Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kuan Yin

Czy to JUŻ pora?

Polecane posty

Gość Kuan Yin

Moja córka ma 2 lata i 2 miesiące. Od 6 miesięcy korzysta z nocnika. Kontroluje swoje potrzeby i nie ma wpadek. ;) Od 2 tygodni mała wstaje rano z suchą pieluszką i pierwsza rzecz to pędzi na nocnik siku. Czy powinnam odstawić nocną pieluchę? Czy jeszcze za wcześnie?

Gość jak sie nie przekonasz
sprawdź. Podłóż jej na noc podkład i połóż spać bez pieluchy i zobaczysz co będzie. Mój syn ma 2 lata i 8 mies i mi się wydawało ze juz ie sika w nocy i co jakis czas sprawdzam i sie okazuje ze nie sika dużo ale popuszcza na tyle zeby sobie koldrę pomoczyć więc zaklądam jeszcze pieluchy. Za jakiś czas znów spróbuję.

Gość Kuan Yin
Mój starszy syn był na bakier z nocnikiem do 3 roku życia. :O A z nocnej pieluchy wyszedł w 3 lata i 7 miesięcy. Lał na potęgę. I nie sposób go było oduczyć. :O A u Małej jakoś to tak bezboleśnie przeszło. Dwa, trzy razy pokazaliśmy jej o co chodzi i momentalnie się przestawiła. A miała trochę ponad 1,5 roczku. A teraz przestała siusiać w nocy. I tak się zastanawiam czy może zaryzykować i położyć ja spać bez pieluchy.

myślę, że już można. Skoro pielucha po nocy jest sucha, to po co ją zakładać? Na wszelki wypadek zabezpiecz materac i zawsze przed spaniem dopilnuj, żeby córka się wysikała.