Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blondynka939393

jaka antykoncepcja???

Polecane posty

witam....chce zastosowac jakas anykoncepcje... mialam juz implanta, tabletki i zastrzyk....ale dalej niewiem co lepiej wybrac...chce sie zabezpieczyc tylko na okres tych wakacji tak zeby po wrzesniu odrzucic antykoncepcje i starac sie o dzidzie moim zdaniem tabletki chyba bylyby najlepsze bo mozna odstawic z dnia na dzien...mieszkam w uk takze zaden problem z dostaniem tu tego... co byscie polecaly?

tabletek nie odstawia się z dnia na dzień. Poza tym nie ma sensu brać ich tylko przez 2-3 miesiące. Cykl sobie tylko rozregulujesz. Gumki odpadają?

no niestety tak ....od roku ich uzywamy...w sumie to nawet niejestem pewna czy do wrzesnia ja tam moge jeszcze poczekac ale niechce niespodzianek w wakacje dopiero stanelismy na nogi i jestem juz po jednym poronieniu dlatego nieczuje sie za gotowa na to...chce poczekac jeszzcze kilka miechow

A przez ten rok używania gum nie zaszłaś w ciążę? Statystki podają, że prawidłowo założona i z dobrym terminem ważności daje do 97% pewności:) Poza tym jeśli masz obawy, to możecie odpuścić seks tuż przed, w trakcie i kilka dni po owulacji. Tabletek na 2-3 miesiące Ci nie polecam, nie warto. Zwłaszcza, jak chciałabyś zajść w ciążę jeszcze w tym roku:)

eh w sumie chyba masz racje....my wogole wlasnie nieuzywalismy gum i wogole niezaszlam w ciaze....ale niechce zyc z mysla ze np a bo niezaszlam tyle czasu to teraz niezajde....boje sie ze np cos wypije i sie okaze ze jestem w ciazy i bedzie lipa

Gość zacznij sie leczyc
a nie za sex sie brac tylko idiotki biara tabletki i dtosuja antykoncwpcje

Gość wszyscy sa szczesliwi
prawdziwa katoliczka nie stosuje antykoncepcji ani nawet NPR

Wbrew pozorom w ciążę nie zachodzi się tak łatwo:P Monitoruj cykl i gdy postanowisz, że już czas na dziecko, to działaj. A jeśli masz obawy co do alkoholu, możesz go ograniczyć:)

Gość wszyscy sa szczesliwi
seks jest tylko dla małżeństw a nie dla dzieci

Oczywiście:D Żadnej antykoncepcji, tylko bzykać się pod kołdrą po ciemku i rozmnażać się ku chwale stwórcy!

Gość powini wprowadzic
w Polsce prawo szariatu za podejrzenie ze kobieta uprawiała sek bendac w maleństwie jest kara śmierci tak jak jest to w islamie ze brat może zabić siostrę nawet tylko jak padnie podejrzenie ze uprawiała sex

Gość nocry
zdecydowanie tabletki. sa tanie, wygodne, bezpieczne. oczywiscie musi lekarz dobrze je dobrac. ja mialam kiedys takiego patałacha, przez ktorego co miesiac zmieniałam pigułki bo albo mialam krwawienia albo hustawke nastrojow. ostatecznie zmienilam lekarza, a on przepisal trafione tabletki Levomine, takze dziewczyny patrzcie na to do kogo chodzicie ;)