Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania93x

Wyprowadzka

Polecane posty

Gość CzerwonoCzarnaBalaganiara
Dziewczyny a jak was ktos bije poniza , obraza , kontoluje na kazdym kroku , nie wypuszcza z domu ... To ucieczka nie jest rozwiazaniem w takim przypadku ? Ja np jestem w takiej sytuacji , mam takiego otoz ojca , matka sie boi . Ja mam wiele checi na zycie i poznanie jak najwiecej ale w takiej atmosferze nie da rady , dlatego planujemy z chlopakiem slub i wyjazd stad .ps ja mam 19 on ma 26 . Matka finansowo wspiera , on pracuje ma stala prace , mieszkanie jest zalatwione u przyjaciela (kt tez pracuje) mojego wybranka , pokoik caly

Gość poyebbbbb
w syt. znecania sie fizycznego to nie ma sie nad czym zastanawiac.

Gość ninnnnna
oj dziewczyno jak ty pierwsze znajdz prace przykro mi ale wiekszosc pracodawcow mając do wyboru osoby ze srednim wyksztalceniem, ktorych jest pełno a kogos po zawodowce prawie zawsze wybierze pierwszą opcje szukalas kiedys wogole pracy? prawie w kazdym sklepie są dwa wymagania: doswiadzczenie zawodowe i srednie wykształcenie. zebys była jakąs fyzjerką czy cokolwiek innego... a tak nie masz nic

Gość lllllllll
18latek i we łbie sie pipyerdoliło

Gość ania93x
Po pierwsze to nie jest moj pierwszy chlopak. Po drugie nie jestem zauroczona tylko zakochana i to z wzajemnoscia. Po 3 prace napewno znajde a jak juz wczesniej pisalam w kazdej chwili moge kontynuowac szkole np. wieczorowka i miec lepsze wyksztalcenie.

Gość uśmiechnij się:)
Yavagrana Ty się ze mną zgadzasz i zgadzasz:D jakaś mądra chyba jestem???:D:D:D

Gość ania93x
tzn ze jak mam 18 lat to nie jestem jeszcze dorosła???

Gość poyebbbbb
odkladnie a w dobie masy bezrobotnych humanistow jestes na przegranej pozycji bo przed tobo jeszcze ludzie z matura srednim doswiadczeniem no i ty. masz male szanse na prace nawet w biedronie ... czy to nie zenujace ?

Gość ania93x
Do: CzerwonoCzarnaBalaganiara - moj ojciec tez mnie kontroluje i mi sie wpieprza w zycie mam dosc tego i chce sie usamodzielnic. Poczatki moze i moga byc trudne ale z czasem czlowiek sie oswoi z tym ze zycie sie zmienilo ze toczy sie dalej i jest lepiej

Gość adi_P
dorosła :D:D:D:D:D

Gość ania93x
2 miesiace jestesmy para

KU*WA ODPOWIESZ MI W KOŃCU NA MOJE PYTANIE. ILE CZASU JESTEŚ Z TYM CHŁOPAKIEM??? PYTAM PO RAZ TRZECI!! (sorki za caps)

Gość uśmiechnij się:)
Jak masz 18 lat, jesteś dorosła na papierze. A w życiu: sama widzisz, że NIE!!!!!!!!!!

Gość ninnnnna
wyprowadzka bo rodzice sie czepiają... ty nawet siana w głowie nie masz Prawda jest taka ze mozemy tu gadac dowoli a ona i tak wie swoje. Tyle ze zycie, o ktorym ona pojęcia nie ma, szybko zwerifikuje jej poglady Bedziesz dziewczyno jeszcze nie raz płakała przez swoją głupote Poki co twoją najwiekszą głupota z ktorej chyba jeszcze nie zdajesz sobie sprawy jest wybor szkoly. Jesli dostaniesz prace to i tak na umowe zlecenie a wiesz co to znaczy? ze nie jestes ubezpieczona, nie odkladasz skladek na emeryture, nie masz urlopu, moga cie zwolnic w kazdej chwili bez podania przyczyny i okresu wypowiedzenia...

no w końcu się dowiedziałam. turlam się ze śmiechu. To staż macie zaje**sty! Życzę szczęścia. Przyda Wam się! A tak w ogóle to chyba prowo. Nie wierzę że ktoś może być tak głupi.

