Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elka bombonierka

Czy ciężko było się wam zdecydować na trzecie dziecko?

Polecane posty

Gość elka bombonierka

Ja mam już dwójkę i tak mnie kusi jeszcze jedno, ale ta dwójka już dość duża.. mają 5 i 3 lata, więc byłaby dość spora różnica wieku między nimi. Moje dzieci są nierozłączne, bawią się pięknie razem, a to trzecie byłoby chyba tak z boku :(

Gość LunaLunaLuna
5 i 3 lata to spora roznica??? ja mam przyjaciolke, ktorej brat jest starszy o 22 lata:D:D:D

Gość elka bombonierka
5 i 3 lata to różnica idealna, ale zanim zdecyduję się na to trzecie to miedzy tą pierwszą dwójką, a tym trzecim będzie różnica spora. 5 lat minimum :( A dochody mam wysokie :) nie martw się o mnie ;)

Gość to niby dlaczego to ma być
"ciężka" decyzja? ciężko mogłoby być zdecydować się Tobie, gdybyś była w mojej sytuacji, a tak... nie widzę tutaj żadnej racjonalnej przesłanki żeby tak dywagować na ten temat

Gość elka bombonierka
gdyby to nie była ciężla decyzja, to każdy miałby trójkę dzieci... ;)

Gość alaa ma kotaaaaaaa
nie każdy bo nie każdego neistety stać...ja nie wiem czy na drugie będzie nas stać a co dopiero trzecie...

Jesli czujes,ze chcesz to3 dzieciatko to nie zastanawiaj sie za dlugo,ja tak nad 4 sie zastanawialam....potem mialam problemy by zajsc w ciaze,no ale w koncu sie udalo.Powodzenia zycze

Gość to niby dlaczego to ma być
dziękuję Bogu, że Ty możesz tak bez problemu mieć 3-kę albo i więcej i nie pisz więcej takich głupot, że w Twoim przypadku to "ciężki" wybór:O

Gość ogjgnvnv
słuchaj,jesli stac cie na 3-cie dziecko to uwazam,ze jak najbardziej!!!a róznica nie jest jakas kolosalna z młodszym dzieckiem tym bardziej znajda kontakt!!!

o jej gdybym ja miala patrzec na roznice wieku to i 3go dziecka bym nie miala ;) O 4 to juz nie wspomne.Autorko uwazam,ze roznica wieku Twoich dzieci jest akurat :)

Gość ja mialam 26
anastazja ty masz 33 lata?

Gość JA MAM JEDNO
I MI STARCZY. NIE SZTUKA NAROBIC DZIECI

Gość donna wentka
masakra 3 dzieci wtych czasach:O

Gość ja mialam 26
no faktycznie, nie spojrzalam na wiek twoich dzieci, tylko na imiona:) Jesli moge zapytac... corki nie byly zle o 4 dziecko??

Gość anetkaodpowiada
Ja rownież mam jedno i nie chcę więcej

Gość elka bombonierka
ale tu wrednych babsztylów :|

Gość elka bombonierka
agawa - umiesz czytać ze zrozumieniem??

Gość JA MAM JEDNO
w tych czasach jedno mi wystarczy, pozatym jest juz troszke odchowane, nie chce od nowa pakowac sie w pileuchy kaszki itp

Gość anetkaodpowiada
Do autorki-Ja mam jedno Ja ile ma lat twoje dziecko???? Moja córka ma 3 :)

Gość JA MAM JEDNO
elka za to ty pewnie nie jestes wredna;/ rob dalej dzieci krowo rozplodowa. pewnie do roboty ci sie nie chce tylko wolisz dzieci rodzic i w domu siedziec.

Gość elka bombonierka
Ale dziewczyny!!! Pytanie brzmi: Czy ciężko było się wam zdecydować na trzecie dziecko? Czyli dotyczy TYLKO kobiet, które kiedyś nie miały trzeciego dziecka, ale się na nie w końcu zdecydowały, a nie napisałam: "Czy moge miec dziecko kolejne?" "czy wy chcecie miec dziecko?" "czy ja moge miec dziecko?" "czy pozwolicie mi mieć dziecko?" chciałam tylko porozmawiać z kobietą, która przeżywała podobne wątpliwoci do moich. szara głupia masa :(

Gość anetkaodpowiada
Pieluchy, karmienie, kolki, uczenie chodzic, siusiac na nocnik, ząbkowanie, itd tragedia nie chce tego ponown

ja mialam 26 Nie,nie byly zle wrecz przeciwnie nie mogly sie doczekac jego narodzin,w ogole wiedzialy ze staramy sie o jeszcze jedno i dopingowaly nam,a jak dowiedzialy sie ze to w dodatku bedzie chlopczyk to uwierz mi oszalaly ze szczescia.Teraz ten nasz maly skarbek jest dla naszej rodziny oczkiem w glowie wniosl tyle radosci do naszego domu :)

Gość małgosiaaaaaaaaaa
ja mam dwoch synów: KACPER 2,5 MAKS 11 MIESIĘCY bardzo chciałabym iec coreczkę,ale maż nie chce bo nasze dzieci sa noszone na rekach do momentu az nie nauczą sie chodzić obaj mieli kolki do 7 miesiąca-czyli nonstop placz i rączki..także maz ma dosyc..

Gość JA MAM JEDNO
""szara glupia masa" a ty tylko nogi umiesz rozkladac :D

Gość elka bombonierka
amastazja, a jak wyglądają relacje twoich dzieci?? Czy dziewczyny przyjaźnią się ze sobą, czy ze starszym bratem też?> Bo wiadomo, że maluch na początku jest rozpieszczany :)

Gość elka bombonierka
"JA MAM JEDNO ""szara glupia masa" a ty tylko nogi umiesz rozkladac" tak, umiem rozkładać - uwielbiam wręcz :D ale czytać ze zrozumieniem też umiem :) a ty raz tylko w zyciu rozlozylas nogi? :( moze dlatego taka z ciebei wredota? :P

Gość DO ELKA
Ja bym BARDZO chciała 3 dziecko. Mam dzieci w podobnym wieku do Twoich pociech. Syn ma 5 lat, a córka 2,5 roku. Są nierozłączni. :) Mój mąż jest zakochany w naszych dzieciach. Z synem ma super kontakt, motory, pokazy motoryzacyjne, koszenie trawnika, kopanie piłki - no jak mężczyzna z mężczyzną. Jak na usg wyszło, że druga będzie córka to mąż był trochę zmartwiony. Bo nie wiedział czy będzie potrafił być ojcem córki. Bo zależało mu, by mieć z dziećmi dobry kontakt a dziewczynka jawiła mu się niczym istota z kosmosu. Bo przecież piłki nie kopie, meczy nie ogląda, przy silniku samochodowym grzebać się nie będzie. Sam się wychował wśród samych chłopaków więc wizja małej dziewczynki go przerażała. Gdy się mała urodziła to przegrał z kretesem. Miłość od pierwszego wejrzenia. Mała owinęła go sobie wokół palca i robi z nim co zechce. Teraz bez zażenowania, cierpliwie daje, by Młoda robiła mu makijaż flamastrami na twarzy albo w towarzystwie lalek i misiów pije herbatkę z plastikowej filiżanki wielkości naparstka. I jak podczas rozmowy przebąknęłam, że marzy mi się trzecie dziecko, odpowiedział, że mu też... ale pod warunkiem, że będzie jeszcze jedna księżniczka. Niestety na razie nas nie stać.