Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wynajem kawalerki

czy pracujac za najnizsza stawke byloby mnie stac

Polecane posty

Gość wynajem kawalerki

na wynajecie kawalerki? w uk?

Gość njnkjnjk
absolutnie nie. W ogole zauwazylam ,ze w Polsce panuje mit, ze za najnizsza krajowa za granica da sie godnie zyc, co jest kompletna bzdura. Za najnizsza krajowa da sie jedynie wegetowac

Gość pytankooooo
u mnie kawalerka kosztuje 600f ,a do tego trzeba liczyc oplate za counsil,gaz,prad,tv licence,wode.... nie starczy Ci na to.

Gość Bzduuury
Moja kuzynka pracuje za najniższa 5.93/ na rękę ma tak ok 800 miesiecznie mieszkanie ma za 350

Przy zarobkach Ł800 na miesiac w malym miasteczku moze wynajmiesz jakies studio flat czyli kawalerke za Ł400 na miesiac + rachunki ale w duzym miescie typu Londyn czy Birmingham nie ma szans! Wynajmujac sama kawalerke w malym miescie nic nie odlozysz wszystkie pieniadze pojda ci na zycie czyli mieszkanie,jedzenie i dojazdy itp. W Londynie kawalerka w 3 strefie kosztuje Ł700 na miesiac lub wiecej . W Anglii mieszkania ( flaty) czy domy sa generalnie bardzo drogie . Wielu ludzi splaca dom na kredyt przez 25 lat.

Gość wynajem kawalerki
czyli lepiej wynajac pokoj u kogos? (pojade do malego miasteczka)

Gość pytankooooo
musisz sie zorientowac ile kosztuje kawalerka w miasteczku do ktorego sie wybierasz,bo jak pisalam u mnie ok.600f sam wynajem,a inna osoba napisala ze jej znajoma placi 350f wiec dowiedz sie jakie ceny sa w Twoim miasteczku.

Gość wynajem kawalerki
a czy w takich malych miasteczkach jest co robic w czasie wolnym po pracy ?

Ale bzdury piszecie kawalerka za 600 f? ja za 3 pokoje w jednej z najlepszych dzielnic place niecale 500 f a kawalerki są tak za 300 Wejdz na str findaaproperty.com wpisz miejscowosc i sam poszukaj albo gumtree

Gość Kreticka
Jestem w St Albans miasteczko na północ od Londynu , za pokój płace 200 , na transport nie wydaje bo mam blisko do pracy, obiady tez jem w pracy :) I pracuje za minimum wege . 35h w tyg

Gość wynajem kawalerki
gdzie lepiej jechac londyn czy male miasteczko? co si ebardziej oplaca? jak ksztaltuja sie ceny za wynajem pokoju/studia w malym miasteczku? mozna cos odlozyc z pensji minimalnej?

Gość pytankooooo
alayah-ja pisze jak jest u mnie w miescie,a nie w calej anglii i bzdur nie pisze. wynajmuje 2bedroom za 800f, 3bedroom to koszt od 900f,1bedroom 600f. i nie mam jakis mega luksusow-willi,takie sa ceny u mnie w miescie. znajoma z innego miasta placi polowe tego co ja za takie same mieszkanie, jednak ja mam tu dobra prace,dziecko szkole,mamy tez tu rodzine bliska,wiec wole tutaj zostac i placic nietstey te 800f.

Gość pytankooooo
alayah-z stronki ktora podalas znalazlam mnostwo mieszkan 2bedroom w mojej miejscowosci i zgadza sie z tym co pisze-ceny zaczynaja sie od 750f w gore.

Gość mjoijoi
jesli placisz 500L za 3 pokojowe (czyli pewnie 2 bedroom), to musisz mieszkac naprawde w malej miescinie. Co z tego, ze mieszkanie tanie, jak mieszka sie w takim miejscu?:O

Hahaha Ty wiesz gdzie jest Leeds? jest ponad milion mieszkancow wiec nie taka mala miescina a pytankooo to nie wiem gdzie mieszka ze takcie ceny chyba w centrum Londynu.

