Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość don ki chot

ile robicie herbat z 1 torebki herbaty?

Polecane posty

Gość Agatka))
łał podziwiam, nigdy bym nie wpadła by torebke użyć więcej niż raz...Zreszta lubię czuć prawdziwy smak herbaty więc często zasięgam informacji do klubu miłosników dobrej herbaty gdzie wszystko jest jasno napisane jaką herbate ile powinno sie parzyć :)do tego polecam ciekawe przepisy na herbaty albo herbaciane aplikacje internetowe ;) moim faworytem jest komiks DIlmah ;)

ja z torebkowych tylko liptona pije i nigdy nie przyszlo by mi do glowy zeby z jednej torebki zrobic 2 herbaty :O 1 torebka-1 herbata

Gość jbkjbnlklkm
ok 5 mam bardzo mocna herbatke to robia i tyle z jednej i to nei z powodu oszczednosci tylko marnotrawstwa . Po prostu szkoda wyrzucac

piszecie o smaku herbaty w kontekście torebkowanej? dobre.... herbatę robi się tak: łyżeczkę liści herbacianych zalewa się wodą w temp. ok. 90 st. w ilości jednej filiżanki wtedy możemy pogadać o smaku i aromacie herbaty :)

Gość jolanta,2011
"herbatę robi się tak: łyżeczkę liści herbacianych zalewa się wodą w temp. ok. 90 st. w ilości jednej filiżanki" no nie każdą liściastą dokładnie tak

Gość szymeczekszymeczek
"Łyżeczkę liści na szklankę?" różnie, zależy jaka herbata, czasami pełna łyżeczka to ciut za dużo, a czasami to i 1.5 jest za mało

tiaa ewa.. zapomialas napisac ze lisciaste herbaty w zaleznosci od rodzaju parzy sie jeszcze w okreslonym czasie, np moja biala wystarczy parzyc 1,5-3 minut, ale mam tez japonska mieszanke ktora parzy sie 10 minut - i dopiero wtedy mozesz mowic o dobrej herbacie, jak wiesz co to za herbata i jak sie ja powinno przyrzadzic

nie zapominajac jeszcze o przykryciu, aby najlepszy aromat i wszystko inne nam nie wyparowalo ;)

Gość PalaRa
Matko co Wy pijecie ... Przeciez herbata parzona któryś raz to już tylko kolorowa woda... Weźcie przejdzie się do którejś restauracji - akurat są Dni herbaty to dowiecie się jak smakuje prawdziwa herbata ...

Gość uff
Nie chodzi o oszczdzanie tylko KONSUMPCJONIZM nauczcie robic dwie albo zaparzać cały dzbanek wrzuccie 2 torebki na 1 litr i bedzie ESTETYCZNIE

Gość 1 herbata 1 torebka,
piję głównie dilmah, irving i big active piłem przez jakiś czas liściastą ale mnie denerwowało to cedzenie i wróciłem do torebkowych

Gość akh
jedna starcza mi na miesiąc roboczy, czyli 20 herbat z jednej torebki

Gość misiomisiolalal
ja robie np.2 jak robie dla siebie i meza w jednym czasie....ataktojedna i wywalam...nigdy nie zostawiam na pozniej....ale znam takie przypadki

Gość ja mam 1 torebkę na
kilka dni czyli z 5 herbat

Gość SADFSDFAAF
CALY TERMOS

Zazwyczaj nie piję torebkowanej, ale jak już to jedną z jednej torebki.

Gość gość
Minimum 3

Gość gość
o matko kilka herbat macie z jednej..to juz siki weroniki :O...az jestescie obrzydliwi z tego skąpstwa :O:O

Gość gość
Ale pytanie-jedna torebka=jedna herbata

Gość gość
moja kuzynka zalewala herbate w imbryczku i pila caly tydzien,a pozniej czestowala gosci mowiac ze swiezo zapazona.. wedlug mnie mozna zaparzyc drugi raz torebke herbaty ale tylko wtedy jak sie skonczy i nie chce sie isc do sklepu....... w mojej rodzinie pijemy herbatki ziolowe ale nie zdarza mi sie zaparzac ich kilka razy bo nie maja smaku

Gość gość
Jedna, ale pollitrowa, albo litr z dwoch torebek. Nie z oszczednosci, po prostu nie widze powodu, by do duzego kubka wrzucac dwie torebki. Nie zostawialabym raz uzytej torebki na pozniej, bo potem wyglada nieciekawie, ale gdybym robila taka sama herbate dla dwoch osob w normalnych szklankach raczej uzylabym jednej (jesli jedna z tych osob jestem ja - gosciom dalabym jednorazowa ;) ). Z tym, ze ja pije zielona lub ziolowa herbate, czarna bardzo rzadko, ale czarna jest moim zdaniem duzo mocniejsza, wiec uzywajac jednej torebki na szklanke musialabym ja od razu wyciagac, bo nie lubie tak mocnej herbaty. A wtedy nie widze powodu, by nie zrobic z niej kolejnej porcji.

Gość gość
Piłyście kiedyś zieloną Teekane?

Gość gość
Ja piłam teekane i jest bardzo smaczna :) polecila,m nawet paru osobom

Gość gość
Z czanrej teekane można zrobić przynajmniej 3 i kazda bedzie mocniejsza :) polecam