Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Nikodema

co na ropiejące oczko u niemowlaka?

Polecane posty

Gość Mama Nikodema

od wczoraj zauwazylam, ze moj maluszek ma ropkę w oczku, przemywam przegotowana wodą, czy wasze maluszki tez miały taka ropę? i jak sobie z nią poradziliście?

Gość SandraSebii
moj nie mial ale slyszalam ze woda przygotowana albo sola fizjoloiigczna albo rumiankiem

Gość mama bliźniaków
sulfacetamidum( na recepte), zakrapiasz przez 7 dni 5 razy dziennie (czyli tak ok. co 3 godziny bo w nocy nie zakrapiaj) i 7 dni przerwy, jeśli nie pomoże to po 7 dniach znowu zakrapiasz przez tydzień. Mojemu dzicku bardzo ropiały oczka i pomogło przy drugim razie.

Z rumiankiem radzę uważać, bardzo wysusza. Najlepiej sól fizjologiczna i masowanie kanalika łzowego od noska w stronę kącika oka.

Gość tak jak olciafasolcia
polecam ja jeszcze przemywalam esencja z herbaty zwyklej pomoglo polecam :)

Gość mamama26
gazik plus sól fizjologiczna - jak nie przejdzie to idź do lekarza bo może ma zweżony kanalik albo zapalenie spojówek -zależy w jakim jest wieku

w aptece polecają sól fizjologiczna,a tak na przyszlosc pilnujcie by dziecko nie bylo przewiane bo t ostad sie bierze...

Ja polecam świetlik w kroplach,kupiłamz polecenia pediatry i u nas na drugi dzień już była poprawa.