Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja chcę szkła!!!

Kto nosi szkła kontaktowe? Jaki to koszt??

Polecane posty

Gość Ja chcę szkła!!!

Ile płaciliście za szkła,na jak długo i jak w ogóle wygląda kwestia zakupu ich?

Zależy jakie. Ja płacę ok 70zł czy 80 za 15 par jednodniowych. Czyli na 15 dni. Nie opłacało by mi się kupić 2 tygodniowych czy miesięcznych bo nie noszę ich regularnie, czasami ubiorę raz na miesiąc :D Zresztą jestem alergiczką i mam bardzo wrażliwe oczy a jednodniowe są bezpieczniejsze i higieniczniejsze. A i pierwsze najlepiej u optyka, on dobierze wszystko, samemu cieżko i można sobie zaszkodzić.

Gość poy
Po pierwsze to wszystko zależy od wielu czynników. Ja np. mam krótkowzroczność plus astygmatyzm więc mam droższe soczewki aniżeli miałabym tylko krótkowzroczność. Ja kupuję takie dwutygodniowe z johnson&johnson, ale są rózne firmy. Np. optix, dailies.

Gość poy
i są rózne ceny. Ja z początku kupowałam u optyka i przepłacałam gruubo, bo za 6 par płaciłam 300zł. Ale teraz zamawiam na allegro i 6 par mam za 140zł. Jednak tak czy siak najpierw powinnaś skonsultować się z okulista, zrobi badanie on dobierze Ci odpowiednie szkła.

A bo właśnie ja mam zwykłe, nie mam astygmatyzmu. Tak naprawdę trzeba samemu przetestować wszystko. Najlepiej udać się do kogoś kto wszystko posprawdza praktycznie a nie naczytać się teorii w necie

Gość poy
zresztą nie każde oko dobrze czuje się z soczewką. A u okulisty przynajmniej mojego po badaniu dostaje soczewki próbne w cenie wizyty. I jeśli dobrze mi się je nosi to potem zamawiam większą ilość. Ale za pierwszym razem miałam szansę sprawdzić za darmo jak moje oko czuje się w soczewkach i jak ja sobie z nimi radze. Więc taki plusik, ale nie wiem czy tak jest wszędzie.

Gość Ja chcę szkła!!!
Oczywiście do optyka pójdę,nie mam zamiaru na własna rękę dobierać sobie czegoś co mogłoby mi jeszcze bardziej zniszczyć wzrok. Ja mam krótkowzroczność z jakąś wadą siatkówki (nie pamiętam nazwy) ale okulistka mówiła mi,że nie mam zniekształconej siatkówki ani źrenicy jak zwykle bywa przy tej wadzie... Jestem po prostu ciekawa czy orientujecie się w kosztach za np półroczne soczewki? Itp... Jaki jest koszt płynów do nich itp?