Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Iga.......,.

Jestem przerazona ile osob leje swoje dzieci

Polecane posty

Go艣膰 Iga.......,.
czaekam na KONKRETNE wskazanie tego pokolenia porz膮dnego co p[owyrastali na porz膮dnych ludzi, prosze napisac mi te lata ELDORADO, czekam... Nie napisszesz nic bo nie masz co napisac, niby kiedys porz膮dne pokolenie ale pieklo swoim rodzinom zgotowuja cholerne pokolenie, i to nie ci mlodzi ale 30-40 lat w zwyz,

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lllllllll
Ka偶da metoda wychowacza jest dobra byle skutecxzna, nie na wszystkie dzieci dzia艂a rozmowa, perswazja czy stanie w k膮cie, kary cielesne je艣li przynios膮 skutek sa tak偶e ok, jeszcze nie widzia艂em aby przez kary cielesne kto艣 wyr贸s艂 na degenerata, ale taka iga w doopie by艂a i gooowno wie, w艂asnie przez takie myslenie dzi艣 mamy tyle przest臋pst i rozboj贸w, syneczk s艂oneczko, jak ja to jestem super matka, m贸j anio艂eczek...z rogami za uszami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wielbicielka koteczk贸w
Pami臋tajcie 偶e dzieci bite b臋d膮 bi艂y w艂asne dzieci i tak dalej

Udost臋pnij ten post

No tak, zaraz mi kto艣 spr贸buje wm贸wi膰, ze nie potrafi臋 napisa膰 s艂owa "wybitnie" bo jaka艣 g艂upia liter贸wka mi si臋 zdarzy艂a :D No c贸z, pogadajcie sobie w takim razie. Ja swoje wiem, wychowam sobie dziecko bez bicia, tak jak i ja bez bicia wychowana zosta艂am. Bicie oznacza tylko i wy艂膮cznie s艂abo艣膰 rodzica, nic wi臋cej. Biedne takie dzieci.... Tak, tak, bijcie bo Was te偶 bito. Bijcie, bo inni bij膮. Ale 偶e jest wielu niebij膮cych rodzic贸w to co z tego, zawsze lepiej si臋 z gorszym por贸wna膰, ni偶 z lepszym, no nie? To pytanie retoryczne i nie interesuje mnie odpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 . . . . . . . .
i najlepsze- ilu jest starych alkoholik贸w kt贸rzy niszcz膮 rodziny- oni s膮 porz膮dni? a przecie偶 zostali dobrze wychowani

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mikrofuka
mi sie dostawalo w domu od mamy (od taty moze raz lub dwa w zyciu), i to rzadko byly same klapsy, raczej bicie gdzie popadnie (po twarzy rzadko, ale to chyba dlatego ze sie zaslanialam rekami). moja rodzina to zadna patologia, rodzice dobrze zarabiali, zadnego alkoholizmu ani nic w tym stylu nie bylo, miedzy nimi tez nie bylo przemocy, ale ja i moj starszy brat czesto dostawalismy, wlasnie od mamy, i to przewaznie za glupoty. nie uwazam, ze to bicie bylo potrzebne, wlaszcza dlatego, ze na nie nie zaslugiwalismy za bardzo, mama raczej nie potrafila zapanowac nad swoimi nerwami (i tak jest zapewne w 80% przypadkow, gdzie tutaj madre mamusie bija swoje dzieci, bo nie potrafia sie pohamowac). ja nie nabralam przez to szacunku do starszych, ani nie zamierzam w przyszlosci bic swoich dzieci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 . . . . . . . .
a poza tym sk膮d m艂odzie偶 bierze przyk艂ad? Z NAS DOROS艁YCH

