Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YJIO90OIU

DZISIEJSZZE PANNY MŁODE SĄ JUŻ NA SWYM ŚLUBIE W POCZĄTKACH CIĄŻY

Polecane posty

Gość YJIO90OIU

JAK TO U WAS BYŁO ?

Gość u mnie nieco inaczej
:) w blisko pol roku po slubie..

Gość izaPi
ja miałam w ubiegła sobotę ślub a termin porodu mam wyznaczony na sierpien i wcale nie uwazam zeby bylo to cos zlego :)

autorka nie napisala,ze to "cos zlego" tylko pisze co zaobserwowala:) Chyba, ze cos ja zle zrozumialam;)

Gość odwrotnabili
Moze i tak jest ale w moim przypadku odwrotnie za dwa miesiace slub ktory został zaplanowany 1.2 temu... nie zamierzam isc z brzuszkiem:) Chodzimy teraz na nauki jest tak okolo 20 par i zadnej kobiety nie widzialam w ciazy..na serio,. a jak u Ciebie bylo?

my jak chodzilismy na nauki to tez nie zauwazylam zadnej z brzuchem;).No ale ja to starsze dzieje,bo 5 lat temu;) A moze i jakas byla tylko nie w widocznej;)

Gość izaPi
;) podejmujac taki temat nie sadze aby uwazala to tez za cos bardzo dobrego, zresztą nie wazne nie o tym topik. A zjawisko owszem częste ;)

Gość izaPi
moja znajoma juz urodzila synka kilka lat temu i nie wzieli z partnerem slubu bo uwazaja ze papier niczego nie zmieni. spoleczenstwo sie zmienia

Gość odwrotnabili
izaPi to gratuluje slubu i przyszlego dziecka:) a powiedz jak przetrfalas ta noc chyba nie bylo latwo? moja bratowa byla w 4 miesiacu i sie meczyla strasznie:) tu chodzi o to ze ludzie wpadaja i biora slub bo mysla ze to jedyne rozwiazanie niektorzy kochaja sie naprawde i tego chca a niektorzy tylko ze wzgledu na ciaze:)

jasne,ze jestem zdania ze nie ma co zenic sie (wychodzic za maz),bo dziecko w drodze..jesli planowali i dziecko przyspieszylo ich plany to OK.W przeciwnym razie uwazam to za glupote..Ale to moje stanowisko.Nie wszyscy musza sie zgadzac:)

Gość izaPi
no na pewno nie wybawiłam się tak jakbym bawila się nie bedac w ciazy : p ale noc byla jedyna w swoim rodzaju! taka jest prawda ze wiekszosc dzieci to wpadki a potem slub. u mnie bylo nieco inaczej. z narzeczonym juz dawno planowalismy slub gdy dowiedzielismy sie o tym terminie ucieszylismy sie a dopiero potem pojawilo sie dziecko. jesli ktos sie kocha to nie ma znaczenia czy dziecko bedzie przed czy po slubie. co prawda niektorzy uwazaja ze nieslubne itp. ale ja raczej taka czcza gadanina sie nie przejmuje :)

Gość sikorka rogatka
a my juz dwa lata po slubie i dzidzusia jeszcze niemamy , narazie staramy sie nacieszyc soba, wspolnie spedzamy czas, wyjezdzamy, dzidzusia moze na przyszly rok zaplanujemy:) moja kolezanka bierze slub w tym roku majac juz 4 letniego synka. druga brala slub w styczniu a w wietniu urodzila, roznie bywa, ale branie slubu tylko ze wzgledu na ciaze jest pomylka, ludzie wtedy jeszcze dobrze sie nie znaja,a tu juz ogromny obowiazek na nich spoczywa i czetso dochodzi do zgrzytow i rowodow... kolezanka wpadla po 4 miesiacach znajomosc, wziela cywilny, a po roku sie rozwodzila, wogole nie moga sie z gosciem/mezem dogadac. takie decyjze trzeba naprawde dobrze przemyslec

Uważam że to głupie i tak naprawdę nie rozsądne aby brać ślub tylko ze względu na ciążę. Po co? By ciotki- klotki nie gadały że dziecko jest a ślubu nie ma?! A potem takie małżeństwa które pobrały się głównie bo ciąża rozłażą się jak stare szmaty. Świat się zmienia i pobieranie się z takich pobudek to dziecinada (że urodzi się w uświęconym związku, bo po śłubie???!!!)

Gość odwrotnabili
jak jest ciaza to sie hajtaja ale gdyby jej nie bylo to nawet o slubie by nie mysleli oczywiscie pewna czesc... ale jak ktos sie kocha to bedzie sie kochal u mojego brata byla wpadka i sa 7 lat po slubie i maja sie swietnie wiec to zalezy czy jest ta milosc czy jej nie ma. ...Pi a ty chyba nie przejmujesz sie tym ze ktos mowi ze w ciazy dlatego slob? no mam nadzieje bo wleje w dupe heh...

