Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marry Janne

Kazdy,niezaleznie od zarobkow,powinien placic rowny podatek

Polecane posty

Gość oj Leviatan bzdury gadasz
nawet czytać nie potrafisz ze zrozumieniem - pokaż mi proszę gdzie narzekałam na podatki? co do korków - nie masz wiedzy a nie predyspozycji. a co do twojego podejścia do pracy - faktycznie do niczego nigdy w życiu nie dojdziesz. teraz zapierdalasz na produkcji, za 20 lat będzie to samo. życzę Ci zatem dużo zdrowia żebyś miał siłę zasuwać za tysiaka do emerytury

Gość nektarynka 22 ...
ale pierdolenie o szopenie :) ja uwazam ,ze podatki powinny byc % od dochodow i to progresywnie-a dlaczego? bo sa 3 klasy ludzi ****-biedni,ktorzy zyja z jakiegos sprzatania itp i ktorym ledwo starcza na zycie, jak sie ma 1000zl miesiecznie na powiedzmy 3 osobowa rodzine to jest ciezko,a nie kazdy jest geniuszem imieszkajacym w duzym miescie gdzie latwo o prace-tacy ludzie tez maaj prawo zyc ,zwlaszcza,ze dzieki roznym im uslugom i pracy ,ktorej panowie prezesi nie maja ochoty wykonywac swiat funkcjonuje. Bo ja nie widze pana milionera sprzatajacego kibel, zmieniajacemu dzieciakowi pieluchy, myjacemu stara matke lezaca w pieluchac w jakims hospicjum ani segregujace smieci czy robiacego czegos z kanaalizacja... ***klasa srednia-w sumei bardzo szerokie pojecia i chyba najwieksza gaam ludzi,ktorzy zyja ok. Wiec jakies srednie podatki- przy czym srednie to znaczy zalezne od wynagrodzen w gospodarce,bo 1000zl podatku jak srednie pensja to 2 netto to za dzuo. Btw-pozwole sobie dodac, ze owszem ciezka proaca da sie cos osiaganac ale etz jednak trzeba meic pewne szczescie czy talent. w koncu 100% ludzkosci nei mzoe skonczyc medycyny czy prawa ; ***czyli bogaci ludzie,zazwyczaj wlasciciele firm. I ja uwazam ,ze poiwnni miec najwieksze podatki. A dlaczego? dlatego,ze bogaca sie na pracy innych,czesto wykorzystujac albo malo co im placac. owszem tacy ludzie powinni zarabiac wiecej niz ich pracownicy ale jezeli pracownik ma 2tys wyplaty a pan prezen bierze sobie premie 500 000 to w moim odczuciu juz jest nei fair-ale to wina systemu i nijak zmienic tego nie idzie...poza podatkami ;] poza tym - nie pamietam dokladnych liczb ale wiekszosc kasy z podatku dochodowego jest wlasnie od tych 2% najbogatszych ludzi w kraju. Bo zarabiaja duzo wiecej od innych...i na innych ;]

Gość nektarynka 22 ...
''ja po studiach nie dostałam ani najniższej krajowej ani nawet 2 k ;] można? można. a w wakacje podczas studiów, owszem, pracowałam za przysłowiowego tysiaka ale to było na drobne wydatki a nie na życie. jesteś leniwy i tyle.'' mysle,ze ejstes niesprawiedliwa. Jak pisalam wyzej studia sa rozne- i totalnie inaczej jest po medycynie , inazcej po ekonomii a inaczej po jakiejs filozofii ;] (no dobra ja tez nie wiem czego chca ludzie po filozofii :D ). Ale nie kazdy ma zajebiste predyspozycje do zajebistych studiow i farta ,ze znajdzie dobra prace. Ja tam tez studiuje, troche pracuje tu i tam i mam jakies ambicje i kilka pomyslow na dobre(obecnie,bo za kilak alt moze byc inazcej )zawody , ale w sumie to doswiadczenia w zawodie nie mam a ztem nie mam tez zludzen co do swojej pierwszej pensji jak takowa prac(mam nadzieje ,ze syzbko) znajde.

oj Leviatan bzdury gadasz -> "|ałą młodość i zamiast się uczyć, godnie zarabiać" przypuśćmy że wszyscy są mądrzy i chcą godnie zarabiać... więc w państwie mamy samych kierowników i co kto na nich będzie robił? "którzy noszą cegły" widzisz tylko że ci co noszą cegły tak na prawdę wykonują realna pracę a nie kierownictwo bo, najprościej, ktoś MUSI coś wyprodukować aby kierownik mógł to sprzedać "ani najniższej krajowej ani nawet 2 k ;] można? można" można tylko zapomniałaś o jednym małym detalu jakby wszyscy poszli na takie studia i mieli pracę kierowniczą/umysłową itp. to kto by ci upiekł chleb? nie da się stworzyć systemu gospodarczego gdzie każdy będzie tym kierownikiem itp. gdzie każdy będzie miał lekką pracę i nikt nie będzie pracował fizycznie

Gość ?znakzapytania?
Też uważam, że każdy powinien płacić równo, a opłata powinna wynosić 5 zł. Pozdrawiam.

Gość czy to taki jak na aukcji?
nie każdy, kto malo zarabia jest leniem. Przykład: kobieta 21 lat slub z facetem, dzieci, przerwala studia, facet ja utrzymuje. Ma 3 dzieci. Facet ja rzuca, sprawa o alimenty ciagnie sie, a ona miesiacami nie ma nic. idzie do byle jakiej pracy, bo nie maja predyspozycji nic lepszego nie dostanie. Jest leniwa? nie!