Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła mamuśka

Objawy zbliżającego się porodu

Polecane posty

Gość Przyszła mamuśka

może ktoś wie czy bóle w dole brzucha ( nie odczuwane jako skurcze) takie jak na okres mogą świadczyć o zbliżającym się porodzie? Do tego jeszcze bóle w krzyżu. Któraś z Was tak miała i poród był blisko?

też właśnie tak mam i się zastanawiam czy to skurcze przepowiadające czy coś poważniejszego. A w którym jesteś tyg. ciąży?

Gość w 40 tyg ciazy jestem
i czekam rowniez na porod a czytalam tu juz kilka razy na kafe ze wlasnie tak sie zaczal u niektorych porod jak u ciebie z objawami ale ja miewam wlasnie takie objawy , nie non stop bo zanikaja bole krzyzowe tez i nic sie nie dzieje mysle ze bole jak na okres coraz bardziej bolesne i czestsze to juz oznaka zaczynajacego sie porodu

Gość Kwiatowa_Dama_
U mnie poród zaczął się bólami krzyżowymi i tak samo się skończył. Także myślę, że faktycznie może coś się dziać. Jaki jest odstęp czasowy między tymi bólami? Ja miałam przez prawie 8 godzin co 10 minut aż zdecydowałam się jechać do szpitala, gdzie się okazało, że jest już rozwarcie na 3cm :)

Z objawów zbliżającego się porodu miałam tylko bóle przepowiadające, tylko raz miało to miejsce - dokładnie tydzień przed porodem. Miałam bóle z krzyża, myślalam że już się zaczęło, ale później przeszło i jeszcze tydzien przechodziłam. Za tydzien o tej samej porze znów zaczęły się bóle z krzyża, ale nie mijały i to już był poród. Innych objawów nie miałam. Czop chyba troszkę odchodził, ale minimalnie.

Gość Przyszła mamuśka
Bóle mam od wczoraj. Są raczej ciągłę, takie pobolewanie brzucha i w krzyżu. Nie wiem już co o tym myśleć. Jestem dopiero w 36 tc. Czy to by mogło mimo to być już?

Gość Przyszła mamuśka
up

Gość jazzzmaaaaaa
mnie pare dni przed porodem pobolewal brzuch jak na okres, ale wieczorem zaczalo mnie bolec podbrzusze i to zdecydowanie mocniej i inaczej jak na okres wiec nie mialam watlipwosci ze to TO ;) co do czopu albo go przeoczylam albo nie wypadl ;)

ja miałam w zeszłym tygodniu bóle tak co godzine,ale to były przepowiadajace i przeszły .Jestem 7 dni po terminie ,polozna kazała mi wypic olej rycynowy fujj:( okaze sie jakie beda skutki . Bo narazie nic sie niedzieje:(

Gość uppppppppppppppppppppppp
mnie takie bole mecza od trzech tygodni. ostatnio nawet mialam regularne skurcze co 3min przez godzine a jak zaczelam sie zbierac do szpitala to mi przeszlo:P jestem w 39tc i pewnie jeszcze sie pokulam

Gość mała zuzu
Też mam takie bóle, za 2 dni mam termin porodu. 3 dni temu pojechałam do szpitala z tymi bólami ale ktg nic nie wykryło. Rozwarcia też zero. Czop jak na razie nie odszedł.

Gość Ktosia Smosia bleeeee
to zależy czy są regularne czy nie....Ale jeżeli trwają już długo to udaj się do szpitala....

Gość Ktosia Smosia bleeeee
i jak tam?

Gość Kwiatowa_Dama_
Dodam jeszcze, że zielonego pojęcia nie mam jak wygląda ten czop ;) Wody też, bo pęcherz przebijali mi przed samym porodem. Także i to nie jest wyznacznikiem zbliżającego się porodu ;)

Gość Adziarek
hej dziewczyny! 3 tyg przed porodem obniżył mi się brzuch 2 tyg przed miałam niebolesne ale dosyć częstotliwe skurcze przepowiadające( takie twardnienie całego brzucha) na mniej więcej tydzień przed brzuch bolał jak na okres dzień przed porodem i w dniu porodu rozwolnienie . odejścia czopa śluzowego nie zauważyłam, tak samo żadnych przeczuć ani zmian nastroju. pozdrawiam!