Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dagmara30,,,

Nie ma ojca ale moze miec babcie??

Polecane posty

Gość Dagmara30,,,

Mam przykrą sytuacje, ojciec dziecka gdy dowiedzial sie o ciaży poprostu w twarz powiedzial ze po porodzie zrzeka se praw rodzicielskich bo on sie na ojca nienadaje i nie chce brac na siebie takiej odpowiedzialnosci przy czym od razu juz nie bedzie musiał płacic alimentow jesli sie zrzekł , noi tak jest. Mała ma 20 miesiecy,ojca nie ma,alimenty mi nie przysługują. Nie nalegalam , nic na siłe, jak nie chce corki to nie, i ciesze sie ze juz tego drania nie widze na oczy,ale niestety matka mojego eks, , chce utrzymywac kontakty z wnuczka, i ze mną. Ja nie wiem jak reagować, bo ona mi przypomina tego drania, a to dla mnie trauma.Powiedziala ze wstyd jej jest za syna, ale prosi minie aby ona chciaz miala kontakt z wnuczką, a mieszka w tym samym miescie co ja, i dosyc czesto przychodzi, nawet 2 razy w tygodniu lub bierze małą na spacer parogodzinny.Pierwszy raz przyszła moją zobaczyć gdy miałą 7 miesięcy Bardzo mi w tym pomaga bo ja na pomoc swojej rodziny nie moge liczyć, i gdy ona zajmuje sie wnuczką to mam wtedy czas dla siebie, no ale co to bedzie jesli córka podrośnie i ma babcie od strony ojca a ojca już nie?? jak to sie da wytłumaczyć?.Zastanawiam sie czy dla dobra córki nie zerwać kontakty z jej babcią żeby tylko zamieszania w jej zycie nie wprowadzać,prosze wypowiedzcie sie

Gość Dagmara30,,,
Upppp

Gość Dagmara30,,,
up

Gość blablabla ....
przemyśl to, masz pomoc ze strony życzliwej osoby, zainteresowanie, Twoja córka miłość kochającej babci, nie odbieraj jej tego. Przecież dzięki pomocy babci jest Ci trochę łatwiej, nie odtrącaj ręki, która chce Ci pomóc. Oczywiście decyzja należy do Ciebie ale dobrze ją rozważ

Nie odbieraj babci małej. To nie jej wina, że ojciec jej nie chce. I też nie wina babci, że jej syn się wyrzeka dziecka - jej wnuczki w końcu. Zawsze lepiej mieć kogoś życzliwego, niż zostać zupełnie sama...

Gość blablabla ....
a poza tym nie jestem pewna czy zrzeczenie się ojcostwa zwalnia z obowiązku alimentacyjnego, nie sądzę, inaczej wszyscy faceci by to robili chcąc uniknąć płacenia na dzieci. Ktoś Ci chyba udzielił błędnej informacji. Jak zrobił to niech bierze finansową odpowiedzialność

Gość swedrftgyhujawsedrftgyh
to bardzo powazna decyzja wiec to dobrze przemysl...ten facet to skurwysyn wiec sie zastanawiam jaka jest ta babcia jak ona go tak wychowala wiec moze lepije wnuczce bez takiej babci http://www.youtube.com/watch?v=NJQ1rVfjkpI

Gość ilonaaaaaaq
ja bym jednak dla DOBRA DZIECKA zerwala kontakty z kobieta bo poźniej dziewczynka bedzie zakolowana, babcie ma a tate nie i to dla niej wieksza krzywda by była

Gość Dagmara30,,,
Ojciec zrzekł sie sie praw rodzicielskich zaraz po narodzinach,i to wszystko formalnie załatwił poprze sąd i rozne organy panstwowe,to jest udokumentowane, i związku z tym jesli nie przysługują mu żadne prawa rodzicielskiej, został oidwołany na wlasne zyczeniae od dziecka to w takim razie nie ma obowiązku płacić na dziecko bo juz po odebraniu praw to nie jest jego dziecko i nie ma nic do powiedzenia, dlatego od kąd ma odebrane prawa to nie płaci ailimentow bo to juz jest obce dziecko

Gość rewese
nie rozumiem jak mozna nie płacic alimentów na swoje dziecko . Zrobił to niech płacy . No chyba ze nie ma pracy , ale jak ma prace to ma płacić , bo to jego dziecko .

Gość rewese
i nie musi sie z tym dzieckiem widywac jak nie chce , ale ma na niego płacić .. W koncu to jest jego wina , a nie dziecka , ze to dziecko jest na świecie

Gość blablabla ....
chwila chwila, niby kto mu odebrał prawa rodzicielskie? sam się zrzekł. idź do prawnika z dokumentami, bo coś dostałaś? Nie wystarczy zrzec się dzieciaka i po kłopocie... Wejdź na forum prawne i zadaj tam pytanie, opisując dokładnie sytuacje, odpisze Ci prawnik. Dobrze by było gdybyś porozmawiała też z psychologiem na temat babci, psycholog najlepiej doradzi jak radzić sobie z sytuacją. Raczej nie powie Ci, że masz lub nie masz zerwać kontakty z babcią ale przedstawi argumenty za i przeciw. Decyzję będziesz musiała podjąć sama (niestety)

co to znaczy, że się zrzekł?? i kogo to obchodzi czy on prawnie ma czy nie ma dziecko ? jak dziecko jest jego to musi płacić !!!