Gość izaPi
ja jestem szczesliwa i to jets dla mnie najwazniejsze :) jestem z moim obecnym mezem od 10 lat poznalismy sie jako malolaty wiec sadze ze dziecko i slub nie przekresla uczuc miedzy nami

Gość odwrotnabili
ludzie gadali i beda gadac ale to nie znaczy ze mamy tego sluchac. A ciąża to cos najwspanialszego dla kobiety!!!Wiec nie rozumniem dlaczego niektorzy takie kobiety wytykaja palcami jak nosi pod sercem dar od Boga!!! Ja mieszkam w malej miejscowosci wiec jak sie ludzie dowiedzieli ze jestem zareczona to juz bylam w ciazy...od momentu zareczyn minol rok a za 2 miesiace slub to juz powinna urodzic ale wystarczy ze zalozylam rozszezana bluzke i juz bylam obgadana ze to ciaza tylko wczesniej nie bylo widac takie tam gadania ludzi a gdybym byla to chodzila bym dumna tak jak ...Pi powinna terach chodzic!!!

Gość mężatka od 30 lat
Kiedyś bardzo często się zdarzało,zerknijcie na akty ślubów swoich rodziców. Wpadka po zaręczynach,2 rok studiów stacjonarnych,do ślubu w zaawansowanej ciąży.Nie żałuję,to moje jedyne dziecko,później już nie udało mi się urodzić/kilka poronień/

Gość izaPi
ja jestem z miasta i tu nikogo ciaza nie dziwi nawet bez slubu. to normalna rzecz ale wiem jak moze byc w malych miejscowosciach .. mam rodzine na wsi i nieraz spedzajac tam czas duuuzo rzeczy uslyszalam o ktorych bym nawet nie snila ze ludzie moga gadac. Ja jestem dumna z mojego malenstwa! czekam tylko do sierpnia :) niech wszyscy wiedza ze ciaza to nie choroba i nie trzeba sie ukrywac po katach! :)

Gość odwrotnabili
izaPi masz racje!!! Kobiety macie sie z tego cieszyc a nie z tym ukrywać!!!!!!!!!!!!!!!

Gość orangona
ja jak się zaręczyłam nie dawno to pierwsze co usłyszałam od mamy a potem babci: "a to w ciąży jesteś?". Myślałam że coś mnie trafi, ale taka prawda- kiedyś żenili się najczęściej z powodu wpadki. Obecnie jest to tak pół na pół, ale jednak większość jest chyba zaplanowanym ślubem chociaż byłam ostatnio w restauracji ja jakaś para rozmawiała z kierowniczką restauracji na temat wesel tu organizowanych i szukali najbliższego terminu nawet w tygodniu. jak wstała od stołu to się wyjaśniło dlaczego było im tak prędko- na 5 mc mi to wyglądało.

Gość YJIO90OIU
ale ja miałam na myśli zakładając ten topik że często teraz ludzie planuja dziecko miesiąc lub dwa przed ślubem , dawniej tego nie było bo była albo wpadka albo brak ciąży , nie mówię że to coś złego ale ciekawi mnie powód takied decyzji czy tak sie kochają że nie chcą z tym poczekac po ślubie czy mając już wszystko przygotowane terminy zaklepane po prostu mniej się zabezopeczają czy jak ?

Gość odwrotnabili
izaPi masz racje!!! Kobiety macie sie z tego cieszyc a nie z tym ukrywać!!!!!!!!!!!!!!!

Gość odwrotnabili
Do autorki...My z narzeczony myslelismy zeby tak zaplanowac ciaze dwa miesiac przed slubem ale raczej tak nie bedzie bo tez chodzi o finanse zbyt duze wydatki idlatego w innym razie chcielibysmy juz...a dlaczego bo bardzo pragniemy stworzyc prawdziwa rodzine jak najszybciej a wiadomo ze dziecko jest owocem milosci i wtdy dedziemy sie czuli jako rodzian a bez dziecka to jako maz i zona :)

Gość sdfg
przecież Kosciół kaze mieć dzieci - więc najpierw ciąża

Córka miała 1,5 roku jak wzięlismy ślub kościelny :) Na cywilnym miała 6 m-cy. A welon miałam po kostki :D i bynajmniej nie chodziło o to, że jestem hipokrytką... ale czym się rózni ciężarna/ dzieciata od innych panien mlodych???? Przecież teraz dziewic nie ma idących do ślubu...

Gość różnie bywa...
Ja chcę mieć dziecko, ale najpierw chcę wziąć ślub, bo i tak to planujemy z narzeczonym, a po co mam iśc do ślubu z brzuchem ? Chcę się dobrze bawić na własnym weselu.:) Starać zaczniemy się w noc poślubną hehe

Gość różnie bywa...
"ja jak się zaręczyłam nie dawno to pierwsze co usłyszałam od mamy a potem babci: "a to w ciąży jesteś?"" --> hehe, u mnie podobnie było, dużo ludzi się pytało, czy wpadka, albo przyglądali się mojemu brzuszkowi, choć już jesteśmy razem 6 lat i chyba nie było zaskoczeniem, że chcemy się pobrać. To chyba świadczy o tym, że wiele par przyspiesza decyzję ze względu na ciążę, chociaż np. wśród znajomych to z brzuszkiem do ślubu szła tylko jedna, ale były to początki więc nawet dobrze tego widać nie było.

Gość Bellik ty wzięłaś ślub
z wpadki, bo przecież w wieku 18 lat sie slubu nie planuje ot tak

Gość endlesly mam nadzieje
ze nie pilas alkoholu