Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AliPali

Londynska Kanciapa-miejsce spotkan

Polecane posty

cukierku--> u mnie bylo podobnie...tez mialam przyjemnosc obcowac z bialymi fartuchami...a teraz sie przebranzowilam:)

ja poprostu ograniczam wenglowodany,albo calkiem z nich rezygnuje,za to pozwalam sobie na kasze (wszelkie) jadam wszystko co w sezonie do oporu i ruch ,przedewszystkim,biegac nienawidze ..za to chodze...chodze praktycznie wszedzie ...dobre buty ..muzyka na uszy i zaden londynski chodnik mi nie straszny:)Przez jakis czas bylam na Diecie Dukana ale niestety nie dla mnie---fatalnie sie na niej czulam,na innych dzialam cuda ja umieralam ...:)

belle---> dopiero teraz doczytalam ,ze szukasz mieszkania:)Nastawiasz sie na agencje czy prywatny wlasciciel?

hej. Nastawiamy sie na agencje. Chce miec wszystko czarno na bialym w razie czego. Choc wynajmowalam juz od prywatnych osob dwa razy. W obu przypadkach nie bylam zadowolona. generalnie zauwazylam, ze w UK Landlordzi nie bardzo interesuja sie stanem wynajmowanych przez nich mieszkan. Dzis wlasnie idziemy ogladac dwa. Na zdjeciach wygladaja super, ale nauczylam sie tez, ze na fotkach najwieksza rudera moze wygladac swietnie. No nic zobaczymy:)

Ali ja dzis 1 dzien po diecie i boje sie jesc hehe ale mam tak zawsze ;) Jak mija wolne? Belle powodzenia! :) daj znac jak mieszkanko. Fajna okolica? Laski mam dosyc tego deszczu. Ktoras z Was planuje jakies wakacje? :)

witam...Pogoda pod psem ...blee..wlasnie wrocilam z zakopow "jedzeniowych" obladowana jak wielblad ,udalo mi sie zakupic w Polskim sklepie ogorki gruntowe 2.20 za kg !!!!!! ale nie bylam w stanie sobie odmowic,wlasnie sie mocza a wieczorem zaleje solanka i beda malosolne jak znalazl za 2-3 dni:) ni i wszystkie dla mnie bo facet nie lubi:) Belle ,daj nzac jak poszlo ogladanie mieszkania, z tymi zdjeciami to duzo prawdy,tez pare razy wlasnie w ten sposob sie nacielam,ta bardziej atrakcyjna czesc zawsze jest pokazana w ofercie,natomiast o tej z mankamentami jakos sie zapomina.Co do wakacji to Planowalm pojechac we wrzesniu do Polski, na wies powedekowac,wybrac sie w koncu na grzyby ( nie bylam juz z dobre 8 lat a kocham) Ale z uwagi na prace 9nowa) stoi to pod wielkim znakiem zapytania...Ale coz..Moze ewentualnie w Swieta BN sobie odbije:)Fajnie ,ze ktos wogole zaglada do mojej Kanciapy..oby temat przetrwal.Pozdrawiam..xxx

Cukierku--> zapomnialam sie dopytac jaka diete stosowalas?jesli jakas drastyczna to musisz powoli przechodzic do trybu "normalnego" ja proponuje zupy,upitras sobie jakas warzywna ,gesta,ale na lekkim wywarze np. ze skrzydelek,ja uwielbiam miesko ze skrzydelek ,jest slodkawe w posmaku i bardzo delikatne,szkoda ze tak malo doseniane.

Zapraszam wszystki Panie i Panow (jesli takowi sie pojawia do dyskutowania o Londynie i nie tylko..

ano my niedawno wrocilismy z ogladania mieszkan. Nie powiem, podlapalam malego dola. Obejrzelismy 3 mieszkania. O ile na zdjeciu byly rewelacyjne, o tyle w realu juz mniej. Ja rozumiem, ze zdjecia trzeba podrasowac, no ale bez przesady. Jutro ogladamy nastepne. Do 28 mamy czas, mam nadzieje, ze znajdziemy cos fajnego. Naszla mnie nawet taka mysl, ze moza ja poprostu za duzo wymagam, no ale czy czyste, zadbane mieszkanie to duzo?? Mam sie babrac w syfie bo Brytyjczykom to nie przeszkadza?? Fakt jedno bylo w miare, jakbym spedzila kilka dni na myciu i doprowadzaniu go do "moich standardow uzytkowania" to moze i bysmy sie zdecydowali, ale to 3 pietro wiec nie dam rady z wozkiem:/. Wiec doopa blada

