Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Familijka

GLUTEN A CHLEB

Polecane posty

Może to jest i głupie pytanie,i będziecie uważać mnie za niedouczoną ale..mam pytanie boje sie podawać do ssania skórkę od chleba dziecku bo ono odgryza i chce połykać,ale ze środkiem chleba radzi sobie idealnie..czy tam też jest ten cholerny GLUTEN? i ile moge takich tycich kawałeczków podać żeby była odpowiednia dawka(nie za duża) tego glutenu..Prosze pomóżcie mi...

Gość glutenowa
ja btez jestem teraz na etapie wprowadzania glutenu i tak glute jest w chlebie . zawarty jest w zbozach czyli rowniez w mące :) ja nie bede sie bawic w rozne proporcje . moj pediatra powiedzial ze moge dac chlebek albo po prostu jakas kaszke kora zawiera glute. bedzie pisac na opakowaniu. ja kupilam taka owsiana dla dzieci od 6-mcy i jutro podam z porcje z owocami powodzenia

No wałśnie też nie chce mi sie gotować tej malutkiej porcji kaszki manny a innej kaszki z glutenem nie bardzo moge bo większość jest na mleczno ryżowa albo coś takiego a moje dziecko jest uczulone na mleko,więc tylko kaszka ryżowa może być a nie moge znależć takiej z glutenem...:(

Gość glutenowa
moja ma podejrzenie skazy bialkowej i jest na specjalnym mleku. ja kupilam w sklepie byle jaka kaszke owsiana od 6m-ca albo kup kaszke orkiszowa, sa bez mleka a z glutenem i spokojnie mozesz zrobic z woda i dodac np owoce ze sloiczka . ja tak robie z kaszka ryzowa. robie na wodzie i dodaje owoce, mala uwielbia