Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cojejmowic

moje corka takich sie spodziewa wynikow z matur, nad takimi kierunkami studiow m

Polecane posty

Gość cojejmowic

ysli: socjologia, politologia. bo mowi, ze ja interesuja te kierunki, chcialaby to studiowac. a wg mnie po tym pracy nie znajdzie... tak slyszalam ze te kierunki sa nic niewarte.. takie mowi , ze bedzie miec wyniki polski podstawowy- 70-80%, matematyka podstawowa 85 %, angielski rozszerzony 70%, geografia rozszerzona 70%, ruski rozszezrzony 100%. sa jakies studia sensowne z takimi wynikami? ja jej za wiele nie pomoge bo sama jestem niewyksztalcona, ale chcialabym aby ona w zyciu miala latwiej niz ja...zreszta ona i tak mnie pewnie nie poslucha jak jej powiem zeby na cos innego zlozyla

nic sie nie martw,córka pojdzie pewnie na co chce ale to prawda-po tych kierunkach cudów się nie mozna spodziewać....ja teraz skonczylam studia,wiesz co bym zrobila jakbym mogla cofnąć czas o 5 lat? poszlabym do pracy żeby nabierac doswiadczenia zawodowego zeby robic to,co mnie w zyciu interesuje lub na płatny staż/ staże w roznych firmach, po to jest na 1 miescu dzisiaj,studia jeśli już to zaocznie i zapisałabym sie na najróżniejsze kursy,przede wszystkim JĘZYKI. tak wygladaja teraz realia moze uda Ci sie to polecić córce..? poswiecenie 5 lat na studia dzienne,jesli nie jest to np.medycyna,to czysta glupota.....

Gość ten tu i tam
tak,jak nie masz znajomosci to bez studiów możesz wyciągać grube 1200 złotych w kasię w lidlu. Jak troche nabierzesz doświadczenia może trafisz do carefura. W jakim kraju myślisz żyjesz ze tak łatwo o normalne doświadczenie zawodowe. Ludzie po maturze jak nie chcą się dalej edukowac i pracować przeważnie ulotki rozdaja idą do call center albo innego gowna.(w sumie po kierunkach ala socjologia politologia itp podobnie)

jakos ja nie mialam problemu z zebraniem doswiadczenia zawodowego mowie tutaj, jest całe mnóstwo staży,pracu gdzie zaczynasz tak jak każdy a z czasem mozesz sie wykazać,no chyba ze ktos ma ambicje na prace jako kasjerka w lidlu ale ja mierzyłam troche wyżej

Gość ten tu i tam
No to ty, ludzie po zawodowce potrafią rozkrecic interes i zarabiać grube pieniadze jak sa sprytni i zaradni. Ale niestety realia w wiekszosci przypadkow sa inne i jesli chodzi o przecietniakow ktorych jest 3/4 ludzi, to wieksze ma szanse jednak przecietniak z papierkiem.