Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 24Karolina24

sprawa przymusowego obrzezania

Polecane posty

Gość 24Karolina24

pisze ten tekst głównie do dziewczyn ale i części facetów rozumiejących problem. Przeglądając to i inne fora bez wątpliwości możan się przekonać że współczesne Polki uważają napletek penisa za rzecz mało estetyczną i właściwie niepotrzebną, mało tego za potencjalne zagrożenie zdrowia kobiety. Większość też dziewczyn ale i dużo facetów wypowiada się pozytywnie o obrzezaniu. Wiadomo, że w naszym kraju zabieg ten jest jeszcze stosunkowo mało popularny, w porównaniu ze Stanami czy wieloma krajami Europy Zachodniej. Na przeszkodzie stoi zarówno koszt zabiegu, na który części facetów nie stać ale zwłaszcza mała wiedza na ten temat i fatalne skojarzenia żydowskie. Niedawno jakaś posłanka PO nie pamiętam nazwiska wypowiedziała się za możliwością wprowadzenia bądź to przymusowego obrzezania chłopców bądź wprowadzeniem refundacji tego zabiegu. Chciałam poddać wam myśl o zebraniu wymaganej ustawowo liczby podpisów i za posrednictwem kobiet parlamentarzystek wprowadzić ten problem pod obrady sejmu. Uważam, że powinno się wprowadzić całkowitą refundację kosztów obrzezania oraz zachęcać i uświadamiać korzyści płynące z tego zabiegu zarówno dla kobiet jak i mężczyzn. Sądzę, że należy propagować zarówno całkowite jak i częściowe obrzezanie. Oba sposoby są równie skuteczne i estetyczne. Czekam na wasze wypowiedzi i ewentualną inicjatywę

Gość anita19latka
bardzo ciekawa propozycja. ja jestem za. jak bedzie potrzeba podpisze wniosek. a tak nawiasem to w Europie facet nieobrzezany to wstydzi sie pokazac nago publicznie a u nas?....

Gość anita19latka
obawiam sie tylko ze przymusowe obrzezanie nie przejdzie, bo narusza wolnosc osobista, ale ta refundacja napewno znacznie powiekszyłaby grono chetnych. my dziewczyny też powinnyśmy propagowac w swoich środowiskach szkolnych i zawodowych obrzezanie jako zabieg natury kosmetycznej i przez nas mile widziany :)

Gość ghfgbhgreavgr
Zaczyna się...ostatnio coraz więcej postów dotyczących obrzezania,żydostwa i "arabstwa".Jak wam źle jednej z drugą to się przeprowadźcie do Izraela.Ale to nie o to chodzi, prawda utajnione żydki? Wy chcecie narzucić światu swoją ideologię,a najbardziej bulgocze w was nienawiść do Polski.W tym kraju panuje jeszcze jako taki konserwatyzm w pewnych sprawach i to was boli.Dostaliście się już do władzy i do rządu,ale ciągle wam mało.Teraz chcecie obrzezania,a za kilka lat przymusowego noszenia gwiazdy Dawida na ramieniu? WypierdaIać żydki,leje na was.

Gość helenkahelena
i to jest powod dla ktorego nie sposob poważnie rozmawiac na tym forum, zaraz jakiś swir będzie obrzucać wszystkich inaczej myslących inwektywami. Co do obrzezania oczywiście tak. Pen jest ładniejszy, higieniczny (u małych chłopców higiena nieobrzezanego penisa jest trudna i sprawia rodzicom dużo stresu) i zdrowszy. jestem za refundacją. SWIETNY pomysł. a co do rodzaju to sadzę że dla facetów najlepsze jest częściowe bo jednak jakaś osłona przed tarciej bileizny zostaje, no i masturbacja jest możliwa bez dodatkowych środków, których może nie być pod ręką.

Kolejna promocja NORMALNOŚCI na tym forum.Ludziom renta na leki nie wystarcza a te popieroIce w jarmulkach organizują kolejną akcję.Popieram przedmówcę,wypierdaIaj do Izraela,albo weź siekierkę i poobcinaj rodzince naplety.Ja tam problem z właściwą higieną nie mam i moja matka też nie miała.

Jeśli facet ma stulejkę to zabieg wycięcia napletka jest za darmo w ramach NFZ. Ale jeśli ktoś chce wyciąć napletek, a nie ma ku temu powodu medycznego to jest to już medycyna estetyczna :) A za to już NFZ kasy nie zwraca.