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MNIE NIE BILI I CO
Ja jestem dzieckiem kt贸re nigdy przez rodzic贸w nie by艂o uderzone. Matka tylko na mnie krzycza艂a jak co艣 藕le zrobi艂am. Wyros艂am na osob臋 kt贸ra wraca do domu o 4 w nocy codziennie i pije alkohol a konflikt贸w z prawem mia艂am mn贸stwo. Nie ma zale偶no艣ci bicie dzieci a ich zachowanie w p贸藕niejszym okresie 偶ycia. Je艣li nie chcecie bi膰 dzieci to musicie jakies alternatywy wychowawcze znale藕膰 bo wam wyrosnie takie cos jak ja :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja nigdy nie dosta艂m klapsa
nawet od rodzic贸w - by艂am grzecznym dzieckiem, wi臋c nie by艂o potrzeby.... a dzi艣 da艂a klapsa swojemu synkowi! dlaczego? ... podczas przewijania, zacz膮艂 od pewnego czasu wk艂ada膰 艂apki w kup臋 - t艂umaczy艂am ju偶 100x, 偶e tak nie wolno i dzi艣 jak wsadzi艂 r膮czk臋 w kup臋 a nast臋pnie do sobie do oka, to po prostu nie wytrzyma艂am- pomog艂o natychmiast i na d艂ugo - po drugiej kupce, 艂apki trzyma艂 juz daleko sorry wol臋, da膰 klapsa, ni偶 偶eby mi dziecko na co艣 zachorowa艂o!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Iga.......,.
pwatrzcie na jakich ludzi WY wyuroslicie, tylko mnie obrazacie , wyzywacie, sytrasznymi wulgaryzmani sypiecie, tak was wychowali rodzice, jesystecie dumni z tego? do waszych dzieci tez tak sie zwracacie jak tutaj? co wy sob膮 treprezentujecie, zero kultury w ypowiedzi, ja tu nikogo nie obrazilam a wy non stop wyzwiska i wulgaryzmy, wasze dzieci tez tak bed膮 prowadzic rozmowre jak wy ze mn膮, uczcie tak swoje dzieci sie odnosic , uczcie, i b膮d藕cie dumni z ich wulgaryzmow jak wy sami teraz to robicie Bijcie, wyywajcie je, bravooo. Nie umiecie rozmawiac tylko wyklinac i wyzywac, suupern jestescie wychowani, podziekujcie to wlasnym rodzicom jaki oni wam wzor dali Ljecie swoje dzieci, tylko zeby wasze mioje pozniej nie tyranizowaly, bo z domu to wyniosly CZEKAM na podanie tych porz膮dnych czaow gdzie nie bylo bojek i przemocy jesli ludzie kiedys byli innin podobno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 umpa lumpa
Ja rowniez jestem przeciwniczka bicia. Przeraza mnie fakt, ze ludzie potrafia powiedziec "Bylem bity, wyroslem na porzadnego czlowieka; w biciu nie ma nic zlego". Nie czujecie zalu, ze ktos na was podniosl reke? Klapsy i bicie to to samo. A przemoc fizyczna to tylko dowod, ze osoba nie ma cierpliwosci, nie potrafi sie pohamowac i wykorzystuje strach do osiagniecia swych celow. Chodze na terapie do psychologa i moja terapeutka zawsze mowi, ze bicie jest zle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kiedy艣 nikt nic z tego
ludzie klapsy i bicie to nie to samo :o nie mam 偶alu o klaspy do rodzic贸w, szanuje ich i kocham i doceniam, 偶e wychowali mnie na tego kim jestem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lllllllll
dzisiaj m艂odziesz bierze przyk艂ad z tv i internetu, szko艂a nie wychowuje, zero szacunku dla policji i nauczyciela, rodzic nie jest w stanie z tym walczy膰, a jak do tego dojdzie us艂ugiwanie dzieciakowi i g艂askanie go za wszystko, latanie ko艂o ty艂ka to wynik mo偶e by膰 tylko jeden. to jakie b臋dzie dziecko zalezy od genu i charakteru, jeden si臋 sam wychowa bez specjalnych kar, innemu lanie nie pomo偶e co nie znaczy偶e nie nale偶y pr贸bowac wszystkich metod nioe rozr贸偶niacie kary cielesnej od bicia dziecka gdzie popadnie, pozatym ka偶demu kiedy艣 nerwy mog膮 pu艣ci膰 wy 艣wi臋te krowy

