Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kngrkgfjklfgdkjlgk

Depilator czy wosk? Głosowanie

Polecane posty

Gość kngrkgfjklfgdkjlgk

Cześć, chciałabym przestać golić nogi maszynką i zacząć używać wosku/depilatora. Od tygodnia zapuszczam włosy. Zastanawiam się, którą metodę wybrać. Z depilatorem byłoby o tyle łatwiej, że mogłabym wcześniej "schłodzić" sobie nogi lodem żeby mniej bolało. jeśli chodzi o wosk poszłabym do kosmetyczki i znając siebie, po jednym plastrze miałabym dosyć :D Proszę o przedstawienie plusów i minusów obu metod (plusy ujemne i plusy dodatnie tak zwane [cool})

Gość żal mi cie
:o

Gość nie pytaj
jedna i druga jest warta funta kłaków , włosy odrastają już po tygodniu

dla mnie lepszy wosk bo wyrywasz raz a dobrze troche boli ale włosy odrastają wolniej poza tym ciężko jest depilować okolice intymne maszynką ;/

Gość kngrkgfjklfgdkjlgk
Niby tak, ale goląc maszynką odrastają już na drugi dzień

Gość kngrkgfjklfgdkjlgk
Lilou, chodzi mi tylko o nogi :)

Gość kngrkgfjklfgdkjlgk
up

Gość wizazystka.Ola
Osobiscie uzywam wosku juz od 2 lat. Wiadomo ze poczatkowe rwania byly bolesne, ale da sie przezyc. Wazny jest dzen cyklu, przed i po miesiaczce jestesmy wrazliwsze na bol, dlatego depilacja jest bardziej bolesna. Depilatora nie uzywalam nigdy ale z obserwacji klientk wiem ze po depilatorze bardzo wrastaja wlosy. Poza tym pasek z woskiem zrywa ktos za jednym zamachem, a depilatorem jezdzisz sobie sama i czujesz kazdy wlosek z osobna.

Gość wizazystka.Ola
Jesli masz jeszcze jakies pytania to prosze bardxzo, chetnie pomoge

Gość kngrkgfjklfgdkjlgk
Wizazystko, dziękuje :) Najlepiej więc udać się na depilacje w trakcie okresu?

Gość wizazystka.Ola
Nie nie nie:) Najlepiej w srodku cyklu, kilka dni po okresie, ja w czasie okreszu nawet brwi sobie nie wyreguluje bo nie daje rady:)

Gość wizazystka.Ola
To czy bedzieszs sie czula bardzo skrepowana czy mniej zalezy w duzej mierze od podejscia kosmetyczki, wlasnie wczoraj mialam kilentke ktora pierwszy raz byla na depilacji bikini, w dodatku brazylijskiej. Owa klientka stwierdzila ze bardzo sie bala przed ale potrafie rozladowac atmosfere i jest zadowolona z zabiegu. Tak wiec nie ma sie czego bac tylko trzeba wybrac odpowiedni salon:) Ja sobie odbytu nie depiluje bo po prostu fizycznie jest to niewykonalne a rowniez boje sie bolu wiec nawet kolezance po fachu sie nie poddam. Ale z tego co mowia klientki depilacja odbytu jest relaksem po depilacji brazylijskiej

Gość aha i achhhhhh
Depilator. Bo TAK.

Gość wizazystka.Ola
Tak jak mowilam depilatora nie uzywalam wiec nie bede oceniac depilacji przeprowadzonej za jego pomoca. Ake chetnie poczytam argumenty przema\wiajace za nim, a na razie nikt jakiegokolwiek argumentu nie podal. Moge jeszcze powiedziec ze na depilacje woskiem przychodza rowniez klientki ktore w domu uzywaly depilatorow i z jakiegos powodu przerzucily sie na wosk, toi chyba o czyms swiadczy?

Gość kngrkgfjklfgdkjlgk
Kurczę, może w końcu odważę się iść na wosk, ale ja nawet brwi muszę sobie schładzać lodem bo inaczej nie dam rady :O Ile mniej więcej kosztuje wosk na nogi (do kolan, uda zostawiam bo mam słabe, jasne włosy)

Gość wizazystka.Ola
Rozejjrzyj sie po stronach internetowych salonow w Twoim miescie, u nas na wschodzie ceny ksztaltuja sie ok 30 zl za lydki. Jesli boisz sie bolu przed wizyta wez tabletke przeciwbolowa (zanim pierwszy raz wyrwalam sobie bikini wzielam 2 panadole extra:D) Poza tym pamietaj ze jesli nie bedziesz dawala rady to mowisz kosmetyczce ze bsta, wiecej nie chcesz i juz, nikt Cie do lozka nie przywiaze i na sile rwac nie bedzie:)

Gość kngrkgfjklfgdkjlgk
Ok, dziękuję za odp :)

Gość kngrkgfjklfgdkjlgk
Mam pytanie z innej beczki; jako że jesteś wizażystką to pewnie już niejedno widziałaś i nie zawsze były to rzeczy miłe :D No właśnie, co najbardziej zraziło CIę w którejś z klientek?