"Przeglądając to i inne fora bez wątpliwości możan się przekonać że współczesne Polki uważają napletek penisa za rzecz mało estetyczną i właściwie niepotrzebną, mało tego za potencjalne zagrożenie zdrowia kobiety. " Kurwa mać! :o Jeszcze by mi dziecko kazali obowiązkowo obrzezać? :o Niech se posłanka PO łehctaczkę wytnie. :o

"a tak nawiasem to w Europie facet nieobrzezany to wstydzi sie pokazac nago publicznie a u nas?...." W jakim kręgu Ty się obracasz? Chyba samych wyznawców islamu i judaizmu. :o Pojebało Was kompletnie.

Gość karolinka 24sama się obrzezaj
i toby było na tyle

Gość a wiesz że ludzie umierają na
raka bo nie ma dla nich na lekarstwa? A ty chcesz refundować obrzezanie bo "masturbacja jest możliwa bez dodatkowych środków, których może nie być pod ręką."? Weźcie mi kurrrrwwwwaaaaa to coś sprzed oczu 😡

Gość niech karolinka24
owinie się pejsami i w podskokach spierrdala gdziekolwiek,byle dalej:O

Gość fajna prowokacja hehe...
obrzezywac chlopcow, kobietom wycinac wargi i zszywac na 'gladziutko' jak w afryce - przeciez to higieniczne - bakterie nie maja sie gdzie mnozyc miedzy 'farfoclami'. dzieciom obcinac uszy - wzrosnie higiena wyrywac zeby gdy tylko sie pokaza - uniknie sie prochnicy. nie piszcie, ze 'obrzezanie' to zabieg czysto higieniczny bo usuwa sie facetowi kilkanascie tysiecy receptorow nerwowych odpowiedzialnych za uczucie przyjemnosci. wypowiadac sie ma prawo tylko ten kto mial kiedys napletek a teraz wie jak to jest bez - czyli ja (bo taki obrzezany za niemowlaka skad ma znac roznice??)

Gość W Niemczech jest dużo Turków
i innych nazywanych potocznie ciapatymi i to oni się obrzezują. Prawdziwy Niemiec nie robi tego. Tak samo Francja. Muzułmanie się obrzezują, a Francuzi nie. To tylko względy religijne. Nie zgadzam się żeby przymusowo każdy był "chrzczony scyzorykiem".

...nie zdajecie sobie sprawy, że napletek chroni delikatną żołądź przed otarciami? Że intensywniej mężczyzna odczuwa pieszczoty dzięki niej? Weźcie sobie głupie baby łechtaczki powycinajcie. Przecież tak będzie estetyczniej! O_o

...nie zdajecie sobie sprawy, że napletek chroni delikatną żołądź przed otarciami? Że intensywniej mężczyzna odczuwa pieszczoty dzięki niej? Weźcie sobie głupie baby łechtaczki powycinajcie. Przecież tak będzie estetyczniej! O_o

Gość tak jak w polsce
i w europie nie bedzie kary smierci, kastrowania pedofili tak samo nie bedzie przymusowego okaleczania noworodkow. mozna pisac wywody i....na tym sie skonczy. zaden cywilizowany kraj nie wprowadzi obowiazku obrzezania (jak i innej czynnosci okaleczajacej ludzi). nie piszcie tez, ze w usa to 'standard' bo ilosc obrzezan spadla ostatnimi laty z 90 do 50%. w kalifornii jest juz gotowy projekt ustawy zakazujacej obrzezania bez powodow medycznych (przy ogromnym sprzeciwie spolecznosci zydowskiej i muzulumanskiej).

Gość mrukot
Sluchaj autorko-to co ty uwazasz na temat meskich napletkow-my faceci mamy akurat gdzies.Rozumiesz?Przymusowo to ciebie by trzeba oddac na leczenie psychiatryczne.To napewno.Jezeli zas chodzi o napletek-jest to akurat zabezpieczenie przed bakteriami i w ogole mowiac ogolnie i w uproszczeniu-przed brudem-deliokatnej czesci meskiego ciala !!! Akurat zupelnie odwrotnie niz sie tobie-facetce wydaje.Tak wiec idz po rozum do czerepa i nie wypisuj kretynizmow!!!

Gość mrukot
Ja proponuje przymusowe wycinanie wystajaych nadmiernie warg sromowych.Zadam aby byl to standard przy urodzeniu.Jezeli sie jakas uchowala -to takze w wieku doroslym powinna miec obowiazek obciecia warg do normalnego wymiaru. Takie postepowanie jest standardem juz w calym swiecie.Procz polski.