Udost臋pnij ten post

Iga -ja nie dosta艂am nigdy klapsa, nie przeklinam wog贸le, nie pal臋, pij膮 tylko okazjonalnie, mam m臋偶a, jestem wierna, mam dziecko, mam wykszta艂cenie wy偶sze, mamy swoja firm臋, jestem typem, kt贸rego ma艂o co jest w stanie wkurzy膰 i jako艣 umieli mnie rodzice wychowa膰. Podobnie moje starsze rodze艅stwo, wykszta艂cni, od wieeelu lat w szcz臋sliwych zwi膮zkach ma艂偶e艅skich, r贸wnie偶 spokojni, bez na艂og贸w i co ? 艢wiat przest臋pczy ca艂a moja rodzina zna jedynie z film贸w. I wiem, 偶e da sie wychowa膰 nie bij膮c. No tak, teraz mi zarzuc膮, ze si臋 chwal臋 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Iga.......,.
Pytam sie jeszcze raz, jesli w TAMTYCH czasach ludzie byli dobrze wychowywani, wyrosli na piorzx膮dnych ludzxie wiec sk膮d tyle doroslych osob ktorzy aja juz ponad 30 , 40 , czy 50 lat i s膮 naprawde tyranami i degeneratami, pytam sie sk膮d oni sie wzilei jesli kiedys wychowanie i czasy by艂o lepsze??? Podobno ludzxie kiedys byli porzdni to dlaczego non stop slyszymy o rodzinach ktorzy znevcaja sie nad dziecmio, zponami, alkoholiokami, karty niebieskie maj膮 zalozone, co rusz na odwykach AA, no sk膮d oni sie biora jak wasze czasy byly lepsze? przeciez CI ludzie zyli w waszych czasach, ja nien widze ich porzadnosci To s膮 ludzie dotknieci przemoca i patologia, no ale tak,,, dla was to normalne jest jesli facet alkoholikn robin rozruby w 4 scianach, przeciez onn sie wytchowal w tych super czasach co nie??

Udost臋pnij ten post

iga jest pewnie z tych, kt贸re chwal膮 g贸wniarza jak co艣 rozpierdoli, bo to takie "s艂odkie" :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ssssssssssssssij mi pauke
Iga nie pisz ju偶 tych 偶a艂osnych wypocin bo za艂o偶臋 si臋 z nikt tego nie czyta......

Udost臋pnij ten post

ale ty jeste艣 t臋pa. i co my艣lisz, 偶e KA呕DY komu tak sie potoczy艂o 偶ycie, jest tyranem musia艂 by膰 kiedy艣 bity? kobieto ale jestes ograniczona. ludziom z normalnych rodzin te偶 odpierdala na staro艣膰, co tym pisaniem chcesz udowodni膰 :o

Udost臋pnij ten post

I moje rodze艅stwo r贸wnie偶 ma dzieci, te偶 ich nigdy nie bili a teraz s膮 ju偶 w liceum i s膮 super dzieciakami. Mojego m臋偶a te偶 nie bili rodzice, a takiego porz膮dnego faceta to ze 艣wiec膮 szuka膰, 8 lat jeste艣my razem i z艂ego s艂owa na niego powiedzie膰 nie mog臋. Ok, ale Wy itak wiecie lepiej. Szkoda niedzieli na to forum. M贸j synek si臋 wyspa艂, spadamy nad wod臋. Wam te偶 raz臋 zostawi膰 ten wirtualny 艣wiat, bo Wy si臋 i z monitorem pok艂贸ci膰 potraficie. Udanej reszty niedzieli :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lllllllll
Iga jeste艣 g艂upia jak na babe przysta艂o, co ty pierdolisz wog贸le, w wi臋zieniach ludzie byli i b臋d膮, co ma jedno do drugiego, przecie偶 mamy niesamowity wzrozt przestepczo艣ci w艂asnie teraz wiec id藕 si臋 doucz dziecino a nie wylewaj swoich durnych frustracji na forum