Gość ania93x
Nie uwazam sie za wielce dorosla no wiem ze to nie wiek mowi o doroslosci tylko to jaki czlowiek jest. Jak ktos przezyje duzo to sie troche o zyciu uczy a nie ze od razu ze uwazam sie za wielce dorosla bo tak nie jest. Poprostu chce sie usamodzielnic.. Chyba nikt mnie tu nie rozumie ;(

i jak zajdziesz w ciażę, to od razu mówią ci "do widzenia" i nie masz prawa do macierzyńskiego ani nic. Tylko 68zł zasiłku, jeżeli dochody będziecie mieć niskie, co pewnie nastąpi:)

Gość szok szok szok...
ty jestes najwyzej pełnoletnia bo dorosła to jeszcze nie jestes to widac po twoich opisach naiwna jestes czy co?

Gość CzerwonoCzarnaBalaganiara
poyebbbbb-a no niestety tyle razy probowalam rozmawiac , robic wszystko zeby nie bylo powodu do tego zeby mnie uderzyl . Nie ma wyjscia ... Za wszystko dostaje do mordzie ;/ zanim nie poznalam mojego , to nie odwazylabym sie na to zeby sie wyniesc ale teraz wiem ze nie moge dawac sie tak traktowac ... Siniaki , limo pod okiem , guzy ... To nie jest normalne .

Gość ninnnnna
jesli to ze jestes z facetem dwa miesiace to nie jest podszyw to ja spadam z tematu bo szkoda czasu na dyskusje z osobą niedorozwiniętą umysłowo

Gość ania93x
CzerwonoCzarnaBalaganiara: Wspolczuje ci bo to straszne ze ktos ci tak bliski wlasny ojciec traktuje jak jakas rzecz. Mysli ze moze robic co chce i nie przejmuje sie tym ze krzywdzi wlasnie dziecko ehh

Gość ewuuuula
kolejny potwierdzony stereotyp o inteligencji absolwentow szkol zawodowych...brak słow

nie, nikt cię nie rozumie, bo człowiek uczy się samodzielności dopiero będąc na swoim, a nie gdybając na garnuszku rodziców. Nie masz wykształcenia, nie masz męża, nie masz mieszkania, nie masz pracy. Naprawdę, będziesz miala szczęście jak ci zapłacą te 1500zł, bo z reguły osoby po zawodówkach takich jak twoja dostają najniższą plus umowa zlecenia. Ale oczywiście rób jak chcesz.

Gość ania93x
Dzieki za wypowiedzenie sie w tym temacie :) Konczymy ten temat. Dobranoc ;)

1500 chyba kpina. Nikt jej tyle nie da. Możesz liczyć najwyżej na 1200 brutt o ile Cie ktoś w ogóle zatrudni. A Twój men ile zarabia?? Pochwal się.

Gość SDSDSDASDA
dziewczyna ja mam tylko maturę ( jeszcze nie wiem nawet czy ją zdałam ale jestem dobrej myśli :D ) i wiem ,ze tak naprawdę to nic. bo teraz matura to podstawa, minimum ! jak ty sobie wyobrażasz życie ? zamierzasz do 65 roku życia pracować w sklepie za minimalną pensje bez szans na szans bo masz tylko zawodówkę ? nie rozumiem ci ja chcę mieszkać z rodzicami jak najdłużej może to egoistyczne ale tak jest wygodniej, skończę studia , zaoszczędzę trochę kasy i dopiero potem wyfruwam z gniazda 🖐️

Gość SDSDSDASDA
awans* miało być