Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelope 26

Kiła - kto miał

Polecane posty

Gość penelope 26

Witam, mam pytanie. Dwa lata temu przespałam się z moim kumplem. I mam obawy, czy czymś mnie nie zaraził. Trochę czytałam o kile i wiem jakie są jej objawy. Nie miałam żadnej wysypki, nie przypominam sobie, żebym miała również jakąś "rankę" w okolicach intymnych. Jedynym objawem są powiększone węzły chłonne, które powiększyły się jakiś miesiąc po tej sytuacji. Moje pytanie do Was, jak wyglądały Wasze objawy tej choroby, jakie ewentualnie zrobić badania. Z góry zaznaczam, że nie mam HIVa - robiłam test.

Gość penelope 26
czy mam może aids?

Ja nie miałem. Ale poszukałem kto miał: Lenin Henryk VIII Scott Joplin Jan Zamoyski Peter Franz Schubert Domenico Maria Gaetano Donizetti Friedrich Wilhelm Nietzsche ... Myślę, że nie ma się co zastanawiać tylko trzeba zrobić test WR. I liczyć, że Wasserman wypowie się o Tobie negatywnie.

Powiększone węzły są znakiem,że coś jest nie tak z organizmem i mogą wynikać z wielu przypadłości,najlepiej się po prostu wybrać do lekarza....

Gość penelope 26
Byłam z nimi u lekarza. Węzły chłonne mają charakter odczynowy - czyli od stanu zapalnego. Mam je głownie na szyi i pod pachami. Dlatego moje pytanie, czy stan zapalny może pojawić się od chorób wenerycznych? Tak jak wspomniałam, nie miałam żadnych owrzodzeń ani wysypki.

Jeżeli są wątpliwości to lekarz daje skierowanie na badania i takowe się przeprowadza...

Słuchaj, penelope, ja też mam węzły chłonne głównie na szyi i pod pachami. Chyba zresztą większość ludzi tak ma. Dlatego trzeba się dokładnie zbadać a nie pytać głupich Satyrów na forum erotycznym. Stan zapalny może być od anginy, kiły, ukąszenia owada i od raka. Jak będziesz czekać i pytać na prawo i lewo to może lepiej od razy przybierz nick "6 stóp pod ziemią"?

Gość penelope 26
Hematolog dał mi tylko skierowanie na zrobienie testu HIV, nie mam, robiłam dwukrotnie.

Gość penelope 26
Znasz lekarza od wszystkiego? Byłam u hematologa, bo mam powiększone węzły chłonne. I w związku z tym miałam robione badania krwi na różne choroby. Między innymi HIV, mononukleoza, borelioza itd. Niczego nie stwierdzono. Tylko tyle, że węzły mogły się powiększyć od jakiejś infekcji. Mój obecny partner nie ma ani powiększonych węzłów ani niczego, co świadczyło by o kile.

Lekarz od wszystkiego nazywa się czasem lekarzem rodzinnym, lekarzem pierwszego kontaktu a czasem (chyba błędnie) internistą. Są tacy - słyszałem o nich.

Gość penelope 26
Internista ma problem zawsze, żeby skierować na zwykłą morfologię :p

Gość penelope 26
Oczywiście, możesz sobie szydzić. Dzięki chociaż za podpowiedzenie, jakie badanie zrobić. Koniec tematu.

Nie chodzi o to,że ktoś szydzi czy wyśmiewa się,po prostu nie ma co pytać na forum bo tu nie ma specjalistów,trzeba pójść do lekarza i zrobić badania.Co to znaczy,że lekarz z niechęcią daje skierowanie (bo musi za te badania zapłacić)? Zawsze można mu powiedzieć,że są inni lekarze pierwszego kontaktu,do których można się zapisać....

Gość penelope 26
Ktoś wie, ile kosztuje to badanie na odczyn Wassermana? Nie mogę nigdzie znaleźć...

No, to skoro tak to sobie zrób: WR Morfologię krwi OB Badanie ogólne moczu Raz na jakiś czas warto tak czy inaczej. Test WR kosztuje mniej więcj 7 złotych.

Gość penelope 26
Wielkie dzięki zatem.

Gość kasia syfilityczka
ja miałam wrzoda mieszanego. :O

Gość kasia syfilityczka
,,Hematolog dał mi tylko skierowanie na zrobienie testu HIV, nie mam, robiłam dwukrotnie'' skierowqanie na hifa?:O po kiego?? testy są anonimowe. nawet ubezpieczenia nie trzeba mieć

Gość gość
Można się na to przebadać anonimowo?

Gość gość
Haja Tage awaria hehe

Gość gość
Z tego co wiem to jest kilka ośrodków w Polsce gdzie można wykonać takie badanie anonimowo. Niemniej nie ma ich wielu i są ulokowane w większych miastach. Jesli wstydzisz się iśc do laboratorium osobiście to zawsze możesz sobie takie badanie zamówić do pobrania do domu: https://drwenerolog.pl/ Zobacz sobie sama.