Udost臋pnij ten post

rozmna偶anie sie takich t臋pych strza艂 jak ty powinno by膰 zabronione.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kiok
Tamila, smieszy mnie to twoje przekonanie o tym jaka twoja rodzina jest wspaniala. Tak sie sklada, ze moja mama pracuje w gimnazjum i rodzice sa zawsze taaaaaacy zdziwieni, ze ich dziecko jest zdolne do takiego podlego zachowania . No jak to, przeciez moj /wpisz imie/ jest taaaaki spokojny i porzadny:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 umpa lumpa
przestancie generalizowac. Jesli ktos mowi, ze nie bije dzieci, to wy od razu naskakujecie "Tak, to twoje dziecko bedzie mordowac, bo zostalo wychowane przez matke, ktora na niego chuchala i dmuchala". Co to za bzdura. Brak kar cielesnych nie oznacza wychowania bez konsekwencji i bez dyscypliny. A dyscyplina to nie tylko bicie! Uwierzcie, ze mozna wychowac dzieci bez bicia za pomoca systemu kar i nagrod.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Iga.......,.
Jesli tam wyzej masz 15 lat to z tob膮 nie rozmawiam, wiec odpusc sobie do...lllllllll " kazdemu nerwy mog膮 puscic??? a jak mi kiedy by puscily na ciebie jakbysmy oko w oko sie spotkali i bys mnie wkurzy艂a?, tez bys by艂a taaka tolerancyjna na moje nerwy jakbys oberwala bollesnie iodemnie? mysle zxe byc mnie na policje podala Klaps to JEST BICEI, bo zadajesz bol dziecko, ono wtedy placze, i nie piszcie ze to nie bicie, jak dziecko to boli i ma czesto slad po waszym uderzeniu, i NIGDY na jednym sie klapsie nie konczy NIGDY, i to wiem ze jelsi raz uderzylas , zrobisz to drugi raz, tak zawsze jest

Udost臋pnij ten post

nie, to ty masz umys艂 15latka, wida膰 po twoim zajebistym podej艣ciu do sprawy :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kiok
Iga, przypominasz mi te krzykaczki, ktore sa przeciw aborcji. Nie potrafia spokojnie porozmawiac, uzywaja krzyku, Capslocka i wielu wykrzyknikow. Dla ciebie klaps to przemoc I stopnia, dla mnie nie i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Iga.......,.
....czasami szcz臋ka ludziom opada jak da si臋 tak dzis wychowa膰 dzieci, ...." - TO tez lalas i lejesz swoje dzieci bo jeszcze jak napisalas od kar cielesnych ZADNA soba nie wyrosdla na degenerata , wiec twoje dxieci tez s膮 bite aby nie wyrosly na degenerata??? Ty myslisz ze w wiezieniach osoby ktore siedz膮 to byly bezts wych, i nigdy przemocy nie znaznaly? dla ciebie nie sa to degeneraci Czy ty muszisz bic swoje dzieci aby wyrosly na bezwarunkowo posluszne dzieci??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 umpa lumpa
Dorosly pojdzie na policje, jesli ktos go uderzy. Dziecko zas mysli tak: "Mamusia/tatus mnie kochaja, chca dla mnie dobrze, wiec maja prawo mnie zbic. Jestem ich wlasnoscia, wiec moga ze mna zrobic, co chca. Szanuje ich, wiec widocznie zasluluzylem na bicie". Moja babcia potrafila rzucic moim bratem o podloge, gdy sie zsikal, potem podchodzila do niego, przytulala i mowila "Widzisz, babcia nie musiala cie uderzyc, gdybys nie sikal. Babcia cie kocha". Brat byl zupelnie skonsternowany i pewnie mial poczucie winy, ze biednej babci puscily nerwy z jego winy. Pewnie czul sie winny temu, ze dostal lanie. To dopiero hardkor!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Iga.......,.
nie jestem blondi, nie bije swoich dzieci, a to ze jestes facetem potwierdza ze lejesz swoje dzieci, sam to napisales ze bez kar cielesnych nie da sie wychowac dzieci, to s膮 twoje s艂owa, wiec musioales lac swoje bo nbite dzieci nigdy nie wyrosly na degeneratow,-Boszeee co za ideologia, gdzie ty sie facet chowales jelsi myslisz ze bite osoby sa porzadnymi ludzmi i zadnej klrzywdy im to nie wyrzadxzilo, nie slyszales o tyranach ktorzy leja swoje rodziny bo oni tak samo bylio w patologi chowani? to dla ciebie jest normalny facet??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Iga.......,.
Na klapsie NIGDY sie nie konczy, zawsze jest cos wiecej nizx jeden klaps i nie wciskajcie mi ludzie kitu ze dziecko dostala jednego klapsa przez cale zycie i juz nigdy wiecej, guzik prawda , jesli matka juz daje dziecku klapsy to nie jest to jedne klaps bo na jednym NIGDY sie nie skonczylo , nigdy Dla was 5 uderzen to tez klaps czy juz nie???

Udost臋pnij ten post