Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malowanie

szablon do malowania wzorów na ścianach. Malowanie domu

Polecane posty

Gość malowanie

witam:) czy ktos z was podczas malowania ścian używał szablonów do malowania wzorów na ścianach?czy może robiliście sami taki szablon?:) dziękuję za odpowiedzi:)

Gość malowanie
a możecie mi powiedzieć jak zrobić samemu żeby nie było jakiś zabrudzen? Na czym polega szablon gotowy?:)

Samemu? Uwaznie ;-) ja wyprosilam w drukarni uzywana folie do odbitek i w niej wycielam wzor, a pozniej to waleczkiem z farba, dosc suchym

Nie placilam, to sa przeswietlone folie, zuzyte blony fotograficzne... Wywalaja to... wg mnie w tym najlepiej sie wycina, jest cienkie a nie drze sie, aczkolwiek robilam tez z tektury / bristolu

w castoramie? A mają tam duży wybór?:) chciałam sama zrobić bo mam w głowie ładny wzór ale niestety nie wiem jak się do tego zabrać:(

Jak to nie wiesz? Narysuj wzor. odbij przez kalke na bristolu albo podloz pod folie drukarska i(przejrzysta) i przerysuj flamastrem do plyt. wytnij nozykiem introligatorskim

a i jeszcze mam pytanie czy koniecznie musi być jasne na ciemnym lub na odwrót czy jasne na jasnym będzie się gryźć? Chciałabym delikatne wzory

Nie wyobrażam sobie samodzielnie wycinać taki motyw drzewa szablon-studio.pl/110,drzewo-drzewka-tree-02. Jakość stworzonego na kartonie szablonu będzie prawdopodobnie bardzo słaba a co za tym idzie powstały wzór będzie nieestetyczny. Niedokładnie wycięte krawędzie spowodują zacieki. Mniejszy i mało skomplikowany wzór można próbować wykonać samodzielnie, jednak może się okazać, że po pierwszym użyciu trzeba go wyrzucić i wyciąć kolejny. Moim zdaniem lepiej skorzystać z gotowych i sprawdzonych rozwiązań zaoszczędzając sobie nerwów i czasu. Zapraszam do naszego sklepu: http://www.szablon-studio.pl

Gość gość
A może tego typu szablony malarskie - http://naklejkomania.eu/47-szablony-malarskie ? Można tak uzyskać naprawdę genialny efekt wizualny. Nie ma łatwiejszego sposobu na ogarnięcie na ścianie takiego motywu - genialnie to wygląda.