Gość pytankooooo
w centrum londynu to znajomy placi 500f za jeden pokoj! i widac ze sie w ogole nie orientujesz w cenach a mądrujesz sie ze hej! i jeszcze bedziesz kazdemu udowadniac ile sie placi u kogos w miescie. osoba zadala pytanie,wiec piszemy ile kto placi,zeby naswietlic tej osobie ceny wynajmu. i jeszcze raz Ci napisze ze nawet z linku ktorego TY polecasz tez sa takie ceny jakie ja podalam. ZRESZTA SZKODA SŁOW NA MĄDRALIŃSKIE-WSZECHWIEDZĄCE. (niedlugo zacznie wyliczac za ile powinnam zuzyc pradu i gazu,bo w jej miescie jest tak a nie inaczej)

widzę, że Ty masz problem otóż PANI nerwowa mieszkałam w Uk już w 6 miejscach więc mam pewnie większe pojęcie o cenach niż ty, która siedzi w swojej pipidówie i świata poza nią nie widzi. Napisałam tylko, że ceny masz jak z kosmosu i tyle bo jest wiele miejscowości i to nie małych gdzie ceny są niższe, pierwsze lepsze z brzegu http://www.findaproperty.com/displayprop.aspx?edid=03&salerent=1&pid=8580664 Napisz gdzie mieszkasz

Gość lemain
co to za skrot pcm?? I powiedzcie, jak to w ogole jest. Wynajmuje sie bezposrednio od wlasciciela domu czy przez agencje?

Gość do alayah
w 6 miejscach mieszkalas bo nigdzie duzej miejsca nie zagrzalas !! hahaha:-D

Gość pytankooooo
mieszkam 35km od londynu tyle Ci moge napisac.

Gość pytankooooo
no widzisz jaka z Ciebie szczesciara ze takie masz luksusy za tak niska cene. ja wole swoje miasto, blisko rodziny, z dobra praca w londynie.

haha a co to kogo obchodzi dlaczego miszkałam w 6 miejscach ? bo lubie sobie \zwiedzać a nie siedzieć na d... :) pytankooo co Ci szkodzi podać nazwę miejscowości? bo podane ceny przez ciebie są zawyżone? ja też mieszkałam pod Lonydnem, Basingstoke i też nie było tak dorgo więc jak chcecie komuś pomóc to podajcie wiarygodne informacje, bo widzę,że niektórzy chyba chcą innych zniechęcić do przyjazdu co by pracy im nie zabrakło hehe. pcm znaczy za miesiąc i wynajmuję się od agencji lub od osoób prywatnych tylko tych troche trudniej znaleźć.

Gość pytankooooo
pcm- to skrót od per calendar month,czyli ze cena za miesiac kalendarzowy. ja mam mieszkanie przez agencje,bo chcialam miec pewnosc ze nie zostane z rodzina na bruku z dnia na dzien i ze wszelkie awarie zostana natychmiast naparwione.jestem bardzo zadowolona z uslug mojej agencji. musisz sie jednak liczyc,ze wtedy potrzebujesz dodatkowe pieniadze na kaucje. u prywatnych ludzi czasem jest bez kaucji.

Gość pytankooooo
w mojej branzy jestem swietnym fachowcem i nie boje sie ze mi inna osoba czy to Polak czy Anglik zajmie stanowisko. ja jestem bardzo zadowolona z wyjazdu do Anglii,i polecam kazdemu! moje dziecko ma super warunki,jestesmy tu bardzo szczesliwi.

Gość do alayah
w swoim linku podalas oferte wynajmu 2 pokojowego mieszkania za 500 ale wiesz dlaczego jest tansze bo pokoje sa zupelnie gole nieumeblowane a umeblowane mieszkania sa zawyczaj drozsze

Gość pytankooooo
nie warto z alayah dyskutowac -Ona ma tak w swoim miescie i koniec kropka,kazdy z nas wymysla ceny i tyle. ja zakonczylam dyskusje z alayah i Wam radze tez.

Gość wynajem kawalerki
to az 500 f za pokoj (w sensie pokoj u kogos??) ?w londynie?

Gość lemain
a jak wyglada sprawa z Polakami, czy zdarzylo wam sie, ze ktos nie chcial wynajac mieszkania jak was uslyszal (akcent) lub dowiedzial sie, ze jestescie z europy wschodniej?

Gość pytankooooo
500f za pokoj w londynie-akurat dzis dzwonil znajomy,ktory swietnie zarabia i chce wziac kredyt na mieszkanie i od slowa do slowa wyszlo ze on placi az 500f za pokoj! nie wiem czy to srednia stawka w londynie,czy moze on duzo placi. z nim mieszka jeszcze jedna osoba w domu,wiec moze dlatego duzo placa bo nie maja przeludnia w domu :/ wiesz,jak jest kilka sypialni w jednym domu,wiec wiecej osob sie "krzata" to wtedy te ceny pewnie sa nizsze,bo to zawsze wieksza kolejka do łazienki :/