Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brrr...

Czy to cos da??????????

Polecane posty

Gość brrr...

Czy zaplatanie warkocza na noc pomoze wzmocnic jakos mpje wlosy? znacie jakies inne sposoby na to zeby wlosy staly sie bardziej geste, grubsze?

Gość włosyyyy
ja też proszę o jakies rady, mam ten sam problem, cienkie bez polysku włosy, od kiedy urodziłam dziecko włosy sa okropne :(

Gość alezjajestemmm
W ciąży ładne włosy się robią :) takie zdrowe, mocne, błyszczące i gęste.

Gość włosyyyy
w ciąży tak i przed ciązą miałam ładne, ale po urodzeniu już nie

Gość brrr...
hehe nie zajde w ciaze tylko po to zeby poprawic kondycje wlosow :)) moze jakies inne rady slyszalam o jakiejs maseczce z jajka ale nie wiem na czym ona dokladnie polega i jak dziala

Gość włosyyyy
no ja próbowałam z tym jajkiem ale u mnie nie podziałało roztrzepujesz jajko nakładasz na włosy i zawijasz recznikiem, lub workiem cos w tym stylu

Gość włosyyyy
pierwszy raz o tym warkoczu słyszę .. może spróbuje dzisiaj

Gość cipppaaaa
TYLKO GENETYKA; ale mozesz myc z rana by byly puszyste bedzie ich wiecej na glowie...

Gość olivia dunham
kup sobie odzywke z placenty. Jak dla mnie bomba

Gość brrr...
ale mi nie zalezy na objetoci tak na raz :) tylko zeby one zgestnialy same w sobie moze to trwac nawet rok ale co trzeba robic ?? chce miec ich wiecej i wiecej :) geny hmm chyba mam ok zawsze mialam grube i geste wlosy ale przez glupote :((((( i rozjasnianie wlosow teraz mam ich malo

Po pierwsze: podcinać! Sama rzadko to robiłam, bo chciałam zapuścić włosy, ale jak dłużej nie podcinałam, to włosy wypadały mi na potęgę i w ogóle była tragedia. Po drugie: szampon jak najbardziej delikatny, bez żadnej zbędnej chemii. Może być np. z serii alterra, jakiś dla dzieci, np. bambi, albo ziołowy. Spłukiwać zawsze chłodną wodą! Po trzecie: odżywka, też bez udziwnionego składu. Tutaj też polecam Alterrę, jest naprawdę super! Po czwarte: maska - najlepszy jest wax! są po niej przepiękne! można też nakładać na włosy olejek rycynowy lub naftę kosmetyczną, efekty też są dobre. Po piąte: dobra dieta, bogata w owoce, warzywa - witaminy. Po szóste: jeśli to wszystko nic nie daje, polecam jakiś suplement diety, aby wzmocnić włosy od środka. Po siódme: mniej stresów! :)

Aaaaa! Zapomniałabym o wodzie brzozowej do wcierania w skórę głowy! Też pomaga!

Gość włosyyy
oooo to ja sie pod to siódme dostosuje, na pewno pomoże

Gość brrr...
ja uzywam szampon i odzywke z dave odbudowa i regeneracja wlosy mam po tym super miekkie... a tych suplementow to sie troche boje moze i to glupio zabrzmi ale tak sobie mysle ze moze to wzmocnic i pobudzic do szybszego i gestszego porostu w innych partiach ciala? :)) dzieki cos z tego wybiore i sprobuje

Gość nkmkjhkhjkjlkhj
warkocz to chyba raczej odwrotny skutek przyniesie :O

Gość brrr...
dlaczego tak sadzisz

niektórzy mówią, że lepiej jest spinać włosy na noc w luźny warkocz, bo wtedy powierzchnia tarcia o poduszkę jest mniejsza i się mniej niszczą...ale nie wiem czy to coś daje, bo sama tak nie robię :D podobno też dobrym wyjściem jest spanie na poduszce z jedwabiu, to wtedy włosy się tak nie niszczą od tarcia...ale ile w tym prawdy, też nie wiem.

Ja używam Dermeny, po zakupie codziennie przez 3-4 tyg ( aktualnie jestem między 2-3 tygodniem) później już normalnie będę myć ( na przemiennie z innym "specjalistycznym" szamponem ale to o innym działaniu ;) ) No i teraz widzę mega poprawę w niewypadaniu włosów a czy rosną nowe to w sumie jeszcze nie widać ;)