Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tak i tak źle

Strasznie bóle miesiączkowe i praca, jak sobie radzicie?

Polecane posty

Witam, Należę do tych kobiet które mają bardzo bolesne miesiączki i nic mi nie pomaga... Jak sobie radzić z tym w pracy? Za rok kończę szkołę, i wątpię aby mi to przeszło :O i po prostu obawiam się że nie dam rady w taki dzień dotrzeć do pracy, gdy ja się zwijam z bólu i ledwo chodzę :( Jak sobie kobietki z tym radzicie?

Ja sobie nie radzę,właśnie mam okres i jestem w pracy i już nie mogę wytrzymać tak mnie plecy napiertalają ,brzuch i wszystko :O No ale co zrobić :( Tabletki i inne gówna nic nie dają.

Też tak mam - w tym roku liceum skończył i w szkole w pierwszy i drugi dzień okresu nie chodziłam do szkoły po prostu i w sumie nie zstanawiałam się, jak to będzie w przyszłości :o Mnie pomaga ketonal, ale po długim czasie. Jeżeli chcę iść do szkoły a wiem, że dostane okres, to budzę się o czwartej rano, by wziąć tabletki, żeby do siódmej mi przeszło :o

Mi tylko ketonal pomagał, ale od kiedy stosuje plastry anty to już nie mam takich jazd.Ja to kiedyś przy okresie mdlałam, miałam napady gorąca i zimna, masakra.

No właśnie w szkole to nie mam problemu, moja wychowawczyni wie że mam problemy właśnie z tymi bólami i nic nie mówi na to... nie pójdę jeden dzień i tyle... Ale właśnie obawiam się co to będzie w pracy, kiedyś brałam również Ketonal i mi pomagał po paru godzinach ;/ Ale nerki mnie po nim bolały bo za mocny na mnie :/

Gość potrzeba mi zwolnienia
wielu osobom pomagaja tabletki anty.

Dokładnie, te napady ciepła i zimna tez mam i 2 razy zdarzyło mi się zemdleć a tak to staram się TO przespać, ale na ogół są to tylko starania :(

Ja już wszystkiego próbowałam, oprócz tabletek anty, ale póki brać nie musiałam to nie brałam... ale zaczęłam mieć jeszcze straszne problemy z regularnością cykli i chyba coś mi hormony nawalają bo wszystko jest ok... tylko tego nie przebadałam, to być może zacznę brać i coś pomoże :(

Gość olej takiego faceta
ja swego czasu zapieprzalam na produkcji to bylo straszne, ani do wc wyjsc, ani nic, wszystko bolalo a nie raz trzeba bylo sie non stop schylac, zakladalam podpaski na noc, na to buelizne na to leginsy i dopiero spodnie bo by wszystko mi przelecialo mam niestety obfity okres, 2 dni bardzo obfite a 3 mi sie konczy. kobiety powinny byc w takie dni zwalniane z pracy ale w tych ciezkich czasach tak sie nieda, bo cie zwolnia i tyle

Gość uewrbgr
a wiecie, ze podobno w jakims kraju, tylko nie pamietam teraz w ktorym-( Dania?), kobiecie przysluguje zwolnienie lekarskie na "te" dni? oczywiscie nie trzeba korzystac ale jak ktos ma straszne bole to moze jak najbardziej

Gość jak masz co pokazać
zbadaj się kobito, u ginekologa, pod kątem występowania endometriozy, albo mięśniaków w macicy, bo modlenie się nie wystarczy, tylko ciąża.

Gość olej takiego faceta
w polsce nigdy tak nie bedzie, a jak kobieta pracuje fizycznie to juz dramat

Powinno być takie coś. Bo co my za to możemy że tak nas boli? :( Jedyne co to mogą nas wylać z pracy, albo przy staraniu się o pracę po prostu będzie odmowa pewnie, bo przecież znajdą kogoś kto nie ma takich problemów. Strasznie się tego boję za rok...

A właśnie... po ciąży te bóle przechodzą czy nie koniecznie? :D Może chociaż jakąś nadzieję będę mieć że za za może X lat skończy się ten koszmar...

Gość Fankowa:-D
Hej,znam ten bol,w gimnazjum i liceum mialam papierek od ginka,i dzien wolny. Mam fajnych rodzicow,jak umieralam w szkole to po mnie przyjezdzali. Tez martwilam sie o prace,ale mam fajnego szefa,i nawet swistka od ginka nie potrzebowalam. Bralam wolne i tyle:-D Ketonal mi nie pomagal,ale dostalam nimesil,i dla mnie to wybawienie:-D 15min.i czulam sie o niebo lepiej. Teraz tabsy anty.biore i nie wiem co to takiego bol brzucha. Dobry gin to podstawa!

Ehhh, chyba jednak spróbuje tych tabletek... Ale że nimesil Ci pomaga?! Mam go w domu dużo bo jak chorowałam na grypę to zawsze brała, ale na ból miesiączkowy nigdy...

Gość jbhjbu
Kup sobie Solpadeine rozpuszczalne, jest najlepsze. Rozpusc sobie w wodzie po zjedzeniu czegos 2 tabletki i wypij. Mi zawsze pomaga, a jak 2 to za malo, to wez 2.5 tabletki.

Gość biinciw
mam to samo. Tragedia. Też już o tym myślałam, że będę miała bardzo ciężko w pracy. Co to ketonal, nimesil a nawet tramal mi nie pomagał. Tabletki anty początkowo uważałam za rewelację, ale po jakimś czasie znów nie było tak kolorowo. Mimo to po anty jest znacznie lepiej, choćby z tego względu, że miesiączka jest bardzo skąpa w porównaniu z tym co było wcześniej. I co do solpadeine to potwierdzam. Bardzo dobry lek. Poleciła mi go farmaceutka, która sama ma takie problemy. dziwne, że lek bez recepty może być skuteczniejszy od tych silnych medykamentów.

Gość Fankowa:-D
Kolezanka dostala nimesil na zatoki,i wyprobowala na @ rewelacjaaa:-D

Gość łu bu du bu
ja,mam tak silne bóle że w szkole na lekcji zasłabłam,wezwali pogotowie dali jakiś zastrzyk,a dyrektorka darła ryja że narobiłam jej kłopotu że okres to nie choroba i mam normalnie chodzić na lekcje bez cudowania rodzice ją opierdolili........ale jak ja będę pracować,też się boję,w pracy rodzice za mną się już nie wstawią......................

Gość RixoN
tabletki antykoncepcyjne pomagaja w okresach ale spytaj lekarza ktore -------- Biura Nieruchomości Rzeszów Mieszkania www.iangroup.net

Gość sssdsdsdsd
ja tez mam straszne bole a do tego tendencje do omdlenia w te dni, kilka razy juz mi sie zdarzylo zemdelc gdzies publicznie wlasnie w czasie okresu. Ale jak wezmę sobie apap czy ibuprom to ten bol zawsze przechodzi, czemu wiec ty nic nie bierzesz? :O tabletek anty nie polecam bo to ogolnie jest swinstwo :O

Gość sssdsdsdsd
aha na szczescie na razie nie pracuje, jestem bezrobotna, ale tez nie wiem jak to bedzie gdy keidys pojde do pracy, prawde mowiac i tak mi sie nie spieszy ;) no ale na szczescie apap m i bardzo pomaga ale i tak sie nienajlepiej czuje w te dni

Weź Vegantalgin powinno ci choć trochę pomóc . to silny lek bez recepty. a jeśli nie pomoże ci to niestety musisz wybrać się do lekarza. on juz przepisze ci Ketonal czy cos takiego.