Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fioletowa parasolka_

Mam 23 lata i od października idę na studia

Polecane posty

Czy są tu osoby w podobnej sytuacji? Takie, które nie poszły na studia od razu po maturze?

Ciągle słyszę, że straciłam już tyle czasu, że teraz to już za późno i trzeba było iść na studia zaraz po maturze. Tymczasem jeszcze wtedy nie byłam pewna tego, co chcę robić w życiu. Rozpoczęłam nawet jedne studia, ale po pewnym czasie uświadomiłam sobie, że to nie "to" i zrezygnowałam. Przez ostatnie trzy lata pracowałam i w zasadzie dopiero teraz dojrzałam do tego, żeby iść na studia.

Taaa...oczywiście. Jak ja nie lubię takiego rozumowania, że na studia idzie się tylko po to, żeby kogoś sobie znaleźć...

Taaa...oczywiście. Jak ja nie lubię takiego rozumowania, że na studia idzie się tylko po to, żeby kogoś sobie znaleźć...

Gość hop hop to ja biedronka pstra
A idziesz na stacjonarne czy nie?

Ja skończę w wieku 28 lat, ale mimo to chcę studiować. Zawsze miałam kompleks niższości z powodu tego, że nie mam studiów, czułam się gorsza, ale na szczęście mam doświadczenie zawodowe i teraz mogę zająć się tym, co lubię najbardziej :)

Tak, na dzienne. Co więcej, wyjeżdzam do innego miasta.

Generalnie to strasznie się tego wszystkiego boję. Będę sama w obcym mieście, nie będę miała z kim pogadać. Mimo to strasznie chcę wyjechać. W moim rodzinnym mieście wszystko się dla mnie skończyło.

Mam nadzieję, że jakoś to będzie. Nie ukrywam, że w nowym mieście chcę zacząć wszystko na nowo, z czystą kartą. Nawet jakby miało być ciężko. Nie chcę zostawać w rodzinnym mieście, mieszkać ciągle z rodzicami. Chcę zadecydować o swoim życiu.

Gość nie każdy tak maaa
I bardzo dobrze robisz :). Mieszkając z rodzicami nigdy człowiek do końca się nie usamodzielnia...

Gość pole a ppole
ja też miałam 23 lata jak poszłam na studia :) po maturze nie wiedziałam co chce robić, trochę pracowałam, byłam w Anglii i pracowałam tam no i przyszedł dzień w którym stwierdziłam, że bez studiów no niestety nie mam szans na dobrą prace, wróciłam i zapisałam się na studia,na kierunek finanse i rachunkowość, lada moment mam obronę pracy licencjackiej, w przyszłości chce zostać księgową :)

Gość sassssssssssssssssss
tez mam 23 lata i ide na dzienne studia. wczesniej studiowałam, no ale...............:p także mi też lepiej :)

Tak, pracuję.