemu..Naprawde borykalam sie z tym i nie masz sie o co martwic..Napisz maila do kolesia ze stronki i opisz ta sytuacje...Mysle ze za jakas kwote przesle tobie odpowiedni list,ktory potem ty wyslesz wierzycielowi i ustalicie dla Ciebie dogodne raty..Ten koles naprawde czyni cuda ;)

Gość Przeloz spotkanko
i do reszty-Nie badzcie zawistne ,dlugi w roznych okolicznosciach moga zdarzyc sie kazdemu...Ja stracilam prace z dnia na dzien...Mialam kredyt i zanim znalazlam nastepna rata wzrosla bardzo duzo...Mialam depresje ale pogrzebalam w necie i wychodze juz na prosta...Nie ma co na kogos jechac,trzeba pomagac i pisac co sie wie...Dzieki uprzejmosci swiat moglby byc lepszy..A juz napewno na emigracji.

Gość Jasiu a jestes
chce tylko powiedziec ze ja nie opuscilam kraju tylko sie przeprowadzilam i mnie po 5 latach znalezli. a ta co u gory pisze, ze koles od 3 lat ma spoko i jeszcze3 to bedzie po dlugach to sie jeszcze zdziwi :-O bo to jest przestepstwo, po prostu oszustwo :-O ja pierdole co za cymbaly :-O i jest takie cos jak list gonczy i internacjonalny rozkaz do aresztu. wiem bo znam kgos kto wyjechal do kandy i juz stamtad wyleciec nie moze bo go przydoopcza..

Gość Przeloz spotkanko
JA nie pisze,ze nie ma splacac...Autorka wykazuje wole placenia..A naprawde idzie sie dogadac,we wielu kwestiach...Nie warto uciekac ,ale warto powalczyc ;)

Gość Jasiu a jestes
i dobrze ze mnieznalezli po 5 latach bo wlasnie bylo krotko przed oskarzeniem o oszustwo. i nie wierze ze w UK po 6 latach dlugi sa umozone. w DE jak ktos ma sadowa decyzje to se moze 30 lat walczyc o ta kase. taka prawde.

pewnie. trzeba placic nie mozna uciekac bo predzej czy pozniej zlapia. a ile nerwow bezsensu. zadzwonie i zapytam czy jest mozliwosc rozlozenia na raty. zaluje ze tak pozno sie biore do tego. ale pilnie musze wyjechac do polski ze wzgledow rodzinnych i w sumie to mnie zaniepokoilo. ale wole miec juz zalatwione polubownie z nimi ze mam chec placenia i mam nadzieje ze podroz bedzie niestresujaca jak i do polski jak i spowrotem

Gość Warszawiak 5000
Co za mendy straszą dziewczynę.G***o Ci zrobią.

Gość gość
Wiesz co, moj znajomy tez mial dlug i powiem ci, ze dopoki wykazujesz jakas tam chec splaty to oni zawsze chca sie dogadac, zadzwon i przedstaw swoja sytuacje, oni ci rozloza te platnosci na raty i jakos wyjdziesz z tego. To lepsze niz olanie ich, bo nie wiadomo jak to sie moze skonczyc.

Gość gość
do tego,co tak krzyczy,ze znajda. nie zmieniles kraju,tylko meldunek, znalezli cie po nim. proste. w dodatlu w tym samym kraju:) autorko,nie martw sie. nikt cie nie zatrzyma. to firmy windykacyjne,one przewaznie chca sie dogadac. na twoja niekorzysc jest to, ze nie wpalcilas ani jednego rachunku,wtedy jest to oszustwo-wyludzenie, ciolki od 7 bolesci. zacznij wplacac, rozloz na raty. np masz 1000 f dlugu, to rozloz na 50-100 m-cznie. na pewno sie zgodza. w de tez sie godza, aby splacic. z wiondykacja szybciej sie dogadasz niz z operatorem:)