Witaj Belle...mowisz do 28? kurcze to troche malo czasu..tzn rozumiem,ze 28 macie juz sie wyprowadzic i zwolnic stare mieszkanie? http://www.findaproperty.com/listcounties.aspx?edid=00&salerent=0&countyid=11 Poszukaj tu,w miare czytelna strona. Powiedz mi jeszcze ile sypialniane mieszkanie/dom Cie interesuje ? i ile jestes w stanie poswiecic na czynszmiesiecznie:)Popytam wsrod znajomych moze ktos cos.. Ja wlasnie olalam po raz kolejny moja diete i zjadlam kopisaty talez pierogow z kapusta i grzybami suto polany duszona cebulka i kawaleczkami bekonu... Mmmm..ledwo sie ruszam wiec ide lezec...Jestem co jakis czas wiec piszcie Kobiety.:)x

ali wlasnie z tej stronki, miedzy innymi, korzystamy. Ale dzieki za podrzucenie. Tak, do 28 zostalo moze malo czasu, ale widzisz agencje nie chca czekac za dlugo. Przynajmniej te w naszej okolicy. Dwa tygodnie trzymania dla kogos mieszkania to dla nich i tak duzo. A mnie nie stac na to zeby wybulic dodatkowo za miesiac czynsz, tylko dlatego zeby "zarezerwowac" mieszkanie. Wierze, ze cos znajdziemy. Dzis idziemy ogladac jedno i juz mam namiary na nastepne. Pozdrawiam i zycze Wam milego dnia

Hej Blondynka:) witamy i zapraszamy,tak owszem mieszkam na Alexandra Palace:)x

Witam panie ,te w pracy ,te bez pracy i te pracujace w domku:)Belle trzymam za ciebie kciuki.mam nadzieje ,ze cos znajdziecie.Wiem jakie stresujace jest szukanie mieszkania i sama przeprowadzka.Daj znac w kazdym razie jak dzisisj poszlo.Nareszcie nam zaswiecilo slonce,z uwagi na to ide posprzatac w ogrodzie..Nadal czekam na wiesci z mojej nowej firmy i jakos nie chca przychodzic,dlaczego te formalnosci musz tyle trwac? Ja juz glupieje w tym domu..Milego dlal wszystkich.....

No wiec jestem:) hmmm chyba naprawde ciezko mi dogodzic bo...Mieszkanko ladne, przytulne, czyste(!), z ogrodkiem, ale cholerka troche daleko od jakiegos tam scislego centrum gdzie mieszkamy. Normalnie nie zastanawialabym sie i brala gdyby bylo troche blizej. W cichej okolicy, widac, ze spokojnie. AAAAAAAAAAAA kopnijcie mnie w tylek

Belle---> Doskonale cie rozumiem,lokalizacja to bardzo istotna sprawa,doczytalam sie ze jestes mama,wiec w Twoim przypadku to bardzo sie liczy gdzie mieszkasz.Ja powiem Ci ,ze zobaczylam moje mieszkanie i odrazu wiedzialam ,ze chce tu mieszkac...jest pare spraw takich jak gdzie niegdzie szpara w podlodze(mam lite surowe drewno w salonie i sypialniach),tu i owdzie cos jest nie domalowane(ale to robota brytyjskich budowlancow)Ale mimo to mieszkanie ma dusze i ma cos w sobie,powoli urzadzam wszystko po swojemu(mieszkamy tu od lutego) i sprawia mi to ogramna frajde.Apropo ogrodu...POLECAM!!! naprawde super sprawa ,co prawda ten w moim domu jest niewielki ale naprawde sie przydaje,wlasnie w przyszlym tygodniu robie moje pierwsze BBQ i mam treme,znajomi mojego faceta zapragneli typowo Polskiej uczty wiec mam dylemat bo prawie polowa z nich to wegetarianie:)

a co to sie stalo? Gdzie sa pozostale kobietki?? Dzisiaj jedziemy obejrzec jeszcze raz wczorajszy flat. Niewiem musze to przemyslec. Generalnie na nie jestem tylko ze wzgledu na ta odleglosc, ale przeciez nie mozna miec wszystkiego (chyba:D).

Dziewczynki zagladam, rzadko ale nie zapomnialam :) w pracy czasem ciezko mi pisac heh Ali pytalas jaka diete stosowalam? ostatnio kasze gryczana a po niej poszlam na diete norweska :) Belle faktycznei wybredna jestes, ale wiadomo, ze mieszkanie nie zmienia sie co chwile, wiec lepiej juz cos konkretnego :) jak mieszkac to dobrze! :) Powodzenia! Ktos moze slyszal o jakism koncercie? festiwalu w tym miesiacu? strasznie chce mi sie wyjsc i wychasac ;-) Buziaki

Witam,ja tez jestem nie zapominam,nawal pracy mi sie przez przypadek zrobil w domu wiec nie mam czasu nawet na chwilke kompa odpalic,jutro juz bedzie po klopocie i bede dostepna na fuul time.Belle---> daj znac co postanowilas z mieszkaniem,Cukierku---? co do koncertow,festiwali nic mi nie wiadomo.Cos slyszlam ,ze pod koniec Czerwca ma odbyc sie Taste of London( jedzeniowy festiwal ) doczytaj ..ja bardzo chetnie bym sie wybrala. x

Gość Ali Pali
witam w deszczowy Angielski dzien:) Gdzie sie kobiety podziewacie? ja dzisisj bylam zrobic sobie dobrze w sensie manikiurowo zakupowym-- w Gapie 50% przeceny POLECAM.Wieczorem wychodne ,wiec poczatek weekendu ma mily start,szkoda tylko ,ze deszcowy! Pozdrawiam!!

to oczywiscie bylam ja ALI..nie wiem dlaczego na pomaranczowo sie pojawilam:)xxxxxxxxxxxxx