Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aqua1987

Prosze o RADEE !!!

Polecane posty

Gość i66547225
od 26-28 dni, tylko dwa ostatnie cykle rozregulowało mi się wszystko. prawdopodobnie z powodu przemęczenia i stresu związanego z pracą.

ja mam 26 dniowe cykle a seks uprawialismy 11 dnia i był śluz płodny i tak strasznie sie łudze ze zaszłam.:(

Gość i66547225
my staraliśmy się 8 miesięcy. Rossi* z doświadczenia wiem że im bardziej się chce mieć dziecko tym trudniej zajść w ciążę. uzbrój się w cierpliwość i wrzuć na luz a na pewno się uda. no i bierz kwas foliowy, jest bardzo potrzebny rozwijającemu się maluszkowi

Gość i66547225
nie wiem. poszukaj może w google kalkulator dni płodnych tam można sobie wyliczyć w jakich dniach jest największe prawdopodobieństwo poczęcia. życzę żeby to jedno wyjątkowe marzenie szybko się spełniło!

Gość i66547225
czyli szansa jest nawet duża! w takim razie mocno trzymam kciuki :)

Gość i66547225
popróbujcie może jeszcze dziś. bo też jest szansa że się uda :P jak macie taką możliwość

Gość i66547225
znam to. mój też ciągle w delegacji. ale może się udało. daj znać na tym temacie jak będziesz coś wiedzieć. miłego wieczorku.

dzieki a moze mi sie udało, nie wiem tylko czemu kłuje mnie pol dnia lewy jajnik

nie mozna sobie zaszkodzic Luteina ... nie wiesz to nie pisz ... wiem cos na ten temat ... tak jak pisalam wczesniej LUTEINA to poprostu PROGESTERON... wydzielanie progesteronu wzrasta po owulacji co przygotowuje błonę śluzową macicy na przyjęcie zapłodnionego jaja ...... ja ją biore dzis czyli od 16 dnia cyklu ... Hormon ten umożliwia implantację zapłodnionego jaja w błonie śluzowej macicy i utrzymanie ciąży. Jeśli do ciąży nie dojdzie, wydzielanie progesteronu zmniejsza się i dochodzi do menstruacji.... nie mow mi ze to szkodliwe jest

Gość i66547225
może oznaczać owulację, ale nie wiem na pewno.

takkze czy ciaza bedzie czy tez niestety nie to w rzaden sposob sobie nie zaszkodze ... Luteina ma rozne zastosowania ... mam tez bolesne miesiaczki a ona tez jest od tego .... wystaczy troszke poczytac dowiedziec sie od gin

Gość i66547225
pytałam tylko czy zalecił Ci ja ginekolog? po co te nerwy? ale ok zapytam swojego mam nadzieję że nie zapomnę.

nie nerwy tylko nie wiesz a piszesz ze sobie zaszkodze ... nie bralabym czegos gdybym nie byla pewna i napewno bez konsultacji gin .....

owulacje? śluz miałam ostatni rozciagilwy i przejrzysty wczoraj a dzis mam juz bardziej gesty i białawy.Nie wiem moze to juz urojenia:)

ja tez tak mialam z tym sluzem .... 1 dzien mialam bardzoooo płodny i te plemniczki tam poprostu swietnie sie w nim czuja ;p 12.13.14 dzis to juz masakra sluz jest bardzo gesty i mleczny .....

Gość i66547225
ale luteina to hormon i może mieć dość poważne skutki uboczne. dlatego nie brałabym nic na własną rękę. wiem jak to jest jak się bardzo pragnie dziecka.jeszcze nie dawno byłam w takiej sytuacji jak Wy. i nie denerwuj się!

Gość i66547225
też przyjmowałam luteinę dopochwowo bo podobno jest skuteczniejsza.

nie denerwuje sie .... jakie skutki ze zastrzymuje troche wody w organizmie i mozna troche przytyc ... luteine mozna brac na bolesne miesiaczki ... w zaplodnieniach in vitro ... w wyregulowaniu cykli ... na podtrzymanie ciazy ... wiem ze nie zyczysz mi zle

ja nie biore nawet kwasu foliowego? jutro chyba polece do apteki

1 razem jak przepisal mi luteine to sama sie bałam tego brac ... ale wytlumaczyl mi wszystko ze ona pomaga w utrzymaniu ciazy w zagniezdzeniu zaplodnionego jaja a jak nie ma tej ciazy to wywoluje miesiaczke ... nie Biore nic na wlasna reke

Gość i66547225
i jeżeli jeszcze będziesz czytac ten post lub ktoś kto ma takie pytanie jak Ty... luteina jest progesteronem i przepisuja ją na wywołanie miesiączki, w drugiej i trzeciej fazie cyklu podtrzymuje ciążę ale w pierwszej jej zagraża W ŻADNYM WYPADKU NIE JEST ŚRODKIEM POMAGAJĄCYM ZAJŚĆ W CIĄŻĘ I NIE WOLNO JEJ BRAĆ BEZ KONSULTACJI Z GINEKOLOGIEM!!!! zobacz!