Gość wizazystka.Ola
Prosze bardzo:) zycze powodzenia i pamietaj o kliku rzczeach po 1 pierwsxzy raz boli najbardziej po 2 jesli jednak Ci sie spodoba pa,mietaj o tym zeby miedzy jedna a druga deoilacja pod zadna grozba nie uzywaj maszynki do golenia bo wzmocnisz sobie cebulki i od nowa bedzie ten sam bol

Gość wizazystka.Ola
Nie jestem jakas ą ę wiec nic mnie nie przeraza. Ale zdarzaja sie rzczy ktore sa malo przyjemne np klientka na bikini z zaniedbana higiena osobista, ktora najzwyczajniej w swiecie po prostu smierdzi:/

Gość serwetka niehaftowana
czyli można depilować odbyt woskiem w salonie? robi się to tak samo? ile kosztuje depilacja brazylijska mniej więcej?

Gość serwetka niehaftowana
ojej śmierdząca pipka u kobiety na depilacji musi być nieprzyjemne dla kosmetyczki :O a z jakim owłosieniem trzeba przyjść na tą depilację? nie musi byc chyba gąszcz?

Gość wizazystka.Ola
Mozna depilowac odbyt, robi sie to tak samo jak pipke, dep0ilacja kosztuje roznie w mniejszym miescie ok 30 zl, w wiekszych ok 50. Wlosy do depilacji usza miec min 0,5 cm, moga byc troszke dluzsze ale gaszcz nie jest wskazany

Gość Mała Destylacja
Ja depilowałam woskiem, depilatorem, jak również goliłam. Depilator jest dla mnie najwygodniejszy jeśli chodzi o łydki (wyżej nie mam potrzeby). Używam kiedy już trzeba i cała depilacje trwa kilka chwil. Już się tak przyzwyczaiłam, że bólu nie czuję. Gorzej z okolicą bikini... Bolesne, niewygodne i niedokładne, plus prawie zawsze muszę "się znieczulić", najczęściej winem :) Wosk - miałam naprawdę dobrą kosmetyczkę, depilowała mi wszystko poza wargami sromowymi bo jednak wstydziłam się leżeć rozkraczona z gołą pipką. Miałam zawsze bawełniane majtki i tak przekładałyśmy na prawo i na lewo, cóż. Niestety po wosku wrastały mi włoski, na nogach to pół biedy, ale bikini... Odbyt - woskiem nie bolało mnie prawie wcale. Spróbuj depilacji woskiem, idź do dobrej, poleconej przez kogoś kosmetyczki i zobacz jakie wrażenia ;) i jak zachowuje się Twoja skóra po tych zabiegach.

Gość czarna taranula
Uzywalam depilatora i na poczatku bylam bardzo zadowolona, ale pozniej okazalo sie ze wloski zaczely mi wrastac. Robilam kilka podejsc po dluzszych przerwach i za kazdym razem to samo. Niestety juz depilatora nie uzywam. Wiem ze pytasz o depilator i wosk ale napisze, moze sie przyda komus ;) Teraz przeszlam na laser. Kupilam laserek do uzytku domowego http://www.triabeauty.com/?utm_medium=PPC&utm_source=GGL&utm_term=Exact_tria&utm_campaign=(US)_TRIA&002=2203902&004=3606260969&005=101737437&006=11018057489&007=Search&008= Jeszcze nie skonczylam calej "kuracji";) ale roznica jest wielka, wloski baaardzo sie przerzedzily juz po dwukrotnym uzyciu. Kolezanka chodzi do kosmetyczki na laser i jest zadowolona.

Gość Ekspert_Philips
Witaj, Obie metody depilacyjne dają podobne rezultaty, czyli pozostawiają gładką skórę przez kilka tygodni. Różnica jest jednak znacząca w samym przebiegu depilacji. W przypadku wosku, jeśli decydujesz się na pójście do kosmetyczki, to musisz pamiętać, że zabieg czasem uczula i może boleć. Przy depilacji depilatorem, zabieg robisz w domu, wtedy kiedy masz na to ochotę. Sama możesz dobrać najlepszy dla Ciebie moment i przerwać depilację w każdej chwili. Jest to o tyle wygodne, że np. wieczorem po gorącej kąpieli, ciało jest odprężone. Właśnie wtedy warto sięgnąć po depilator i zrobić zabieg przed snem. Mam nadzieję, że rozwiałam Twoje wątpliwości, ale gdybyś zastanawiała się nad zakupem któregoś z modeli depilatorów, to chętnie Ci pomogę. Napisz wcześniej na ekspert@philips.com. Z tego co do tej pory napisałaś proponuję żebyś zwróciła uwagę na modele z nasadkami chłodzącymi, które zastąpią kostki lodu :) i zminimalizują ból. ____________________________________ Ekspert Philips, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki Philips. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość theea
jesli chodzi o mnie to tylko i wylacznie trimmer!

Gość Ja tam jadę wszędzie
depilatorem - wcale tak bardzo nie boli - raczej takie ukłucia się czuje. Całe nogi, bikini, dupkę też - fizycznie JEST to możliwe. Potem smaruję kremem nivea i zapominam na jakieś 2-3 tygodnie. Potem zaczynają wychodzić takie "kłujki", ale dobry depilator złapie nawet te maleńkie.