"pisze ten tekst głównie do dziewczyn ale i części facetów rozumiejących problem. " Jaki qwa problem? Może jeszcze zaczniemy przepisami długość włosów łonowych regulować? Zatrudnimy sztab darmozjadów urzędasów którzy będą cotygodniową kontrole robili.... co najmniej z 500k nierobów by miało pracę za nasze pieniądze. Jeszcze ustawowo uregulujmy długość stosunku i rotacje pozycji i wprowadźmy obowiązek przesyłania filmowego sprawozdania do kolejnej bandy nierobów. Jeżeli masz rzeczywiście 24 lata to obudź się dziewczyno bo żyjesz w świecie w którym nie masz prawa pierdnąć bez rozliczenia sie z zrzutu CO2 do atmosfery... Socjalizmu ci się zachciewa? To pojedź sobie do jakiegoś socjalistycznego kraju partia przyjmie z otwartymi ramionami kolejnego ślepego wyznawce... Jak takie postulaty będą przechodzić to niedługo będziemy oddawać urzędasom 100% pensji żeby nam dobrze zrobili.... A jak ci się nie podoba fiut twojego faceta to mu daj na zabieg... Nie masz tych kilku stówek? To się weź do roboty a nie do pieprzenia.

Gość alfa beta delta
pisze ten tekst głównie do facetów ale i części dziewczyn rozumiejących problem. Przeglądając to i inne fora bez wątpliwości możan się przekonać że współczesni Polacy uważają lechtaczke za rzecz mało estetyczną i właściwie niepotrzebną, mało tego za potencjalne zagrożenie zdrowia mezczyzny. Większość też facetow ale i dużo dziewczyn wypowiada się pozytywnie o obrzezaniu. Wiadomo, że w naszym kraju zabieg ten jest jeszcze stosunkowo mało popularny, w porównaniu z Nigeria czy wieloma krajami Afryki. Na przeszkodzie stoi zarówno koszt zabiegu, na który części dziewczyn nie stać ale zwłaszcza mała wiedza na ten temat i fatalne skojarzenia arabskie. Niedawno jakaś posłanka PO nie pamiętam nazwiska wypowiedziała się za możliwością wprowadzenia bądź to przymusowego obrzezania dziewczyn bądź wprowadzeniem refundacji tego zabiegu. Chciałem poddać wam myśl o zebraniu wymaganej ustawowo liczby podpisów i za posrednictwem mezczyzn parlamentarzytow wprowadzić ten problem pod obrady sejmu. Uważam, że powinno się wprowadzić całkowitą refundację kosztów obrzezania oraz zachęcać i uświadamiać korzyści płynące z tego zabiegu dla kobiet jak i mężczyzn. Sądzę, że należy propagować zarówno całkowite jak i częściowe obrzezanie. Oba sposoby są równie skuteczne i estetyczne. Czekam na wasze wypowiedzi i ewentualną inicjatywę

Gość ciapahapa
widze zmasowany atak :D mysle ze autorce nie do końca chodziło o to co wam sie wydaje, to raczej propozycja uswiadamiania facetow o tym, ze zabieg niesie ze soba pewne korzysci i warto sie nad nim zastanowic. Autorka watku nie zasugerowala obowiazkowego cięcia, tylko mozliwosc refundacji takiego zabiegu dla chetnych.

Przymusowe obrzezanie mężczyzn? To najgłupszy pomysł o jakim słyszałem, każdy powinien sam decydować o swoim ciele i nikt nie może narzucać przymusowej zmiany ciała. Napletek pełni funkcje ochronną i jest bardzo ważny dla prawidłowego funkcjonowania penis. Poza tym wszystkie informacje o zdrowiu itp. to tylko teorie..... !!! I jeżeli macie pomysł na przymusowe obrzeżanie mężczyzn to ja mam inny pomysł. Mam pomysł na przymusowe obrzezanie kobiet !!! ponieważ wargi sromowe utrudniają współżycie a łechtaczka nie pełni żadnej innej funkcji jak dawanie większych doznań. Kto mnie popiera ?

Gość mocny25
ja jestem obrzezany :)

Gość siemak
ja nie przychylam sie do opini obrzezania mezczyzn i czemu mialo by to sluzyc? moze jesli obrzezanie mezczyzn to czemu nie obrzezanie napletków lechtaczek u kobiet

Gość siemak
nie widze podstaw okaleczania sie dla kogos fanaberi

Gość mocny25
ja nie zaluje.. zrobilem to sobie w wieku 21 lat z wlasnej nieprzymuszonej woli