Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tak i tak źle

Strasznie bóle miesiączkowe i praca, jak sobie radzicie?

Polecane posty

Mnie osobiście no-spa kompletnie nie pomaga i żaden apap czy inne takie, tylko ketonal.Wiem że nie zdrowy jest, ale jak nie ma się wyjścia, trzeba iść do pracy to niestety trzeba brać takie świństwa

Tak i tak źle tylko nie Apo-Naproxen:( Moja kolezanka to łykała na brzuch (rzeczywiście pomagala),ale wyniszczyl jej watrobe. tez mam czasem bolesne okresy,ale mi to juz nic nie pomaga. Nawet No spa fotre na recepte. Przez 2 lata bralam tabletki anty, więc od tych bóli odpoczęłam. No ale teraz znow. Na szczescie jeszcze mi sie nie zdarzylo by mnie bardzo bolało w pracy,ale u mnie mysle,ze nie byloby problemu zebym wtedy wyszła wczesniej do domu.

Ja biore coś zawsze na to... ale tak: brałam ketonal 50mg- nerki bolały; ibuprom- ok 6-8 tabletek :/ ; Apap... nic; no-spa... nic, albo jeszcze gorzej....; Muszę się poradzić jeszcze mojej gin co do tych bóli.. bo ile można...

Gość gość
To jest straszne, co niektóre z Was piszą. Problem z bólem brzucha tkwi głębiej i nie da się raz a dobrze usunąć go tabletkami przeciwbólowymi. Hormonów też nie polecam, bo to sama chemia, która rozregulowuje organizm. Spróbujcie ziół - mają wielokierunkowe działanie, są bezpieczniejsze i działają długotrwale. Możliwe, że niektóre z Was cierpią na nadmierną kurczliwość macicy lub problemy z jej niedokrwieniem. Ten problem rozwiążą zioła: Polecam zastosować mieszanki ziołowe, bo chociaż na efekty trzeba poczekać 2-3 miesiące, to potem efekt jest długotrwały. Po tym czasie nie trzeba będzie przyjmować dodatkowych tabletek. http://pulapkiwaptece.pl/2017/03/14/skape-obfite-bolesne-miesiaczki/

Gość agassusss102
Wziąć wapń musujący. Ja mam z wit. D3. Jest skuteczniejszy niz nospy i cała chemia razem wzięta.

Gość Kampisia

Najczęściej to środki przeciwbólowe bo przechodzę okropne katusze, ale żeby nie przesadzać z tabsami mam też balsam Oz z lejem CBD i to mi nawet pomaga bo chyba wszyscy wiemy jakie właściwości ma olej CBD

Gość Renia

mi pomaga najczęściej gardan, jest silniejszy niz zwykły paracetamol, ogólnie to jest od od 18 roku dostępny, ale działa błyskawicznie na ból