Gość Autorko
To że on się zrzekł nie ma najmniejszego znaczenia.cwaniak Fajnie tak nabroic i uciec. Złóż w sądzie pozew o ustalenie ojcostwa i wykonanie badań dna. Alimenty ci się należą co on se myśli A jeśli babcia chce być babcia to pozwól jej

Gość _Samotna_mama_
O boże, Dagmara ty masz 30 lat? I ty wierzysz ojcu swojego dziecka, że nie należą się dziecku alimenty? Obowiązek płacenia zostaje po zrzeczeniu odebraniu praw. Ja odebrałam prawa rodzicielskie "ojcu", ale alimenty nadal mam. Dagmara marsz do adwokata i zakładaj sprawę. Nie unoś się dumą, bo robisz tylko krzywdę własnemu dziecku.

Gość Dagmara30,,,
w moim srodowiswku wszyscy co znali moją sytuacje i wiedzieli ze ojciec nie ma praw do dziecka to mowili ze alimenty mi nie przyslugują, i tez tak myslalam co do córy babci,ona jest dobra kobietą, nie powiem na nia zlego slowa ale chodzi mi o dobro dziecka zeby nie mieszać ją w to czego sama nie potrafie wyjasnic,

Gość zastanawiajaca sie dwukrotnie
bierz sprawy w swoje rece i gnaj po alimenty. jak mzoesz byc tak glupia nie nie walczyc o nie

Gość zastanawiajaca sie dwukrotnie
to ze odebrano mu dagmaro prawa rodzicielskie nie nzaczy ze nie ma placic alimentow!!! ba ma nawet prawo wodywac dziecko jesli zechce. Zrzeczenie sie wladzy rodzicielskiej to tylko to ze nie beirze udzialu w podejmowaniu decyzji odnosnie dziecka

Gość blablabla ....
Dagmara, zamiast słuchać głupot opowiadanych przez niedoinformowane otoczenie, sama poszukaj informacji, od tego jest właśnie forum prawne. Nie bazuj na wiedzy koleżanek, bo jak widać, źle na tym wychodzisz.

Gość weeree
pozwol babci na kontakty z dzieckiem

Gość qooloo
mysle ze jak ojcec zrzekl sie praw do małej to nie ma obowiązku płacic alimentow Co do babci, niech ma kontakt z wnuczką, kobieta nie ma obowiązku cierpiec przez glupote syna

Gość trochę starsza
Zrzeczenie się władzy rodzicielskiej nie zwalnia od płacenia alimentów. To pewne.

Gość milki neste
sory ale zle robisz bo .... on i tak musi placic alimenty idz sie poradz do opieki spolecznej oni wniosa sprawe o ustalenie ojcostwa badania dna ajak sie nie zgodzi i musi powtarzam MUSI placic alimenty o z tego ze nie chce widziec dziecka! a ty nie unos sie honorem jak nie potrzebujesz kasyto mala bedzie miala za pare lat przydadza sie jej idz i niech placi on chyba sciemy ci jakies powciskal zebys dala spokoj

Gość blablabla ....
qooloo - nikogo nie interesuje co ty myślisz i czy w ogóle myslisz, zanim głupio się wypowiesz na temat, to może byś sprawdził/a przepisy zamiast udzielać durnych rad

Nie zabieraj dziecku Babci :O Tylko ją skrzywidzisz tym niech dziecko ma tą Babcie kobieta chyba ma dobre serce ,że się interesuje i prosi o kontakt nie nie ma ojca ,ale ma super Babcie zrobisz ogromny błąd skrzywdzisz dziecko i Babcie bo na pewno są do siebie przywiązane Co do Alimentów głupia cipa z ciebie sorry ,ale masz prawo do alimentów,Każdy by tak robił gdyby tylko tak się dało marsz do adwokata są darmowe porady i złóż wniosek o alimenty i on musi cie spłacić od urodzenia dziecka jak nie idzie do paki

Gość to samo można było powiedzieć
skoro ojciec zrzekł się praw do dziecka, to oznacza tylko jedno - nie ma prawa decydować o czymkolwiek w życiu dziecka. Ale to nie zwalnia go od OBOWIĄZKU alimentacji. Tyle w tym temacie o zrzekaniu. Natomiast wybór czy chcesz aby dziecko miało kontakt z babcią jest wyłacznie twoją decyzja. Jeśli chesz aby ta kobieta miała udział w wychowaniu twojego dziecka, nic nie stoi na przeszkodzie, aby tak było. Jest biologiczną babcia, więc nawet prawnie spotkania z wnuczką jej się należy :)