Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sosna01

Czy warto zająć się wyrabianiem biżuterii artystycznej na wiekszą skalę?

Polecane posty

Gość miuośniczka kolczyków
To nie jest biżuteria artystyczna, tylko bazarowo-allegrowa i na tym kokosów nie zrobisz, bo pełno identycznego badziewia w necie. :O Artystyczna to inne materiały, inne ceny i przede wszystkim oryginalność.

Gość jaka technika
i z czego te kolczyki i czy tylko kolczyki?

Gość do CarrieBradshaw.
ten link, który zamieściłaś pokazuje kolczyki żywcem z Chin, pewnie za 4-5 zł w hurcie, a cena12, nie za dużo ciut?

Gość mmuailla
Szczerze to uważam że połowa biżuterii na zdjęciach jest totalnie byle jaka. No to: https://picasaweb.google.com/105137046049663052498/Bizuteria?authkey=Gv1sRgCN-2tKntgPHF8wE#5615962481899146370 Takie kolczyki zrobi KAŻDY amator. To tylko zwykłe nawlekanie koralików na szpilki. Musiałabyś robić coś unikatowego, z drogich materiałów, a i to nie byłoby pewne. Zajmowałam się wyrabianiem biżuterii przez jakieś pół roku, jakieś 2 lata temu. Kompletne nieporozumienie. Konkurencja jest gigantyczna. Po wyższych cenach biżuteria nie szla, więc sprzedawałam po niższych, prawie w tych samych w jakich kupiłam materiały. A trzeba doliczyć godziny pracy!!! Żeby robić piękną i oryginalną biżuterię, trzeba jednak spędzić nad nią dużo czasu. Wolałam ten czas poświęcić na coś innego, bardziej dochodowego. Wyrabianie biżuterii jest obecnie chyba tylko dla bezrobotnych, którzy mają masę czasu i ktoś ich utrzymuje. O, dla nastolatki, którą utrzymują rodzice.

Gość artystaplastyk
porcelana, krywula frywolitka, ankars

Gość mmuailla
robienie biżuterii miało sens jakieś 6-7 lat temu, wtedy było to dochodowe, teraz się przejadło, bo wszyscy zaczęli to robić chociaż niewątpliwie jest to fajne zajęcie :) szczególnie dla osób z dużą wyobraźnią i zdolnościami plastycznymi ale mnie wkurzało robienie kolczyków, bo. np. wymyśliłam jakiś zajefajny wzór, męczyłam się nad kolczykiem, a potem trzeba było zrobić drugi identyczny i to było już męczące a nie fajne :O Najprzyjemniej robić wisiory, bransolety... Naszyjniki to już pracochłonna sprawa

Gość artystaplastyk
najładniej prezentują sie komplety naszyjnik, bransoleta, kolczyki, niektórzy dołączają jeszcze pierścionki

Gość artystaplastyk
nie tyle pracochłonne co pomysłowe i bardzo dokładnie estetycznie wykonane

Gość SklepJubilerski.com
Zgadzam się z powyższą opinią,najładniej prezentują sie komplety: naszyjnik,kolczyki oraz pierścionek. Wszystko można znaleźć na stronie www.SklepJubilerski.com

Gość elka_bak
A ja jakis rok temu założyłam swoją działalność i nie narzekam. Sprzedaje na allegro i we własnym sklepiku: www.bizuteriada.com

Gość majka@kajka
fajne nawet, może nie wszystkie w moim stylu ale jest na czym oko zawiesić najbardziej podobają mi się nr 38 ale wolała bym z innym kamieniem może w kolorze turkusu :) ogólnie pomysł fajny

Gość Adda G. 231
Niektóre pomysły na artystyczna biżuterie są naprawdę bardzo ciekawe,nie mogę zaprzeczyć. Ja ostatnio natknęłam się na takie bransolety http://www.eco-bizuteria.eu/ też świetnie się prezentują.

Gość aguska1234
hey mysle o robieniu bizuterii, ale boje sie ze wydam kase na materialy a nikt mi tego pozniej nie kupi... Podoba mi sie bizuteria tego typu ze stronywyzej wspomnianej eco-bizuteria.eu..., ale szczerze mowiac to nie wiem skad dostac takie poszczegolne elementy, by sprawnie zaczac juz dzialac :) i tworzyc takie cuda... Moze macie juz jakies sprawdzone strony z w miare profesjonalnymi artykulami do wyrobu bizuterii?

Gość trelemorelki
badziewna ta biżuteria autorki

Gość hula wiatr na wrzosach
lepiej by ci to szło na jakimś bazarku...

Gość gość
Na pewno warto zająć się jej kupowaniem, bo jest piękna;) Ostatnimi czasy natknęłam się na sklep internetowy, gdzie właśnie wielu fajnych artystów sprzedaje swoją biżuterię - Galeria Artystyczna KuferArt, świetne miejsce:)

Gość Izabellart
Ja uwielbiam robić biżuterię, odprężam się przy tym niesamowicie. Szczególnie przy naszyjnikach z plątaniny koralików. Dopiero zaczynam, zainteresowanych zapraszam na http://izabellart.pl/bizuteria/kolie.html

Gość Eliza1890
Sądzę, jednak ,że warto się zajmować biżuterią artystyczną. Kiedyś pracowałam dla jednej galerii i to na prawdę się sprzedaje mimo ,że naszyjnik jakiejś izraelskiej projektantki kosztował 2 tyś. Chyba w internecie ciężko...na pewno ciężej niż stacjonarnie, ale super są rzeczy np ostrowski-design.pl albo amberwood.pl oni jakoś sprzedają w necie i chyba im idzie